Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αύξηση φόρων στα μη οικολογικά καύσιμα και το ρεύμα προτείνει ο ΟΟΣΑ


Engineer

Recommended Posts

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία, στην έκθεσή του προτείνει την αύξηση του φόρου στη βενζίνη, το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα «ώστε να ενθαρρυνθεί η μείωση της εκπομπής CO2 μεσοπρόθεσμα».

 

Παρά το γεγονός πως ο ΟΟΣΑ προτείνει την αύξηση της φορολογίας στις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εκτιμά πως τα κίνητρα για τις ανανεώσιμες πηγές (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών) είναι πολύ γενναιόδωρα και πρέπει να επανεξεταστούν. Ο Οργανισμός προτείνει να γίνουν σταδιακά οι αυξήσεις, ώστε να εξομαλυνθούν βραχυπρόθεσμα οι συνέπειες για τα νοικοκυριά, ενώ συμπεριλαμβάνει και το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς η βασική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει ο λιγνίτης.

 

Ύφεση μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016

 

Για την ελληνική οικονομία, ο ΟΟΣΑ, διαβλέπει προοπτικές ανάπτυξης μόνο από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, καθώς για το 2015 υπολογίζει μείωση του ΑΕΠ κατά 1,4% και το 2016 κατά 1,2%. Από το 2017, αναμένει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,1% «καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ισχυρότερη εξωτερική ζήτηση θα δώσουν ώθηση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

 

Στον τομέα της ανεργίας, ο ΟΟΣΑ προβλέπει μείωση του ποσοστού από το 26,5% στο 25,2% για το 2015, περιορισμό της στο 24,8% το 2016 και στο 23,4% το 2017.

 

Ο πληθωρισμός υπολογίζεται στο 0-9% για το 2015 με βελτίωση στο 0,7% το 2016 και 0,5% στο 2017.

 

«Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι καθοριστική για τον περιορισμό του χρέους και τη διασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους», σημειώνει ο ΟΟΣΑ, τονίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

 

«Η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είναι αναγκαίο στοιχείο της προσπάθειας αυτής. Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα διευκόλυνε τους χρηματοδοτικούς περιορισμούς και θα άνοιγε έτσι τον δρόμο για την ανάπτυξη.

 

Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση θα μείωναν το ρυθμιστικό βάτος και θα αύξαναν την ικανότητα των κοινωνικών προγραμμάτων να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους».

 

Πηγή: http://www.thepressp...roteinei-o-OOSA

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η πως τη λένε, Ανάπτυξη, κάθε χρόνο τα ίδια μας κάνει.
Ολο δεν έρχεται και όλο μας λένε ότι θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του επομένου έτους. Πολύ στήσιμο, φτύσιμο.
.

...θα δώσουν ώθηση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης». ...

... Στον τομέα της ανεργίας, ο ΟΟΣΑ προβλέπει μείωση του ποσοστού από το 26,5% στο 25,2% για το 2015, περιορισμό της στο 24,8% το 2016 και στο 23,4% το 2017. ...

Αμήν.
 

Link to comment
Share on other sites

Γενικως ο ΟΟΣΑ πολλές ανοησίες είπε τα τελευταία χρόνια για τη χώρα μας . Μια απο αυτές ειναι και αυτή για την αύξηση στοςυ φόρους στο ηλεκτρικό , στη βενζίνη και στο πετρέλαιο . Με μια οικολογική αιτιολογία προτείνει ένα μέτρο που δε θα οδηγήσει σε κανενός αναπτυξιακού ειδους κατεύθυνση .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.