Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στον «αέρα» τα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013


Engineer

Recommended Posts

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Κ.Ε.Δ.Ε. ότι εξαιτίας της αδράνειας της Κυβέρνησης , δεν θα δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων από την Ε.Ε.

 

Η επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κ. Κρέτσου, ως απάντηση στο αίτημα που υπέβαλλε η Κ.Ε.Δ.Ε. προς την Επιτροπή Περιφερειών για τη χορήγηση παράτασης ενός έτους της περιόδου επιλεξιμότητας της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 ( δηλ. ως τις 31-12-2016), επιβεβαίωσε δυστυχώς τους φόβους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

 

Η ξεκάθαρη απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου ότι :

  • δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013,
  • το ενδιαφέρον της Ε.Ε. εστιάζεται στη μη απώλεια πόρων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και όχι στην ολοκλήρωση των έργων των Δήμων,
  • δίνεται μεν δυνατότητα μεταφοράς έργων που άρχισαν την περίοδο 2007-2013 να μεταφερθούν στην περίοδο 2014-2020, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα μελλοντικά έργα των Δήμων, όμως έργα της τρέχουσας περιόδου διαχειριστικά δεν μπορούν να μεταφερθούν,
επιβεβαιώνει τους φόβους της Κ.Ε.Δ.Ε., οι οποίοι έχουν εκφραστεί από τον Απρίλιο του 2015, αφενός για τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ 2007-2013. Αφετέρου, για την αδράνεια της Κυβέρνησης να θέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση αλλά και την αδυναμία της να πετύχει την παράταση του προγράμματος.

 

Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να συναντηθεί με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ, για να θέσει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επιστολή της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής.

 

Παράλληλα, θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμόδιων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις οποίες θα θέσει εκ νέου τα προβλήματα που δημιουργεί στους ελληνικούς Δήμους η μη παράταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των έργων της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

 

Επισυνάπτεται η επιστολή της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κ. Κρέτσου

 

Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=42408

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Έργα? Ανάπτυξη? Υποδομές?

Αυτά δεν είναι για μας, οξαποδω...

Εμείς τα χρήματα τα χρησιμοποιούμε για μισθούς και συντάξεις μόνο...

Όσοι θέλουν ανάπτυξη να πάνε στη Ρουμανία...

Edited by Inzaghi
  • Upvote 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

κάτσε να μάθουμε πρώτα τα βασικά. Όταν έχει χαλάκι πατάς απο επάνω κοινώς πατάς το χαλάκι. Το συγκεκριμένο χαλάκι είναι χοντρούλι και σχετικά άκαμπτο. Όταν συμπιέζεις το χαλάκι σε συμπιέζει και αυτό. Αν δεν έχεις παπούτσια ασφαλείας τότε νιώθεις στα δακτυλάκια το χαλάκι να σε συμπιέζει. Τα νεύρα στα δακτυλάκια δίνουν στο εγκέφαλο σήμα οτι κάτι τρέχει. Τα ματάκια κοιτάνε κάτω, βλέπουν το χαλάκι και λένε στον εγκέφαλο να να σηκώσει το ποδαράκι και να πατήσει το χαλάκι. Οταν αυτό δεν το καταλαβαίνεις τότε,

 

α) τα νευρα στα δακτυλάκια δεν καταλαβαίνουν Χριστό και πας σε νευρολόγο. 

β) αν το νεύρα στα δακτυλάκια λειτουργούν τότε δεν επεξεργάζεται το σήμα ο εγκέφαλος και πας σε ψυχίατρο. 

 

 

post-25466-0-10106500-1446212150_thumb.jpg

  • Upvote 5
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τον ύπνο του δικαίου Δήμοι, περιφέρειες, Κυβέρνηση....τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι...κατά τ' άλλα μας φταίει η Μέρκελ!!!  

Link to comment
Share on other sites

Inzhaghi-Ροδοπουλος-Romanos -1 από μένα. Και ο λόγος προφανής αλλά θα το εξηγήσω ακόμα μια φορά: Έχω βαρεθεί να βλέπω μια είδηση και από κάτω την γνωστή μιζέρια για τους πολιτικούς, τα λαμόγια, την κρίση κλπ κλπ....

Στην χαλαρή κουβέντα αυτά. Επίσης, έχω πει πολλές φορές ότι η φήμη στις Ειδήσεις, είτε θα πρέπει να καταργηθεί είτε τέτοιου είδους ποστς να διαγράφονται αμέσως....

 

Επί τους θέματος, ένα σχόλιο μόνο: Αν είμασταν σε υγιή κράτος και οικονομία, το μέχρι 31-12-2016 είναι υπέρ-αρκετός χρόνος για τα μικροέργα των Δήμων....Όμως, ελλείψει χρηματοδότησης, πως θα γίνει??? Ας αλλάξει το σύστημα, ας δωθούν προκαταβολές, ας προσλάβουν επιβλέποντες-συμβούλους οι οποίοι θα ελέγχουν-εγκρίνουν-πιστοποιούν πληρωμές σε dt και θα ρέει το χρήμα...Έτσι, όμως? Πως? 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.