Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι «Best Value» πόλεις για το 2016


Engineer

Recommended Posts

Τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε ότι αφορά την σχέση ποιότητας-κόστους αναδεικνύει ο δείκτης της Trivago για τις «best value» πόλεις του 2016. Πρόκειται για προορισμούς από όλο τον κόσμο που είναι λιγότερο γνωστοί, αλλά πληρούν όλα τα κριτήρια για να σας εξασφαλίσουν ένα «value for money» ταξίδι.

 

Στη λίστα των κορυφαίων 100 προορισμών βρίσκεται το Ναύπλιο, ενώ στους πιο δημοφιλείς προορισμούς η Αθήνα καταλαμβάνει την 17η θέση.

 

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η κινεζική πόλη Fenghuang με ποσοστό δημοτικότητας 98,01%, ακολουθούμενη από την πόλη Mostar, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το βουλγαρικό Veliko Tarnovo, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το σέρβικο Novi Sad και ακόμη μια κινεζική πόλη, την Pingyao, με δημοτικότητα της τάξεως του 96,83%.

 

Την εμφάνισή της στην κατάταξη κάνει και μια ελληνική πόλη, το Ναύπλιο, το οποίο ξεχώρισε για την ομορφιά του, με ποσοστό δημοτικότητας 93,56%, σκαρφαλώνοντας στην 63η θέση. Λίγο πιο κάτω στην κατάταξη, συναντάται και ένας κυπριακός προορισμός, η Λάρνακα, με δημοτικότητα μεγέθους 92,99%.

 

Posted Image

 

Πώς διαμορφώνεται η κατάταξη για τους παγκοσμίως δημοφιλείς προορισμούς

 

 

Πραγματοποιώντας αντίστοιχη έρευνα για τις πλέον δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η σερβική πρωτεύουσα, με το Βελιγράδι να έχει ποσοστό δημοτικότητας 94,41 τοις εκατό. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν ρωσικοί προορισμοί, με την Αγία Πετρούπολη να έχει ποσοστό δημοτικότητας 93,83 τοις εκατό, ακολουθούμενη από τη Μόσχα, με 88,92 τοις εκατό δημοτικότητα. Σαντιάγο και Κωνσταντινούπολη συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

 

 

Μεταξύ των πρώτων 20 θέσεων εμφανίζεται και η Αθήνα, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 78,36 τοις εκατό, αμέσως μετά το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη και τη Βιέννη και μια θέση υψηλότερα από το Τόκιο. Την τελευταία θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νέα Υόρκη, με το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας στην κατάταξη best value, της τάξεως του 17,46 τοις εκατό.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 20 από τους 45 προορισμούς της παγκόσμιας κατάταξης για τις best value δημοφιλείς πόλεις:

 

Posted Image

 

 

Σχετικά με το Best Value Index

 

Το www.trivago.gr Best Value Index παρουσιάζει μια λίστα προορισμών που αξίζει να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης για δυο βασικούς λόγους. Για τις χαμηλές τους ξενοδοχειακές τους τιμές, που τους καθιστά value for money αλλά και για την εκπάγλου καλλονή τους, που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί από τη πλειοψηφία των ταξιδιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Best Value Index είναι ένας συνδυασμός του αλγορίθμου tHPI και του Index trivago Reputation Ranking, δηλαδή ένας συνδυασμός του trivago Hotel Price Index και της γνώμης των ταξιδιωτών για τους προορισμούς αυτούς.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...#.VgPaxcvtlBc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.