Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Ενεργειακή Απόδοση


Engineer

Recommended Posts

Και εγώ αυτό με τους μετρητές και τους θερμιδομετρητές κοιτούσα. Δεν τα βλέπω να γίνονται πάντως, όλα στα χαρτιά θα μείνουν.

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 10

Ενεργειακοί έλεγχοι και συστήματα ενεργειακής διαχείρισης

(άρθρο 8 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ)

 

1. Σε όλους τους τελικούς καταναλωτές παρέχεται η δυνατότητα ενεργειακών ελέγχων υψηλής ποιότητας - οι οποίοι είναι οικονομικώς αποδοτικοί - και διακρίνονται σε τρεις (3) κατηγορίες

 

Θα γίνονται υποχρεωτικά ενεργειακοί έλεγχοι σε όλα τα κτίρια?

 

edit : 

 

10. Οι επιχειρήσεις που δεν είναι ΜΜΕ υποχρεούνται να υποβληθούν σε ενεργειακό έλεγχο διεξαγόμενο με ανεξάρτητο και οικονομικώς αποδοτικό τρόπο, βάσει των ελάχιστων κριτηρίων που ορίζονται στο παράρτημα VI, από ενεργειακούς ελεγκτές εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και στη συνέχεια να υποβάλλονται σε νέο έλεγχο σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τεσσάρων (4) ετών από την ημερομηνία διεξαγωγής του προηγούμενου ενεργειακού ελέγχου.

 

Από το παραπάνω θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό μόνο για τις επιχειρήσεις που δεν είναι ΜΜΕ ενώ για τις υπόλοιπες είναι προαιρετικό

 

«Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ή «ΜΜΕ»: επιχειρήσεις όπως ορίζονται στον τίτλο I του παραρτήματος της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 σχετικά με τον ορισμό των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων (EE L 124 της 20.5.2003), σύμφωνα με τον οποίο η κατηγορία των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων αποτελείται από επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Έχετε καταλάβει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υφιστάμενων Ενεργειακών Επιθεωρητών και των Ενεργειακών Ελεγκτών; 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν εχω καταλάβει τιποτα.. Μπας και αυτοι οι ενεργειακοί έλεγχοι περάσουν στα χέρια εταιρειών που θα προσλαμβάνουν ενεπ με χαρτζιλίκι στυλ επιθεωρήσεων ανελκυστήρων; Λεω τωρα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Έχετε καταλάβει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υφιστάμενων Ενεργειακών Επιθεωρητών και των Ενεργειακών Ελεγκτών; 

σε αυτόν που μετέφρασε τα audit/auditor σε έλεγχο/ελεγκτή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.