Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με νερό από το φράγμα Αποσελέμη υδροδοτείται το Ηράκλειο


Engineer

Recommended Posts

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην Περιφέρεια, τους δήμους αλλά και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης για το νερό που πλέον φθάνει στο Ηράκλειο από το φράγμα Αποσελέμη.

 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, σήμερα, σε πανηγυρικό κλίμα έγιναν αναφορές στο πολύπαθο έργα που πλέον πήρε σάρκα και οστά, ενισχύοντας το υδάτινο απόθεμα της ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, σύμφωνα και με τον ΟΑΚ, ακόμη βρισκόμαστε στα μέσα του τελικού στόχου...

 

Σε δηλώσεις του ο περιφέρειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον άνθρωπο που οραματίστηκε πρώτος, στο πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης, το έργο αυτό. "Χωρίς τη συμβολή των χρημάτων από την Ευρώπη, δε θα γινόταν το έργο, αλλά και χωρίς την προσπάθεια και πίεση των φορέων, βουλευτών, παραγόντων και δημάρχων δε θα εξασφαλίζονταν οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι" - είπε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι επόμενος στόχος είναι ο ΒΟΑΚ, στον οποίο προς το παρόν γίνονται τμηματικά, παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης είπε ότι εξασφαλίστηκαν 20 εκ. ευρώ για την οδική συντήρηση του ΒΟΑΚ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία σε 27 χλμ. του οδικού άξονα, με στόχο τις παρεμβάσεις σε μήκος οδοστρώματος 50 χλμ. εντός 1,5 χρόνου.

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για το Ηράκλειο και την Κρήτη, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει ότι το πρόβλημα του νερού στο Ηράκλειο δεν έχει λυθεί οριστικά. "Πρέπει να συγκεντρώσουμε κι άλλη ποσότητα νερού, συμπεριλαμβανομένης και αυτής από την αφαλάτωση και το γλυκό νερό του Αλμυρού, για να λύσουμε μια κι έξω το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης" - είπε ο δήμαρχος. Ο ίδιος πάντως ευχαρίστησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές του Ηρακλείου αλλά και τους δημάρχους άλλων πόλεων που συνέβαλαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να γίνει αυτό το έργο.

 

Ο δ/νων σύμβουλος του ΟΑΚ, Λευτέρης Κοπάσης σε δήλωσή του ανέφερε: "Επιτέλους ήπιαμε νερό καθαρό, διαυγές και νόστιμο. Είναι μια δικαίωση για τον ΟΑΚ". Ο ίδιος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, καθώς βρισκόμαστε στον ενδιάμεσο στόχο με 20.000 κυβικά νερού την ημέρα. "Ελπίζουμε τώρα, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, το Νοέμβριο, να βάλουμε και σε τροχιά το θέμα του ΒΟΑΚ. Θα παλέψουμε όλοι μαζί, με όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, για αυτό το μεγάλο έργο της Κρήτης" - πρόσθεσε ο κ.Κοπάσης.

 

Δήλωση του Γιάννη Κουράκη για το έργο Αποσελέμη

 

Σήμερα το Ηράκλειο βιώνει μία ευτυχή στιγμή. Η πόλη μας δέχεται στις δεξαμενές της για πρώτη μέρα τα νερά από το Φράγμα Αποσελέμη, τη νέα αυτή πηγή που καλύπτει τις υδροδοτικές ανάγκες της πόλης, αλλά και του Βόρειου οδικού άξονα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

 

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που οι Ελληνικές Αρχές υπέβαλαν το αίτημα χρηματοδότησης του έργου στην Ε.Ε. και 8 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το έργο, για να δούμε τα νερά του Αποσελέμη να εισέρχονται στις δεξαμενές του Δήμου Ηρακλείου.

 

Είναι μία μεγάλη στιγμή για το Ηράκλειο και τους κατοίκους του, αλλά και για την Παράταξή μας, που ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ και ΣΤΗΡΙΞΕ το έργο σθεναρά σε Τοπικό Επίπεδο, στην Αθήνα και στην Ε.Ε.

 

ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ απέναντι σε κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα και σε στενόμυαλα τοπικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς, που προσπάθησαν να εμποδίσουν ή και να ματαιώσουν το μεγαλόπνοο αυτό έργο. Ένα έργο που πάντα εκτιμούσα ότι θα βελτιώσει αποφασιστικά την ποιότητα ζωής και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι για την πόλη του Ηρακλείου με τα νερά του Αποσελέμη από σήμερα και με την αξιοποίηση των νερών του Αλμυρού «αύριο», που αποτέλεσαν στρατηγικές επιλογές της παράταξής μας, η λέξη «λειψυδρία» θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτό με γεμίζει ικανοποίηση γιατί ως Παράταξη αλλά και ως Δημοτική Αρχή είχαμε ενεργό ρόλο και σθεναρή υποστηρικτική στάση -μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας- στην επίλυση του πιο σοβαρού και διαχρονικού προβλήματος της πόλης μας.

 

Χαίρομαι που έστω και σήμερα, εμφανίζονται ως όψιμοι υποστηρικτές κάποιοι που πολέμησαν και λοιδόρησαν το έργο και τις προσπάθειές μας και «μεταλλαγμένοι» με δηλώσεις και φωτογραφήσεις τους παριστάνουν τους τιμητές.

 

Τέλος, ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν (εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό) για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

 

Πηγή: http://www.cretalive.....-hrthe/273699

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.