Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κίνδυνος μαζικής εξόδου μηχανικών από το ΤΣΜΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

Τον κίνδυνο μαζικής εξόδου μηχανικών από το ΤΣΜΕΔΕ λόγω των υπέρογκων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί από το 2011 με την αύξηση των ασφαλίστρων και των αναδρομικών εισφορών επισημαίνει η διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ. Παράλληλα, ζητεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση των αυξήσεων με αναδρομική ισχύ. Στο μεταξύ, προσφυγή για την κατάργηση των διατάξεων στο ασφαλιστικό ετοιμάζεται να καταθέσει η διοίκηση του Κεντρικού ΤΕΕ, που συγκαλεί σύσκεψη προέδρων στην Αθήνα.

 

Με απόφασή της η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ το 2011 ενέκρινε την αύξηση των ασφαλίστρων των μηχανικών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τάξεις του κλάδου.

 

Η πρόθεση του Κεντρικού ΤΕΕ να προσφύγει σε βάρος της απόφασης υποχρέωσε τη διοίκηση του Ταμείου να ανακοινώσει το «πάγωμα» των αυξήσεων, τις οποίες, ωστόσο, μέχρι και σήμερα χρεώνει με αναδρομική ισχύ στους ασφαλισμένους μηχανικούς, χωρίς να ζητεί την καταβολή τους, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

 

Το Κεντρικό ΤΕΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο, ωστόσο, δήλωσε αναρμόδιο, κοινοποιώντας τη θέση του τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Στο μεταξύ, σε σχετική της εξαγγελία αμέσως μετά η τέως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ σχετικά με την επιβολή αυξήσεων στα ασφάλιστρα από το 2011 με αναδρομική ισχύ.

 

Ωστόσο, η σχετική εξαγγελία του αρμοδίου Υπουργείου παραμένει ακόμη δέσμευση, με το ΤΕΕ να ζητεί επιτακτικά πλέον την άμεση έγκριση της νομοθετικής ρύθμισης.

 

Οι προθεσμίες αποπληρωμής των ασφαλίστρων, καθώς και η αντίστοιχη των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί από το 2011 με αναδρομική ισχύ εκπνέουν, με τη διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ να επισημαίνει το κίνδυνο μαζικής εξόδου μηχανικών από το Ταμείο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών και να ζητεί από το Υπουργείο να επισπεύσει την έγκριση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

 

Στο μεταξύ, προσφυγή σε βάρος της κατάργησης των διατάξεων στο ασφαλιστικό που θίγουν, όπως αρμοδίως υποστηρίζεται, τον κλάδο ετοιμάζει η διοίκηση του Κεντρικού ΤΕΕ, η οποία συγκαλεί σύσκεψη των προέδρων μεθαύριο Παρασκευή στην Αθήνα.

 

«Η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ» επισημαίνει η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα «επέβαλε το 2011 αυξήσεις στα ασφάλιστρα των μηχανικών χωρίς λόγο και αιτία. Το Ταμείο είναι ενιαίο και οι αυξήσεις επιβλήθηκαν μόνο για τους μηχανικούς. Προειδοποιήσαμε με προσφυγή και οι αυξήσεις «πάγωσαν», ωστόσο χρεώνονται κανονικά από το Ταμείο. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή της και με νομοθετική ρύθμιση να ακυρώσει την απόφαση του Ταμείου για επιβολή αυξήσεων από το 2011. Αν δεν ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος μαζικής εξόδου μηχανικών από το Ταμείο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των ασφαλίστρων. Αν έρθουν στους μηχανικούς μπιλιετάκια με οφειλές χιλιάδων ευρώ, η φυγή από το Ταμείο θα είναι μαζική. Το Κεντρικό ΤΕΕ θα «παλέψει» το ζήτημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα καταθέσει προσφυγή σε βάρος των νέων ασφαλιστικών μέτρων και της κατάργησης των διατάξεων στο ασφαλιστικό» υπογραμμίζει η κ. Νάνσυ Καπούλα.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...D=29162&lang=el

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχωράτε με αλλά αυτά είναι ασπιρίνες. Το κυρίαρχο θέμα μας όσον αφορά το ασφαλιστικό είναι η σύνδεση των εισφορων με το εισόδημα. Όλα τα άλλα είναι παστίλιες για τον πόνο του άλλου, που έλεγε και ο Χαβιέ

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ογδόντα δύο και σήμερα αληταράδες, και μετα τα @@ μου θα παίρνετε...

τι εννοεις?

 

 

γενικα αξιζει να γραφτουμε στο τεε οι τελειοφοιτοι ρε παιδια?

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι γιατί!!! Αλλά θα μου πεις καλά να πάθουμε, γιατί όταν ποτέ δεν οργανωθήκαμε συντονισμένα να διαμαρτυθούμε για όλα τα αίσχη, τη στιγμή που οι βυσματικές καθαρίστριες έχουν το θράσος να βγαίνουν στο δρόμο και να ξανακερδίζουν το διορισμούλη τους επί κυβερνήσεως Τσίπρα (αυτός που θα βαρούσε το νταούλι και θα χόρευαν οι Ευρωπαικές αγορές...), τότε ίσως και να μας αξίζει. Εχω αηδιάσει ειλικρινά

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.