Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποια νησιά θα χάσουν πρώτα την έκπτωση του ΦΠΑ


Engineer

Recommended Posts

Ξέχασαν μονο οτι στη Μύκονο πλούσιοι ειναι οι επισκέπτες και όχι οι ντόπιοι

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία και μόνο τα νησιά των Κυκλάδων απέκτησαν το προνόμοιο της μειωμένης καταβολής ΦΠΑ , με την ψήφιση του νόμου 2093/1992 , μαζί με τα νησιά Θάσο , Σκύρο και Βόρειες Σποράδες.

 

Με το νόμο 1881/1990 το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ , επεκτάθηκε και στα νησιά του Ανατολικού ΑΙγαίου ( νομοί Λέσβου ,Χίου και Σάμου ) καθώς και στη Σαμοθράκη. 

 

Εξ αρχής τώρα με την εισαγωγή του ΦΠΑ στην Ελλάδα ( ν 1676/1986) την 01-01-1987 μειωμένο ΦΠΑ είχαν τα νησιά των Δωδεκανήσων , στα οποία νησιά δεν είχε ποτέ εφαρμογή η έμμεση φορολογία του ΦΚΕ.

Link to comment
Share on other sites

Aνακοινώθηκαν με δελτίο τύπου τα νησιά . Απο τις Κυκλάδες είναι η Σαντορίνη , η Μύκονος , η Νάξος και η Πάρος , από τα Δωδεκάνησα είναι η Ρόδος και επιπλέον είναι και η νήσος Σκιάθος.

Εχει διάφορες δικαιολογίες το δελτίο τύπου , η αστειότερη των οποίων είναι η προσπάθεια να αποδοθεί η αύξηση στην έμμεση φορολογία στην πολιτική αναγακιότητα και όχι σε επιλογή της κυβέρνησης. Μα αυτό είναι γνωστό , τις  προηγούμενες κυβερνήσεις που έβαζαν φόρους τις στελέχωναν κακοί άνθρωποι , ενώ την παρούσα κυβέρνηση τη στελεχώνουν υπουργοί που υπακούουν σε πολιτικές αναγκαιότητες  :sad: 

Link to comment
Share on other sites

Σιγά το θεμα. Εκτος απο τους νησιώτες αυτούς (και όχι όλους) ποιους άλλους αφορα; Το πολυ πολυ να αλλάξουμε προορισμό. Ε και;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου μαζί με εσένα να αλλάξουμε προορισμό και εμείς και μαζί με εμάς και οι ξένοι .... και ας πούμε ότι θα μπορούσαμε να κατευθυνθούμε λίγο πιο ανατολικά , στα παράλια της Μ.Ασίας π.χ.

Γιατί μέχρι το καλοκαίρι η αλλαγή θα ισχύσει και σε νησιά της άγονης γραμμής.

 

Ελλάδα -Τουρκία : 0-1000!!!!

 

Αλλά έλα μωρέ .... και τι έγινε !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μύκονος-Σαντορίνη-Παρος δεν χάνουν ποτε κόσμο μην ανυσυχεις... Τα ειχα φάει με το κουτάλι τις καλές εποχές και ομως ακομη και σημερα τιγκα ειναι. Εχουν...συγκεκριμένη πελατεία. Στη Μύκονο μαζεύονται όλοι οι νεόπλουτοι της Ιταλίας και όχι μονο πχ

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.