Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος


Engineer

Recommended Posts

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κινητοποιήσει πλήρως τον μηχανισμό της και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το δήμο Σκοπέλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα.

 

Στην ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου η Πυροσβεστική δέχτηκε 95 κλήσεις. Επενέβησαν 8 συνεργεία της με 26 πυροσβέστες, που έως τώρα έκαναν 45 αντλήσεις υδάτων και παρείχαν βοήθεια σε επτά άτομα.

 

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση, παρασύροντας αυτοκίνητα και κάδους. Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους, ενώ μεγάλο μέρος του λιμανιού του νησιού καταστράφηκε.

 

Στην κεντρική παραλία της Σκοπέλου ένα ορμητικό ποτάμι με απίστευτη δύναμη και ταχύτητα έπαιρνε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του. Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες δίκυκλα και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορους χώρους της παραλίας ή που μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία της Χώρας.

 

Τα σχολεία με απόφαση δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας.

 

Υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση και στην ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο.

 

Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας Σκοπέλου-Γλώσσας.

 

Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

 

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.

 

 

 

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500027708

 

skopelos1.jpg

 

skopelos2.jpg

 

skopelos3.jpg

 

skopelos5.jpg

 

skopelos-kakokairia.jpg

 

original.jpg

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.