Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καταβολή των Αμοιβών Μηχανικών με Χρέωση Λογαριασμού και Internet Banking


Engineer

Recommended Posts

Μετά από συνεχείς συζητήσεις, σχετική επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού τον Ιούλιο και γόνιμες επαφές της διοίκησης και στελεχών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που ακολούθησαν, η ΕΤΕ, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, επέκτεινε το σύστημα κατάθεσης αμοιβών μηχανικών και με χρέωση λογαριασμού, αντί μόνο μετρητών.

 

Επίσης, από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 θα παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας της συναλλαγής "Αμοιβές Μηχανικών" μέσω των εναλλακτικών καναλιών i-bank της Εθνικής Τράπεζας (Internet Banking).

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, τόσο οι περιορισμοί στο είδος και των αριθμό των συναλλαγών που γίνονται στα καταστήματα όσο και η έλλειψη ρευστότητας σε μετρητά που παρατηρείται στην αγορά και ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, οδηγούν στη χρήση του internet banking ως σχεδόν αποκλειστικού μέσου επαγγελματικών συναλλαγών.

 

«Η συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί, έφερε αποτελέσματα. Οι διευκολύνσεις αυτές έπρεπε να προσφέρονται ήδη στους μηχανικούς και με γόνιμη συνεργασία καταφέραμε να γίνει πράξη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα capital controls και θα παρεμβαίνουμε για τη διευκόλυνση των συναδέλφων μηχανικών, πιέζοντας του αρμόδιους φορείς για άμεσες λύσεις».

 

Πηγή: http://www.energia.g...sp?art_id=97669

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 131
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποιος ο λογος καταθεσης αμοιβης μηχανικου στην τραπεζα ουτως ωστε να μας παρεχεται αυτη η διευκολυνση?

Οι εισφορες υπερ ΤΕΕ εχουν καταργηθει εδω και χρονια...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούν να το χωνέψουν

και θέλουν έστω και για μια ημέρα  να τα βλέπει το ΤΕΕ και ο Στασινός !

 

υ.γ "έλα μη τους κλωτσάτε έτσι

           κάντε τους το χατίρι"!

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε εδώ και λίγα χρόνια που έχουν αλλάξει τα πράγματα να έχει βγει μια εγκύκλιος η οποία να αναφέρει ένα προς ένα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για έλεγχο φορολογικών σε μια πολεοδομία. Να αναφέρει ότι "είναι αυτά τα 5 και κανένα άλλο" ή ακόμα καλύτερα "απαγορεύεται η υπηρεσία να ζητά επιπλέον δικαιολογητικά", όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις (πχ στις άδειες λειτουργίας καταστημάτων).

Δεν γίνεται η μια πολεοδομία να ζητά το ιδιωτικό συμφωνητικό ενώ η άλλη όχι, η μία να ζητά το τεύχος υπολογισμού αμοιβής από το ΤΕΕ ενώ η άλλη όχι, η μία να ζητά το καταθετήριο της Εθνικής ενώ η άλλη όχι, κλπ, κλπ.

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις (πχ στις άδειες λειτουργίας καταστημάτων).

 

 

Μη λες μεγαλες κουβεντες.

Εδω ζητανε ακομα τη μανα τους και τον πατερα τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@terry, αν και δεν είναι σωστό να ξεφύγουμε, σε παραπέμπτω στο ΦΕΚ 3106/Β/9.12.2013, «Απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρου και Κινηματογράφου» άρθρο 2, παράγραφος 4 που λέει «Ο οικείος δήμος οφείλει να μη ζητά από τον ενδιαφερόμενο δικαιολογητικά πλέον των ανωτέρω».

Επειδή έτυχε να καταθέσω αίτηση για κέντρο διασκέδασης εκείνες τις μέρες, δεν φαντάζεσαι τι κόντρα βρήκα όταν δεν τους πήγαινα τα επιπλέον που μου ζητούσαν! Τελικά βέβαια "νίκησα"!

 

Θα έπρεπε λοιπόν κάτι αντίστοιχο να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν υποβολή δικαιολογητικών, δηλαδή μια σύντομη, περιεκτική και κατά το δυνατόν απόλυτη και μη αμφισβητίσιμη κωδικοποίηση!

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, εγω απο οτι εχεις καταλαβεις δεν ειμαι απο αυτους που "δεν μιλανε".

Σε προεγκριση για ΚΥΕ για Νομικο Προσωπο, κοντεψα να τους πλακωσω, που ζηταγανε μεχρι και επικυρωμενο αντιγραφο του καταστατικου της ΕΠΕ, που υπηρχε σε ΦΕΚ!!!!!!!!!!!!!!!

Τελικα και γω "νικησα".

Αλλα στην Αδεια Λειτουργιας, εκανα τον αγωνα μου, αλλα τελικα τους εγραψα στα !@# μου και πηγα οτι ζητουσαν, επειδη βαρεθηκα να πηγαινω 3-4 φορες. (φωτογραφια του καταστηματος, ΥΔ οτι ο τιτλος ειναι στα ελληνικα, ΥΔ του ιδιοκτητη οτι συναινει κτλ κτλ κτλ).,

 

 

 

«Ο οικείος δήμος οφείλει να μη ζητά από τον ενδιαφερόμενο δικαιολογητικά πλέον των ανωτέρω».

 

 

Δεν θα το ψαξω τωρα, αλλα παρακατω λεει "και οτιδηποτε αλλο δικαιολογητικο κρινει η αρμοδια αρχη" (κατι τετοιο). Εκει πατανε και ζητανε οτι τους κ!@$#σει...

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα το Ελλαδιστάν είναι "χωρισμένο" σε πολλά μικρά ...κρατίδια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποιος ο λογος καταθεσης αμοιβης μηχανικου στην τραπεζα ουτως ωστε να μας παρεχεται αυτη η διευκολυνση?

Οι εισφορες υπερ ΤΕΕ εχουν καταργηθει εδω και χρονια...

 

Δεν είναι κακό για εμάς να υπάρχει η κατάθεση αμοιβής στην τράπεζα και να την ζητάει η πολεοδομία. Μιας διασφαλίζει έστω και σε ένα ποσοστό ότι θα πάρουμε τμήμα ή όλη την αμοιβή μας από τον πελάτη.  

 

Άλλοι κλάδοι (δικηγόροι) που αμείβονται με παράβολα και δεν ξέρω εγώ με τι άλλο δεν νομίζω να είναι καλύτεροι. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.