Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδιο μείωσης κόστους ενέργειας σε 1.000.000 κτίρια


Engineer

Recommended Posts

Αναλυτικό σχέδιο δράσης για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός εκατομμυρίου κτιρίων στη χώρα μας μέσα στην επόμενη δεκαετία παρουσίασε η Greenpeace σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ενόψει της κρίσιμης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα στο Παρίσι σε λίγες ημέρες και στην οποία θα παραβρεθεί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των ενεργειακών δαπανών σε 700.000 κτίρια και η παροχή δωρεάν ηλιακού ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά, προκειμένου να ανακουφιστούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Τα μέτρα που προτείνονται αφορούν σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης 700.000 κτιρίων μέσω υφισταμένων προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στο ΕΣΔΕΑ (Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον, αυθαίρετα, τριτογενής τομέας, δημόσια κτήρια), αλλά και στη χρήση ανανεώσιμων πηγών για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών. Επίσης αφορούν σε δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με δύο σενάρια: αφ' ενός τη δωρεάν εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από τη ΔΕΗ, αφ' ετέρου δε την απευθείας δωρεάν παροχή ηλιακής ενέργειας σε νοικοκυριά του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ.

 

Όλες οι προτάσεις αποβλέπουν σε μικρές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από χορηγούμενα προγράμματα και επενδύσεις. Οπως σημειώθηκε, οι προτάσεις θα μπορούσαν να αποβούν υλοποιήσιμες, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας σε 1 εκατ. κτίρια ως το 2025, καθώς επίσης και στην παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε 300.000 φτωχά νοικοκυριά. «Το σχέδιο δράσης λαμβάνει πλήρως υπόψη τη σημερινή οικονομική κατάσταση που έχει οδηγήσει εκατομμύρια νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα όρια της καταστροφής» σημειώθηκε.

 

Τα μέτρα είναι άμεσα εφαρμόσιμα με την εκμετάλλευση ήδη διαθέσιμων πόρων, που συνιστούν το πραγματικό εθνικό καύσιμο της χώρας: το τεράστιο δυναμικό που διαθέτει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή αποδοτικότητα. Το σωρευτικό οικονομικό όφελος για 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τη μείωση των ενεργειακών δαπανών ανέρχεται -κατά την Greenpeace- στα 5,7 - 6 δις € σε μία δεκαετία, ενώ δημιουργούνται ετησίως κατά μέσο όρο 29.500 - 35.000 θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη των ΑΠΕ και οι εκπομπές CO2 της χώρας μειώνονται έως και 10%.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...000000_ktiria_/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

παπάτζες...Το 70% των πολυκατοικιών είναι παγωμένες κάντε εκεί εξοικονόμηση

Edited by antboton
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Η εξοικονόμηση απαιτεί επενδύσεις.. Οι επενδύσεις απαιτούν λεφτα.. Ο κοσμος δεν εχει λεφτα.. Αποτέλεσμα; Ξεχάστε το

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δυο-δυο, στη μπανιέρα δυο-δυο.

 

(Ιδέα του Β. Γερμανού, documentation εδώ)

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

εδώ στις ΝΕΕΣ ενοικιάσεις που κάνει η κυβέρνηση ΔΕΚΟ δημόσιοι οργανισμοί είναι ενεργοβορα του @@#@#@$@

 

Παπάτζες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.