Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

επιτρέπεται από ΝΟΚ


Recommended Posts

με ρωτάει πελάτης, στο υπόγειο της πολυκατοικίας του έχει μια κλειστή θέση στάθμευσης 3,30 χ 4,90.
Επειδή δεν έχει αποθήκη, με ρωτάει αν με κάποιου είδους πόρτα, μπορεί να κλείσει το χώρο του να φτιάξει μια σειρά ράφια σαν αποθήκη εντός?

Link to comment
Share on other sites

Είναι περισσότερο θέμα σύστασης ιδιοκτησίας και κανονισμού πολυκατοικία σε συνδυασμό με συμβολαιογραφική πράξη (εφ όσον υπαρχει) για το αν είναι δεσμευμένος ο χώρος για στάθμευση αυτοκίνητων.

Σε περιπτώσεις σαν αυτές και για να μη χάσει την ιδιότητα στάθμευσης ως  χώρος η πόρτα πρέπει να έχει μέγεθος (άνοιγμα) να περνά αμάξι για να μπορεί να παρκάρει.

Τώρα τι θα βάλει μέσα στο παρκιν ο νόμος δεν λέει με το ζόρι αμάξι.. ας βάλει ότι θέλει.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Ο χώρος δεσμευμένος είναι με χιλιοστά. Το θέμα είναι αν επιτρέπεται η κατασκευή πόρτας, που θα ανοιγοκλείνει να περνά το αυτοκίνητο, καθώς η οικοδομική άδεια δεν δείχνει να περνά πόρτα στο υπόγειο γκαράζ και στον συγκεκριμμένο χώρο που έχει δεσμευτεί για να παρκάρει αυτοκίνητο. Και βέβαια περιγράφεται ως οριζόντια ιδιοκτησία με τα γράμματα α,β,γ,δ,α. 16,17τμ και έχει 2 χιλιοστά.

Link to comment
Share on other sites

μιας που δεν απάντησες... να ξαναρωτήσω πάλι... την πόρτα, ενώ δεν την δείχνει η άδεια ... μπορεί να την φτιάξει?

Link to comment
Share on other sites

Ενυπήρχε η απάντηση στην αρχική μου.

Πολεοδομικά δεν απαγορεύεται να φτιάξεις πόρτα. Φυσικά το θέμα δεν είναι η πόρτα αλλα οι τοίχοι. Και μετά η πόρτα να είναι 2.5μ (ή 2.2μ αν θυμάμαι καλά) για να είναι πόρτα γκαράζ.

Το θέμα είναι στον κανονισμό και στη σύσταση της ιδιοκτησίας αν θα έχει το δικαίωμα να το διαχωρίσει με τοίχους το γκαράζ. Ο κάθε συνιδιοκτήτης δυνητικά θα μπορούσε να έχει ενστάσεις αν οι τίτλοι το περιγράφουν σαν ανοιχτή ή διαγραμμισμένη στάθμευσης στον χώρο τάδε με το επιχείρημα ότι οι τοίχοι δυσκολεύουν το δικό του παρκάρισμα κλπ.

Γιατί  σου είπα ότι ενυπήρχε η απάντηση στο ερώτημα σου όπως εγώ το κατάλαβα τουλάχιστον.

Φυσικά μπορεί άλλοι συνάδελφοι  να συμπληρώσουν, δεν αφορά μονο εμένα κι εσένα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

δεν κτίζει τοίχους. Το γκαράζ είναι ορισμένο με τοίχους δεξιά αριστερά. Εχεις δίκιο για τον κανονισμο και την σύσταση, ακόμα πολεοδομικά βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν το δείχνει η οικ. αδεια δεν είναι εύκολο να το δείξει τώρα, ίσως σε μια σειρά σχεδίων κάποιου κολλήσει. Ναι, έχεις δίκιο, θα έπρεπε να δει τον κανονισμό πρώτα και για την ακρίβεια να συνομιλήσει με τους συνιδιοκτήτες, :smile:

Από την άλλη πιστευω ότι πολεοδομικά θα κολλήσει καθώς δεν επιτρέπεται το κλειστό γκαραζ σε κλειστό γκαραζ, ακόμα μια λύση είναι το ντουλάπια που κλειδώνουν.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Με 4,90 Χ 3,30 διαστάσιες και τα ράφια και τις πόρτες θα μπαίνει το αυτοκίνητο και θα ανοίγουν οι πότρες του? λειτουργικά πάντα εκτος εάν το βάζει στο δρόμο

Link to comment
Share on other sites

οι διατάσεις των αυτοκινήτων είναι 1,70Χ4,00 έως 1,85Χ4,40 μιλάμε για μικρομεσσαία επιβατικά τα τζιπ και τα μεγάλα επιβατικά είναι ακόμα ποιο φαρδιά και ποιο μακριά. ( για εξωτερικες διαστασεις με ανοιχτους καθρέφτες ) 

 

Για να παρκάρει άνετα και να ανοιγει η πόρτα πρέπει να έχεις χωρο 30 εκ τουλαχιστον εμπρος και πλάι και πίσω και να έχεις 60-70 εκατοστα στην πόρτα του οδηγού?

Edited by georgecv
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.