Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποιες αλλαγές έρχονται στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ + ΤΣΑΥ)


Engineer

Recommended Posts

Αλλαγές έρχονται και στους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, στο οποίο υπάγονται τα ταμεία Νομικών, υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ).

 

Στο ΕΤΑΑ με τπ συμπλήρωση 35ετίας μέχρι το τέλος του 2012 οι άντρες και οι γυναίκες στο ΤΣΑΥ και στον τομέα νομικών -πριν από την ψήφιση του νέου νόμου- μπορούσαν να βγουν στα 60. Προσοχή καθώς αν η 35ετία είχε συμπληρωθεί το 2011, η έξοδος γινόταν με 36 έτη, ενώ το 2012 με 37 έτη.

 

Για τις γυναίκες στο ΤΣΜΕΔΕ προβλεπόταν χαμηλότερο όριο, εφόσον η 35ετία είχε συμπληρωθεί μέχρι και το 2012.

 

Ειδικότερα για κατοχύρωση το 2010 και 2011 η έξοδος γινόταν στα 58 (προσοχή καθώς το 2011 έφταναν τα 36 τα απαιτούμενα χρόνια) και το 2012 στα 59 (και εφόσον σταδιακά συμπληρώνονταν 37 έτη).

 

Όσοι πρόλαβαν να πιάσουν το κατά περίπτωση όριο διασώζονται Στην αντίθετη περίπτωση ακολουθούν τις νέες προϋποθέσεις και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης μπορεί να είναι από 4 μήνες μέχρι 4 χρόνια ανάλογα με την περίπτωση.

 

Για παράδειγμα μηχανικός 55 ετών σήμερα με εξαγορά 5 ετών σπουδών μπορούσε να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να αποχωρήσει στα 60 του εφόσον κάλυπτε την 35ετία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012. Πλέον θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση του 61ου και 6 μηνών, δηλαδή θα δει το όριο ηλικίας να αυξάνεται.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...D=27851&lang=el

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που ασχολείστε με το δημοφιλές σπορ των Ελλήνων.....το ποσο νωριτερα θα βγουμε στην σύνταξη, ποσο εφαπαξ θα πάρουμε κλπ.....μην θιξουμε κανα 'θεμελιωμένο' δικαίωμα.....προς Θεού....αρκει που τα ζωα οι νεοι, αν και ανεργοι , θα αναγκαστουν να πληρώνουν 6000 το χρόνο στο ΤΣΜΕΔΕ. Που θα παει...η θα πλερώ η θα τους πάρουμε το σπίτι. Να πιέσουμε ολοι στην κατευθυνση εξαγορας συνταξιμων χρονων, να δωθουν και μερικα πλασματικα να μπορεσει να ξεκουραστει ο Μηχανικός, αφου δουλεια δεν υπαρχει πλεον.

¨Εχουμε αποδείξει οτι απο συναδερφικότητα δεν υπάρχει ουτε ψήγμα στον κλάδο μας. Με τετοια αρθρακια καταφέρνετε να διχασετε παραπανω τον τεχνικό κοσμο...Παλαιοί και νέοι.... 

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μη γινεσαι βλακας...

Ενας μηχανικος μετα απο πτυχια, μεταπτυχιακα κλπ στο παρελθον, βγαινει στην αγορα εργασιας στα 25 τουλαχιστον.

35 χρονια εργασιας του ζητα, αρα κατ ελαχιστον στα 60 θα συνταξιοδοτηθει.

Και η εξαγορα πλασματικου χρονου ειναι πολυ ακριβη, δεν ειναι ψιχουλα οπως νομιζεις...

 

Ποσα χρονια θελεις να δουλευει ενας ανθρωπος? Μεχρι να πεθανει?

 

Δε μας φταινε ολοι οι συνταξιουχοι της Ελλαδος για το χαλι μας. Κοιτα και κατι κατακοπους 45αρηδες που συνταξιοδοτουνται.

Τουλαχιστον οι παλιοι μηχανικοι σκαγανε 3.000€ ετησιως σε εισφορες.

Τα ταμεια μας αυξηθηκαν, μνημονιακα, λογω καιρων, δε σου φταινε οι παλιοι...

 

Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τους χαρακτηρισμους......

Δεν ειπα οτι μου φταινε οι παλαιοι συνταξιούχοι...απλα το θεωρώ πρόκληση να ασχολούμαστε με το πότε θα βγει κάποιος στην σύνταξη που όπως λες 'εσκαγε ' εισφορες 3000 ετησιως και τωρα ζητας απο ανεργους 6000 ετησίως.....Αλλα ας μην ανοιξουμε το θεμα του που πηγαν οι εισφορες των παλιών Μηχανικών.....ασε....

Γιατι να βγαινουν στην συνταξη ενα σωρο αλλοι στα 67 και οι Μηχανικοι στα 60?ειμαστε ελιτ?Μην βαζουμε τους 45αρηδες κοπριτες του Δημοσιου στο ιδιο καλάθι...μιλαμε για Ιδιωτικούς υπαλληλους, αυτοαπασχολουμενους κλπ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον είσαι νέος και δεν τα'χεις διαβάσει ακόμη. Στα 67 βγαίνουν με  15 ετη  εργασία και άνω, ενώ στα 62 με 40 και άνω.  Ο χρόνος φεύγει γρήγορα...

Link to comment
Share on other sites

Η ένσταση μου ειναι το αποσπασματικο του δημοσιευματος..... Το ασφαλιστικό θελει αλλαγη σε απειρα σημεια...Πρεπει να το βλεπουμε σφαιρικά και όχι όπως κανει ο Αυτιάς και ο Ρωμανιάς λαικίζοντας απευθυνόμενοι στους συνταξιούχους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.