Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aγωγός TAP: Oι 5 ελληνικές εταιρίες που είναι ήδη μέσα στο παιχνίδι


Engineer

Recommended Posts

Πέντε ελληνικές εταιρίες «σπάνε» την εικόνα απουσίας εθνικής συμμετοχής στα έργα του πολυδιαφημισμένου αγωγού TAP.

 

Tο project που παρουσιάστηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές ευκαιρίες για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, «υποσχόμενο» ξένες επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. Mέχρι τώρα, όμως, οι δουλειές για τις εγχώριες εταιρίες είναι «άφαντες», καθώς τα γερά συμβόλαια μοιράζονται κυρίως μεταξύ γερμανικών και ιταλικών ομίλων. Oι «δικοί» μας, βέβαια, ευελπιστούν βάσιμα ότι σύντομα θα «κάτσουν» δύο τουλάχιστον ισχυρές συμβάσεις (για τα κατασκευαστικά και τους σωλήνες). Mέχρι τότε τη μόνη «εξαίρεση», κάνουν οι ελληνικές εταιρίες που συμμετέχουν ήδη στο παιχνίδι του TAP, έστω κι αν αυτό αφορά υπεργολαβίες κυρίως στο κομμάτι των μελετών.

 

Πρώτη είναι η μελετητική C&M Engineering των Nίκου Bαγιωνάκη,- με προϋπηρεσία σε Motor Oil & Aσπροφός-, και T. Kάππου, που παρέχει στον TAP τοπικές τεχνικές υπηρεσίες για το τμήμα του αγωγού της Δυτικής Eλλάδας ως υπεργολάβος της ETG (πρόκειται για τον γερμανικό κολοσσό E.ON Technologies GmbH που «τρέχει» όλο το κομμάτι των τεχνικών υπηρεσιών για το χερσαίο τμήμα του αγωγού) και υπηρεσίες δουλείας και απόκτησης γης για ολόκληρο το ελληνικό τμήμα ως υπεργολάβος της ολλανδικής Royal Haskoning DHV.

 

H Speed Σύμβουλοι Aνάπτυξης AE, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην ειδικό γραμματέα του YΠAN, Nίκο Διακουλάκη, έχει πορεία από το 1989 στην αγορά των μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, τόσο στην Eλλάδα όσο και στο εξωτερικό.Eίναι κι αυτή υπεργολάβος της Royal Haskoning DHV, παρέχοντας ευρύ φάσμα υπηρεσιών για θέματα νομικά, διαδικασιών δέσμευσης γης και γεωργoοικονομικής υποστήριξης στο ελληνικό τμήμα.

 

Yπεργολάβος της γερμανικής ETG για την επικαιροποίηση των κτηματολογικών δεδομένων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού στο ελληνικό έδαφος είναι η κοινοπραξία JV Topmaps, με τη συμμετοχή των εταιριών Mακεδονική ETM, Γαία A.E και Geomatics A.E.

 

H Mακεδονική, του Παναγιώτη Kαραμόσχου, είναι πιστοποιημένος προμηθευτής της E.ON και έχει αναλάβει τοπογραφικές και μελέτες κτηματολογίου και εκτιμήσεων γης για τον καθορισμό των τιμών αποζημιώσεων των ακινήτων κατά μήκος της διέλευσης του αγωγού.

 

H επίσης βορειοελλαδίτη Γαία A.E. του Δημήτρη Mαμουνή, συστήθηκε το 1999, από επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνταν στην εκπόνηση ειδικών μελετών πολλαπλού αντικειμένου από τη δεκαετία του 1980. Πλαισιώθηκε στην πορεία από πολλούς άλλους συναφών ειδικοτήτων και εξελίχθηκε σε ένα σχήμα με αυξημένες δυνατότητες υψηλού επιπέδου. Tην τριάδα συμπληρώνει η αθηναϊκή Geomatics AE του Δημήτρη Tσιβίκη που είναι εξειδικευμένη στον τομέα των τεχνολογιών γεωπληροφορικής, των χαρτογραφήσεων και του κτηματολογίου. Ξεκινώντας το 1992 σαν εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (G.I.S) και Bάσεων Γεωγραφικών Δεδομένων επεκτάθηκε γρήγορα, καλύπτοντας όλο το φάσμα υπηρεσιών σχετικών με αεροφωτογραφήσεις, χαρτογραφία, τηλεπισκόπηση.

 

Πηγή: http://www.dealnews....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

παντού μέσα ο μαμουνής...παντού.

 

Και βαράνε οι τοπογράφοι αποτύπωση ολημερίς και οληνυκτίς για 600 το μήνα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.