Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για ηλεκτρονική έκδοση αδειών δόμησης & ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου


Engineer

Recommended Posts

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση τόσο της ΚΥΑ για την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Έκδοσης Αδειών Δόμησης όσο και του ΠΔ για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ανέδειξε σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

 

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου οι καθυστερήσεις σε αυτές τις αποφάσεις είναι ενδεικτικές της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης της δημόσιας διοίκησης σε θέματα ανάπτυξης, επενδύσεων, μείωσης της γραφειοκρατίας και εξυπηρέτησης του πολίτη.

 

«Οι αποφάσεις βρίσκονται 9-10 μήνες στο Υπουργείο και περιμένουν τις υπογραφές των Υπουργών, περιέγραψε ο Γιώργος Στασινός. Τόνισε μάλιστα ότι για το θέμα είναι ενήμερο το γραφείο του Πρωθυπουργού. Σημείωσε μάλιστα, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη για τις "under the table" διαδικασίες στην Ελλάδα ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτά καταπολεμούν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε με έμφαση: «έχω απηυδήσει με αυτή τη γραφειοκρατία, που δημιουργείται πραγματικά από τις κυβερνήσεις και έχω απηυδήσει, γιατί είμαστε ένας κλάδος, ο κλάδος των μηχανικών, εκείνος που έχει πληγεί περισσότερο από αυτήν τη κρίση. Γιατί έχει πληγεί; Γιατί δεν προχωράει η ανάπτυξη. Δεν προχωράμε βήματα μπροστά και μένουμε πίσω και αρχίζουμε και αυξάνουμε τη φορολογία. Αν υπάρχει ανάπτυξη, υπάρχει δουλειά για τους μηχανικούς. Άρα μας ενδιαφέρει άμεσα».

 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για δημιουργία Task Force για την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων τονίζοντας ότι «θα εντοπίζουμε το πρόβλημα, θα έχουμε ανοιχτή γραμμή με τους μηχανικούς των επενδυτών έτσι ώστε να εντοπίζουμε τη γραφειοκρατία και το γιατί κολλάει μία αδειοδότηση μίας επένδυσης. Έτσι θα εντοπίσουμε το πρόβλημα και θα το δίνουμε στη δημοσιότητα».

 

Πηγή: http://portal.tee.gr...TER20150930.pdf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκκινήσουμε από τα βασικά.

 

Στον νομό Ηλείας δεν έχουν υποθηκοφύλακα τα υποθηκοφυλάκια στον Πύργο (από τον Ιούλιο) και στην Αμαλιάδα (από τον Αύγουστο), οπότε όποιος χρειάζεται βεβαίωση από το κτηματολόγιο για τις περιοχές αυτές δεν μπορεί να πάρει.

 

Στον Πύργο όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση δεν είναι εφικτή η έκδοση άδειας δόμησης επειδή δεν μπορούν οι μηχανικοί να πάρουν βεβαίωση από το κτηματολόγιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.