Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υγρασία σε τοιχίο δίπλα από επικλινές οικόπεδο


 
karamouzas

Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι.

 

θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Σε  2 όροφη κατοικία (ισόγειο,πρώτος,ταράτσα, χωρίς υπόγειο) του 70 κάτι στο διαμέρισμα του ισογείου στον τοίχο ο οποίος συνορεύει με το διπλανό οικόπεδο εμφανίζει τριχοειδή υγρασία. το οικόπεδο που συνορεύει με την κατοικία είναι ελαφρός επικλινές και έχει χώματα. Για να αντιμετωπίσω οριστικά το πρόβλημα έχω σκεφθεί 2 λύσεις κατά νου και θα ήθελα την γνώμη σας.

 

1) να σκάψω δίπλα στον τοίχο μέχρι να βρώ τα θεμέλια, μετά με μαστίχη να κλείσω τις ενδεχόμενες ρωγμές- τρύπες και μετά να περάσω κάποιο τσιμεντοειδές και στο τέλος αυγουλίερα και ξανά θάψιμο.

 

2) να σκάψω πάλι όπως πριν και να κλείσω τρύπες με μαστίχη...  και στην συνέχει να περάσω hyperdesmo 2 χέρια αυγουλίερα και να το θάψω ξανά...

 

υπάρχει περίπτωση αν κάνω την προαναφερθείσα μόνωση μέχρι ύψους 1,5 μέτρο να συνεχίσει η υγρασία πέρα αυτού?(το χώμα είναι περίπου στους 30-40 πόντους.

 

προτείνεται κάποια άλλη επιλογή? Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης της οικίας δεν διαθέτει το buget για λύση με ασφαλτόπανο κλπ...

 

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by karamouzas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για μένα η μόνη σίγουρη λύση είναι ασφαλτόπανο από λίγο κάτω από το δάπεδο ισογείου μέχρι 20 εκ. πάνω από τα χώματα. Από έξω αυγουλιέρα για προστασία του ασφαλτόπανου. 

Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό το ασφαλτόπανο για τόσα λίγα μέτρα , άμα θες στείλε π.μ. να σου συστήσω άνθρωπο. Δεν θα χρειαστείς και να κάνεις και καμία από τις εργασίες με μαστίχη κλπ που λες. Αλλά ησυχάζεις...

Link to comment
Share on other sites

Το έχεις κάνει φραγκίσκο και δεν είχες αστοχία?

Μάλλον στάθηκες τυχερός.

Καραμούζα

Η λύση 2 είναι ποιο σωστή αλλά μη βάλεις μαστίχη απλά κλείσε τις τρύπες με επισκευαστικό και στην συβέχεια χρησιμοποιησε το HYPERDESMO PB 2K που κάνει για κάτω από της γη και όχι το LV που κυκλοφορεί ευρέως.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά το έχω κάνει και αυτό και το Hyperdesmo. Για μένα καλύτερο και απόλυτα σίγουρο είναι το ασφαλτόπανο , αλλά το πρόβλημά του είναι ότι κινδυνευει να τραυματιστεί από τα χώματα ή να αποκοληθούν οι ραφές από τις πιέσεις. Στα 40 εκ. χώμα , μαζί με αυγουλιέρα δεν νομίζω οτι διατρέχει κίνδυνο. Άλλωστε αν θέλει το περνάει μονοκόμματο χωρίς ραφές σε αυτό το πλάτος.  Αν θέλει μπορεί να βάλει με ψηφίδες και να το σοβατίσει για να είναι απόλυτα σίγουρος και απο πανω αυγουλιέρα. 

Edited by Τσιγαρίδας Φραγκίσκος
Link to comment
Share on other sites

Και δεν θα περάσει νέρο από τα 20 εκατοστα μέσα στο περιγραμμα της οικοδομής και θα κολληθει με τα χέρια τέλεια σε κατακόρυφη θέση. Επίσης η επιφάνεια του τοιχείου είναι τέλεια και θα κολλήσει το ασφαλτόπανο χωρίς κενά

 

Σου είπα και πρίν απλά σταθηκες τυχερός

Edited by georgecv
Link to comment
Share on other sites

1. Διαπιστώνεις το μέγεθος των τριχοειδών εξωτερικά. Αν είναι ελάχιστα εμφανείς, κάνεις τσιμεντοειδές (αν είναι και ελαστομερές ακόμη καλύτερα) όπως συνιστά ο κατασκευαστής του.  

2. Επιχώνεις προσεκτικά (ει δυνατόν, με αμμώδες υλικό)

 

Ασφαλτόπανο ούτε με σφαίρες  (για πολλούς λόγους)

Αυγουλιέρα γατί? Μήπως παραέγινε της μόδας? 

Link to comment
Share on other sites

H αυγουλιερα ειναι φτηνη και προστατευει απο τον τραυματισμο της οποια μονωσης και ισως και απο το ριζικο συστημα των δεντρων/φυτων. Προφανως δεν την βαζεις "καρφωτα".

Αν πας σε λυση με τσιμεντοειδες, να προσεξεις να ειναι καταλληλο για υπογειες κατασκευες, μονιμα νερα κτλ

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας και για την γρήγορη απάντηση.

 

Λοιπόν... από τσιμεντοειδές έλεγα να χρησιμοποιήσω το AQUAMAT-ELASTIC 

Αλλιώς HYPERDESMO...

 

Τι λέτε?

 

(ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που ανέφερα με τα ονόματα των υλικών)

Link to comment
Share on other sites

Από τα 2 που ανέφερες τα πολυουρεθανικά υλικά εχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα από τα ελαστομερή τσιμεντοειδή. Γι αυτό εγώ προτιμώ τα πολυουρεθανικά 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.