Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

μελετη επεξεργασιας στραγγισματων - προεκτοιμηση αμοιβης


abt

Recommended Posts

Καλησπερα συναδερφοι,

θελω να ρωτησω για την μελετη νεας μοναδας επεξεργασιας ( δεξαμενης χημικης οξειδωσης ) στραγγισματων σε υφισταμενα χυτα..

Χρειαζεται μονο μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων η και υδραυλικη μελέτη.?

Για την προεκτίμηση αμοιβης της μελετης περιβαλλοντικων επιπτωσεων λειτουργουμε συμφωνα με άρθρο 4 του Ν.3316/2005..?

Συγκεκριμενα για την δικη μου περιπτωση συμφωνα με "Άρθρο ΠΕΡ.7     Συστήματα υποδομής που απαιτούνται για την επεξεργασία και διάθεση αστικών λυμάτων " όπως αναφέρεται..; αν οχι συμφωνα με τι τοτε..;

Μπορει να γίνει και προεκτίμηση σύμφωνα με τις ανθρωποώρες..?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Στη ΜΠΕ προδιαγράφεται από τη κείμενη Νομοθεσία να περιέχεται τεκμηριωμένη διαστασιολόγηση των εγκαταστάσεων των μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και περιγραφή του τρόπου διάθεσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων. Τι εννοείς Υδραυλική Μελέτη (ας πούμε δίκτυα, αντλιοστάσια μεταφοράς των υγρών αποβλήτων προς και από τη μονάδα επεξεργασίας?) Επιπλέον, ποιος είναι ο αποδέκτης των επεξεργασμένων? Γίνεται ανακυκλοφορία στις κυψέλες του ΧΥΤΑ? Διατίθενται υπεδαφίως?

 

Γενικά δεν υπάρχει ρητή απαίτηση (σττο ΦΕΚ "Εξειδίκευση των περιεχομένων των φακέλων περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων της Κατηγορίας Α' ") για εκπόνηση Υδραυλική Μελέτης, πέραν της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (απαιτείται ωστόσο υδρογεωλογική μελέτη σε περίπτωση υπεδάφιας διάθεσης των επεξεργσμένων). Για ιδιωτικά έργα απαιτείται μόνο Πτυχίο Κατ.27 Τάξης Α (Περιβαλλοντικές Μελέτες).

 

Αναφορικά με την αμοιβή για ιδιωτικά έργα, αυτή ορίζεται ελεύθερα από το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συμβαλλομένων. Ο νόμος που αναφέρεις πράγματι δίνει υπολογισμό (προεκτιμώμενης) αμοιβής για δημόσια έργα, αλλά η πλέον ρεαλιστική εκτίμηση προκύπτει από το πλήθος και την ποιότητα των εργασιών που κρίνει ο μελετητής ότι χρειάζονται για την εκπόνηση της μελέτης του συστήματος επεξεργασίας (αυτοψίες, κατάρτιση προγράμματος δειγματοληψιών, σχεδιασμός πιλοτικών δοκιμών, συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, τεχνογνωσία σχεδιασμού κ.α. κατά περίπτωση)

Edited by CivilKald
Link to comment
Share on other sites

Προκειται για δημοσιο εργο...απλα δεν ειμαι σίγουρος οτι τα στραγγίσματα από ΧΥΤΑ θεωρούνται αστικά λύματα ???? ωστε να ακολουθησω το άρθρο 4 του Ν.3316/2005 ή να βγει η αμοιβη με τις ανθρωποώρες..

Ευχαριστω civilkald για τις πληροφοριες..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.