Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Νοέμβριο η συμφωνία για την επανεκκίνηση του μετρό Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη μια νέα συμφωνία με την κατασκευάστρια κοινοπραξία για την επανεκκίνηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και εκπροσώπους των εργαζομένων στο μετρό.

 

Η συμφωνία αυτή, πριν υπογραφεί, θα δοθεί σε όλους τους φορείς και στα κόμματα για να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, με διαφάνεια, και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρατηρήσεις, για να υπάρξει η οριστική επανεκκίνηση του έργου, επισήμανε ο υπουργός.

 

Σε ό,τι αφορά το σταθμό Βενιζέλου του μετρό, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «είναι ένας κρίσιμος σταθμός για το έργο, όπως είναι πολύ σημαντικές οι ανακαλύψεις και τα ευρήματα των ανασκαφών». Προσέθεσε ότι «τον ρόλο της διευθύνουσας υπηρεσίας δεν θα τον παίξει ούτε ο υπουργός ούτε κανένας άλλος παράγοντας. Υπάρχουν επιστήμονες που εργάζονται στο έργο, υπάρχουν μελετητές που έχουν μπει από όλους τους αρχαιολογικούς φορείς. Θα ολοκληρωθούν πρώτα οι αρχαιολογικές εργασίες και στη συνέχεια θα δοθεί μια τεχνική λύση που θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και τα ευρήματα, για να προχωρήσει και ο σταθμός της Βενιζέλου». Αν χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα δοθεί, τόνισε ο υπουργός.

 

Την ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του μετρό εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό Χάρης Κυπριανίδης.

 

Πηγή: http://www.topontiki...aBUovI.facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ας τον καταργήσουν τον σταθμό στην Βενιζέλου και ας φτιάξουν ένα ωραίο υπόγειο μουσείο με τα εκθέματα ακριβώς στον τόπο που βρεθηκαν.
Το ερώτημα είναι αν είναι μεγάλη η απόσταση Αγίας Σοφίας-Σταθμού για να μην υπάρχει αλλος σταθμός ενδιάμεσα τους. Είναι 1000 μέτρα Σταθμός-Βενιζέλου και 650 Βενιζέλου Αγίας Σοφίας. Σύνολο 1650.
Κάποιος συγκοινωνιολόγος να μας πει την γνώμη του;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.