Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η Ελλάδα είναι η φτωχότερη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με την Allianz


Engineer

Recommended Posts

Τα φτωχότερα στη Δυτική Ευρώπη ήταν πέρυσι τα ελληνικά νοικοκυριά σε περιουσιακά στοιχεία - τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοπιστωτικά ή ασφαλιστικά προϊόντα - σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz.

 

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, αν αφαιρεθούν τα χρέη που τους βαρύνουν, τα κατά κεφαλήν καθαρά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων ανήλθαν το 2014 στα 11.645 ευρώ, με τη χώρα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στις 15 χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στην 26η θέση από τις 53 χώρες της κατάταξης.

 

Στην πρώτη θέση της λίστας τόσο στη Δυτική Ευρώπη όσο και στον κόσμο βρίσκεται η Ελβετία, με κάθε κάτοικο να έχει καθαρά περιουσιακά στοιχεία 157.446 ευρώ.

 

Στην παγκόσμια κατάταξη ακολουθούν οι ΗΠΑ, με 138.714 ευρώ ανά κάτοικο και η Βρετανία με 86.233 ευρώ. Αντίθετα, στην τελευταία θέση βρίσκεται το Καζακστάν, όπου τα περιουσιακά στοιχεία κάθε κάτοικου ανέρχονται στα 406 ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά τις κατά κεφαλήν οφειλές, κάθε Έλληνας χρωστά 11.105 ευρώ – το χαμηλότερο χρέος στη Δυτική Ευρώπη – με του Ελβετούς να βρίσκονται και εδώ και στην πρώτη θέση, καθώς οφείλουν ο καθένας 80.860 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, που βάζει στο μικροσκόπιο τα περιουσιακά στοιχεία και το χρέος των νοικοκυριών σε 53 χώρες του κόσμου, η ακαθάριστη περιουσία των νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 7,1% το 2014, στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 136 τρισεκ. ευρώ – υψηλότερα από την αξία όλων των εισηγμένων εταιριών του κόσμου και όλου του κρατικού χρέους.

 

Το παθητικό των νοικοκυριών παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 4,3% στα 35 τρισεκ. ευρώ πέρυσι, με το ρυθμό αύξησης του χρέους παγκοσμίως να διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αν αφαιρέσουμε το χρέος από τα ακαθάριστα περιουσιακά στοιχεία, τότε η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών ανέρχεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 100 τρισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2014, μια αύξηση της τάξης του 8,1% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Πηγή: http://www.topontiki...-me-tin-allianz

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

ζηλευεται κουτοφραγκοι .... εχεται βαλει στο εισοδημα ηλιθιοι ευρωπαοι οτι εμεις δεν πληρωνουμε 1000 ενοικιο αλλα 200 ευρω ... οτι εμεις δεν πληρωνουμε για τον ηλιο για την θαλασσα ... εμεις δεν πληρωνουμε για να ζεσταθουμε ολο τον χρονο... επισης εμεις εχουμε δωρεαν δημοσια παιδια.. εδω γελαμε ... δωρεαν δημοσια υγεια ... και εδω γελαμε ... εχουμε δρομαρες αστικο τοπιο πλατιες πρασινο στις πολεις μας ... δεν εχουμε σκουπιδια εχουμε ΑΠΕ εχουμε την Ζωη τον Αδωνη τον Φιλη την Λιανα τον Τσιπρα τον Ψεκαμμενο ..αυτα ολα τα βαλατε μεσα να δειτε οτι το πραγματικο εισοδημα του Νεοελληνα ειναι πανω απο 200000 το χρονο ... πχ εγω μενω σε αυθαιρετο μπροστα στην θαλασσα .. ποιο διπλα ειναι ενα ξενοδοχειο που η σουιτα του μπροστα στην θαλασσα αξιζει 2000 ευρω την μερα ... τα υπολοιπα ειναι απλη αριθμιτικη ... δεν θα γινεις ελληνας ποτε γερμανε γερμανε...

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.