Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή - Τσουνάμι προς τη Χαβάη


Engineer

Recommended Posts

Ισχυρός σεισμός συντάραξε την ακτή στο κέντρο της Χιλής κοντά στο Σαντιάγκο. Το σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποιεί για σοβαρό κίνδυνο για χτύπημα μεγάλων κυμάτων στη Χαβάη.

 

Ο ισχυρός σεισμός κοντά στα παράλια της Χιλής καταγράφεται ανάλογα με το ινστιτούτο από 7,9 έως 8,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, αλλά οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για μεγάλα προβλήματα στα κτήρια. Οι εικόνες που έρχονται από τη Χιλή δείχνουν χιλιάδες κόσμου να εκκενώνει τα κτήρια. Η περιοχή συνεχίζει να δίνει δεκάδες μετασεισμούς μετά το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου.

 

Το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι έχει ήδη σημάνει τον συναγερμό για ολόκληρη την ακτή της Χιλής και έχει ξεκινήσει επιχείρηση μεταφοράς του πληθυσμού στα ενδότερα της χώρας. Προειδοποίηση για πιθανότητα τσουνάμι έχει εκδοθεί και για την Χαβάη ενώ αντίθετα το σύστημα ενημερώνει τους Αυστραλούς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός έπληξε την περιοχή στις 7.54 μ.μ. (τοπική ώρα) και είχε επίκεντρο 228 χιλιόμετρα βόρειο-βορειοδυτικά του Σαντιάγκο. Αρχικά το ινστιτούτο υπολόγισε το σεισμό στα 7,9 Ρίχτερ αλλά τώρα αναβάθμισε τις μετρήσεις και πλέον και αυτό μιλάει για 8,3 βαθμούς. Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 5 χιλιόμετρα βάθος.

 

Πηγή: http://www.thepressp...i-pros-ti-Xabai

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.