Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΥΠΕΝ: Συνολική αντιμετώπιση για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις


Engineer

Recommended Posts

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσεγγίζει τις παρεμβάσεις του στο ζήτημα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ειδικά σε ότι αφορά τον νόμο 4014/11, με έμφαση στην απλοποίηση και στη διαφάνεια, επεσήμανε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, Χριστίνα Μπαριτάκη, μιλώντας στην ημερίδα του ΣΕΒ «Ελλάδα φιλική στις Επενδύσεις Κρίσιμες Παρεμβάσεις στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον».

 

Η κυρία Μπαριτάκη, η οποία συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι για την «Αδειοδότηση – Χωροταξία – Έλεγχος & Εποπτεία: Καταλύτες για τις Επενδύσεις», ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση της πλήρους ενεργοποίησης του Ν.4014/11- για την οποία απαιτείται η έκδοση δύο Υπουργικών Αποφάσεων και δύο Προεδρικών Διαταγμάτων- ότι κατά τη διαδικασία εξέτασης και προώθησης των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, διαπιστώθηκαν πρόσθετα γραφειοκρατικά προβλήματα.

 

Αυτή η διαπίστωση, είπε, οδήγησε στην απόφαση να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του θέματος, για την άρση αδικιών και γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών.

Στο ζήτημα των ελέγχων των περιβαλλοντικών παραβάσεων, τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να απομακρυνθεί από τη λογική της επιβολής προστίμων, τα οποία μπορεί να εκκρεμούν για χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αύξησης του βαθμού συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.

 

Τέλος, ανέπτυξε ορισμένες από τις άμεσες προτεραιότητες -κατευθύνσεις του υπουργείου σχετικά με τον χωρικό σχεδιασμό.

 

Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειακών Σχεδίων ως πλαισίων διασύνδεσης της αναπτυξιακής και χωροταξικής πολιτικής, καθώς και σύνθεσης στον περιφερειακό χώρο των τομεακών κατευθύνσεων, (Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων) με άμεση εφαρμογή στη χωροθέτηση επενδύσεων, έργων και παρεμβάσεων.

 

Επίσης, είναι η ολοκλήρωση, στο μέτρο του δυνατού όπως ανέφερε, των τοπικών σχεδίων χρήσεων γης, καθώς και η βελτίωση της διαδικασίας Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, με έμφαση στην ουσιαστική αξιολόγηση παραμέτρων χωρικής ανάπτυξης.

 

Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=42555

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.