Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κέντρο διανομής σωλήνων του TAP το πρώην στρατόπεδο Γκόνου της Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Αφού εξετάσθηκαν πολλές υποψήφιες περιοχές, φαίνεται ότι βρέθηκε τελικά η κατάλληλη προκειμένου να φιλοξενήσει το Logistic Center της κοινοπραξίας του αγωγού TAP για τη διανομή των σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη κατασκευή του.

 

Πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου (οικισμός Αγία Σοφία) στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, και ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, συνολικής έκτασης 600 στρεμμάτων.

 

Τμήμα του, έκτασης 100 στρεμμάτων, πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να διατεθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην κοινοπραξία του Διαδρατικού αγωγού προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο διανομής σωλήνων για όλο το έργο.

 

Αλλωστε η υπόλοιπη έκταση του πρώην στρατοπέδου, προορίζεται για τη δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου που θα εξυπηρετεί μελλοντικά το λιμάνι του ΟΛΘ (κατ' αντιστοιχία δηλαδή με το ρόλο που θα διαδραματίσει το Θριάσειο για τον ΟΛΠ), σύμφωνα με τα σχέδια της ΓΑΙΑΟΣΕ, σε συννεόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και τη διοίκηση του λιμανιού.

 

Το πρώην στρατόπεδο Γκόνου επελέγη για το σκοπό αυτό έναντι του πρώην στρατοπέδου Κακιούση, καθώς έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

Παλαιότερα το στρατόπεδο αποτελούσε αποθήκη υλικού και μέσα σε αυτό υπάρχουν ακόμη αρκετά πυρομαχικά. Απαραίτητη επομένως προυπόθεση προκειμένου να δρομολογηθεί η παραχώρηση των 100 στρεμμάτων στην κοινοπραξία του TAP είναι να καθαρισθεί πρώτα ο χώρος από τα πολλά παλαιά βλήματα που βρίσκονται στη περιοχή.

 

Σε πρώτη φάση θα καθαριστεί μόνο ένα τμήμα του, 200 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 100 στρέμματα θα διατεθούν στην κοινοπραξία του ΤΑΡ.

 

Ο καθαρισμός ολόκληρης της έκτασης των 600 στρεμμάτων τοποθετείται μέσα στο 2016. Υπενθυμίζουμε ότι για τη δημιουργία ενός Logistics Center στη Θεσσαλονίκη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικανικά κεφάλαια, όπως αποκάλυψε προ ημερών και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος.

 

Οπως και στον Πειραιά, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία Logistics Center είναι μια πονεμένη ιστορία που συζητείται εδώ και πάνω από... 10 χρόνια. Μελέτες επί μελετών έχουν γίνει, τόσο το 2006, όσο και το 2010, χωρίς κανένα μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.

 

Πηγή: http://energypress.g...s-thessalonikis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.