Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΣΗ


GeoSia

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Πριν από μερικούς μήνες μου ανατέθηκαν από την επιχείρηση που εργάζομαι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας. Ωστόσο, καθώς δεν έχω πείρα στο θέμα θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τήρηση του βιβλίου υποδείξεων. Με την ανάληψη των καθηκόντων άρχισα να συμπληρώνω ανελλιπώς σε μηνιαία βάση τις υποδείξεις στο υπάρχον βιβλίο του προκατόχου μου. Το πρόβλημα όμως είναι πως το βιβλίο αυτό δεν είναι θεωρημένο και έμαθα μόλις (απειρία γαρ...) πως η θεώρησή του είναι υποχρεωτική. Το ερώτήματά μου είναι τα εξής:

Οφείλω να δημιουργήσω καινούριο βιβλίο υποδείξεων ή μπορώ να συνεχίσω στο υπάρχον;

Θα προκύψουν κυρώσεις θεωρώντας το τώρα, μετά το πέρας μηνών από την ανάληψη καθηκόντων;

Αν συνεχίσω σε καινούριο τι γίνεται με το παλιό και με τις καταχωρήσεις που έχω ήδη κάνει σε μη θεωρημένο βιβλίο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by GeoSia
Link to comment
Share on other sites

πας και θεωρεις ενα νεο και απλως μετα ξαναγραφεις οτι ειχες γραψει στο πρωτο αν ισχυουν ακομα ..δεν τρεχει και τιποτα ... μην αγχονεσε ... το τυπικο δεν εχει και τοσο σημασια αλλα το ουσιαστικο ...

Link to comment
Share on other sites

Εχει καταργηθεί η θεώρηση... Προχωρά κανονικα. Και εγω απο την άνοιξη και έπειτα που εργάζομαι σαν ΤΑ full time στην αρχή μου ειχε κανει εντύπωση αλλα μετα διαπίστωσα οτι η θεώρηση καταργήθηκε

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η θεώρηση έχει καταργηθεί μόνο για τους Τ.Α. στα τεχνικά έργα και μάλιστα απαιτείται ενημέρωση της υπηρεσίας και σφράγιση της πρώτης σελίδας του βιβλίου από τον Τ.Α. με δήλωση ανάληψης.

Πως ορίστηκες νόμιμα (με έντυπα) Τ.Α. και δεν σφραγίστηκε βιβλίο ? Αν προϋπήρχε, τον αριθ.πρωτ. κ.λ.π. θα το βρεις από την αρμόδια επιθεώρηση εργασίας.

Τέλος αν δε βγάλεις άκρη πήγαινε ένα καινούργιο να στο σφραγίσουν και συμπλήρωνε από δω και πέρα.

Εγώ δε θα ήμουν και τόσο χαλαρός, αν δεν είχα το "νόμιμο" βιβλίο, διότι απλά όλες οι παρατηρήσεις μου δεν τεκμηριώνεται ότι έγιναν, ιδιαίτερα αν δεν έχει υπογράψει και ο εργοδότης. Γνώμη μου - λύσε άμεσα το θέμα με νέο βιβλίο θεωρημένο (πες ότι το παλιό π.χ. χάθηκε, άσε που δε θα σε ρωτήσει κανείς)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Ισχύει πως η κατάργηση αφορά μόνο στους ΤΑ σε τεχνικά έργα, το εξακρίβωσα (Αριθ. απόφασης 14867/825) . Η θεώρηση σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, πήρα την ίδια πληροφορία και από το ΚΕΠΕΚ. Ανοίγω καινούριο βιβλίο λοιπόν...

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.