Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι αλλάζει στη φορολογία των ενοικίων


Engineer

Recommended Posts

Μεγάλες ανατροπές αναμένεται να έρθουν για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια στη φορολογία των ενοικίων. Βασική βασική φιλοσοφία του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξισώσει τους διαφορετικούς συντελεστές φορολόγησης που ισχύουν αυτή τη στιγμή για κάθε πηγή εισοδήματος.

 

Συγκεκριμένα, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης επεσήμανε την ανάγκη να επανεξεταστεί και να τροποποιηθεί ριζικά το καθεστώς της φορολόγησης κάθε πηγής εισοδήματος με διαφορετική κλίμακα συντελεστών και να αναθεωρηθεί ο τρόπος υπολογισμού του φόρου εισοδήματος ώστε να γίνει πιο «προοδευτικός», να περιλαμβάνει δηλαδή περισσότερα φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές που θα αυξάνουν τις επιβαρύνσεις για τα πιο υψηλά εισοδήματα.

 

Σε ότι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια σήμερα φορολογούνται ως εξής: Για εισόδημα ως 12.000 ευρώ εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 11%, ενώ για υψηλότερο εισόδημα ο συντελεστής ανεβαίνει στο 33%. Στο μνημόνιο πάντως προβλέπεται αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 11% στο 15% και από το 33% στο 35% κάτι που δεν αποκλείεται να μεταβληθεί και η αύξηση να επέλθει μέσω της ενσωμάτωσης της κλίμακας των ενοικίων στην ενιαία κλίμακας φορολογίας.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=16688

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αμα δεν είσαι μισθωτός μέχρι 12000 καθαρά , θεωρείσαι για την αριστερά πλούσιος και πρέπει να πληρώσεις .

 

Αλλά για να γίνεις μισθωτός πρέπει είτε να είσαι ΔΥ , είτε κάποιος να έχει δουλειά και να σου δώσει θέση εργασίας .

Οι δεύτεροι όμως παίρνουν χαμηλό βαθμό στο Αριστερόμετρο και κόβονται .

 

Αν δεν κυβερνήσει η αριστερά , δεν πρόκειται να σταματήσουν οι ονειρώξεις . 

Μετά ως συνήθως επειδή είμαστε λαός που άμα καούμε στον χυλό φυσάμε και το γιαούρτι , καταλαβαίνετε τι θα μας φαίνεται ελκυστικό .

Σαν το εκκρεμές .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μιση αληθεια φιλε BAS....

 

Γιατι οι 2οι που λες (με τον μεγαλο βαθμο στο αριστομετρο !!!!!!) δεν ειναι μαλακες να μας παιρνουν σα μισθωτους.

 

Ειπαμε μας κανουν τη χαρη να μας δινουν δουλιτσα αλλα δεν ειναι και κοροιδα !!!!!

 

Ειμαστε "συνεργατες" (στα δυσκολα και τις ζημιες.)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οι δεύτεροι που λέω παίρνουν χαμηλό βαθμό . Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν και ψηλό , όπως λες και εσύ .

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αυτό με τα ενοίκια και την προοδευτική κλίμακα , ως επιχείρημα του υπουργού καλό θα είναι να σταματήσει. Το όριο των 12.000  και τον συντελεστή  11% ευρώ δεν το έβαλαν αυθαίρετα. Από τα στατιστικά των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει πως τέτοιο ύψος ενοικίων δηλώνει περίπου το 95 % των φυσικών προσώπων . Στην πράξη δηλαδή  μιλάμε για αύξηση του φόρου που θα πληρώσουν οι μικροιδιοκτήτες , τους οποίους υποτίθεται ότι θα προστάτευε η προηγούμενη κυβέρνηση , αλλά και η παρούσα.

Αν τώρα στο υπουργείο θέλουν να ενοποιήσουν τις φορολογικές κλίμακες και να καταργήσουν τη δικάριση που υπάρχει με το ν 4172/2013 , μπορούν να το νομοθετήσουν , αλλά αυτό θα γίνει στο βαθμό που είναι συμβατός με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας , οι οποίες και έχουν αναληφθεί λόγω του 3ου μνημονίου. Επομένως δεν έχουν παρά να παρουσιάσουν τη συνολική κυβερνητική πρόταση (κλίμακες, αφορολόγητα , εκπτώσεις ) ώστε να δούμε και εμείς τους προοδευτικούς πολιτικούς εν δράση γιατί τους κακούς τους είδαμε . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.