Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περιπτώσεις απαλλαγής ή μείωσης ημερομισθίων στο ΙΚΑ


giannist

Recommended Posts

ΑΑΑΑ kleio ηρθες στα λόγια μου. Σα να το ήξερα. Ειδες παραπάνω τι σου έγραψα.

Οχι γιατί πολλοί διαφημίζουν προκατ χωρίς ένσημα ΙΚΑ, ενω δεν είναι ακριβως ετσι.

Στην περίπτωση σου αν στο εχουν ξεκαθαρίσει απο την αρχη αυτο, δε μπορεις να κάνεις κατι, εφόσον αυτη ειναι η συμφωνία αναλαμβάνεις το χρεος και τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

Το προβλημα θα ήταν αν γινοταν συμφωνία και στο τελος εμφανιζόταν ενα χρέος στο ΙΚΑ στο όνομα του ιδικτήτη, χωρίς να ξέρεις κάτι.

Και δεν εννοώ ότι κάποιοι λενε ψέματα αλλά την μισή αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η συμφωνία έγινε μεταξύ πελάτη και εταιρείας. τα ένσημα τους διαφημίστηκε οτι είναι της εταιρείας. όταν ετοίμασα τον πίνακα 2 για την απογραφή, η εταιρεία είπε:" ααα δέν εννοούσαμε αυτά τα ενσημα, αλλά τα άλλα!" και τώρα τρέχα - γύρευε..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το ίδιο πρόβλημα έχει και ένας πελάτης μου, αλλά νομοθετικά πως μπορεί να το στηρίξει ο ιδιοκτήτης ότι η εταιρία πρέπει να πληρώσει τα ένσημα; στο 99 % των περιπτώσεων όταν κάνει το συμφωνητικό δεν έχει ιδέα σχετικά με την καταβολή των ενσήμων

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση η εταιρεία να πάρει χρήματα απο τον ιδιώτη για να πληρώσει τάχα το ΙΚΑ του (Πίνακας 2) και αντί αυτών πληρώνει τα ενσημα που οφείλει στο προσωπικό της.

Οπότε κάποια στιγμή το ΙΚΑ ζητάει τα ενσημα απο τον ιδιώτη και αυτός τραβάει τα μαλλιά του.Και ολα αυτά συμβαίνουν γιατί πολλοί προτιμούν τα Προκάτ για να μην ασχολούνται καθόλου με τα θέματα της οικοδομής .

Link to comment
Share on other sites

Να κανω μια ερωτηση κι εγω.. Εχω σκοπο να χρησιμποιησω σε μια οικοδομη εγχρωμο σοβα για το εξωτερικο του κτιριου.. Αποτελεσμα ειναι ο μπογιατζης να μπει μονο μεσα.. Με τα ενσημα τί γινεται??? Υπαρχει τροπος να απαλαχτει ο ιδιοκτητης απο καποια ενσημα του μπογιατζη???

Link to comment
Share on other sites

@pk10gr

Υποθέτω ότι μπορούν να μειωθούν κατόπιν συνεννόησης με το ΙΚΑ του έργου και εφόσον βέβαια μπορείς να αποδείξεις με τιμολόγια αγοράς φωτογραφίες κ.λπ. ότι όντως δεν έγιναν εξωτερικοί χρωματισμοί. Στη θέση σου θα κατέθετα μια έγγραφη αίτηση με το αίτημά μου.

 

@maik

Ο ιδιώτης θα πρέπει να έχει στα χέρια του τιμολόγιο για τις υπηρεσίες που του παρασχέθηκαν και που διαφορετικά θα απασχολούσε ο ίδιος συνεργείο.

Επειδή όμως αυτά τα πράγματα μπορεί να τυγχάνουν διαφορετικής ερμηνείας από ΙΚΑ σε ΙΚΑ καλύτερα έγγραφο αίτημα πριν προχωρήσεις. Η νομοθεσία στην οποία μπορείς να βασιστείς έχει παρατεθεί παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

μια ερωτηση... (noob in the house)

για προσθήκη ορόφου από φέρουσα τοιχοποιία (πλάκα Ο/Σ) και συγγενή οικοδόμο πρώτου βαθμού πόσο πρέπει να μειώσω τα ημερομίσθια?

ευχαριστώ εκ των προτέρων, έχω πελαγώσει δεν την παλεύω άλλο

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε το πρώτο πόστ πάνω πάνω.

 

λέει : "2. Όταν ο ιδιοκτήτης είναι οικοδόμος ή οι συγγενείς πρώτου βαθμού (αποδεικνύεται με κάποια ελάχιστα ημερομίσθια) και είναι πρώτη κατοικία και λιγότερο από 150 τ.μ. τότε αφαιρείται το 30% του συνόλου των ημερομισθίων.":o

 

 

συνάδελφε είναι το πρώτο σου πόστ ....

 

Θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής. Καλή συνέχεια.

 

TheoTDM900:cool:

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σας. επισης πρεπει να συμπληρωθεί οτι η χρηση γυψοσανιδας ως εσωτερικα χωρισματα, επενδυση οροφων και περιμετρικων τοιχοποιων εχει σαν αποτελεσμα μειωση των ικα σε επιχρισματα και τοιχοποιίες. αυτο γινεται με μια τεχνικη έκθεση περιγραφης των εργασιων, πινακα 3 οπως διαμορφωνεται λογω της χρησης γυψοσανιδας και την προσκομιση των τιμολογιων του γυψοσανιδα. το έχω κανει δυο φορες και το αιτημα περασε χωρις προβλημα (σε δυο διαφορετικες επαρχιακες πόλεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.