Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενιαία εισφορά 20% για την κύρια σύνταξη φέρεται να μελετά το υπ. Εργασίας


jedi.Yannis

Recommended Posts

Σχέδιο για την επιβολή ενιαίας εισφοράς 20% για την κύρια σύνταξη, στα πρότυπα του ΙΚΑ (6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη), καθώς και την αύξηση επιμέρους εισφορών άλλων κλάδων οι οποίες είχαν μειωθεί, φέρεται να μελετά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ημερησία», θα υποβληθεί στους εκπροσώπους των δανειστών. Ο σχεδιασμός καταρτίστηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής «ενιαίων κανόνων» για τις εισφορές και τις παροχές που θα ισχύουν με το νέο Ασφαλιστικό.

 

Σε αυτό προβλέπεται αντίστοιχο ποσοστό 20% για την κύρια σύνταξη για τους ελεύθερους, τους επιστήμονες και (σταδιακά) για τους αγρότες με βάση, όμως, τουλάχιστον 2 κλίμακες υποχρεωτικών ασφαλίστρων (μιας κατώτατης και μιας ανώτατης) που θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα.

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό για τους μηχανικούς? Πέρα απο το 20% για την κύρια σύνταξη τι άλλο θα έχουμε?

 

αξιοπρέπεια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα για τους μηχανικούς άνω πενταετίας, 20% είναι και τώρα για την κύρια σύνταξη.

 

 

post-22627-0-51346500-1447362527_thumb.jpg

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 2015.pdf

Link to comment
Share on other sites

Άρα μάλλον τα πλάνα των σοφων είναι να αυξήσουν τις εισφορές και των άλλων στα δυσθεωρητα ύψη αυτών του μηχανικού για να καλύψουν τις συντάξεις των δικών τους παιδιών που βγήκαν στα 45...

Αξιοκρατία πάνω από όλα...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

όντως για την τρίτη κατηγορία η κύρια σύνταξη είναι 20%

 

 

 

καθώς και την αύξηση επιμέρους εισφορών άλλων κλάδων οι οποίες είχαν μειωθεί

 

αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα υπόλοιπα?

 

Κανονικά θα πρέπει στον παραπάνω πίνακα να αφαιρέσουν την ειδική προσαύξηση και όπου Α.Ε.Π. να μπαίνει το πραγματικό εισόδημα του καθενός ή να επιλέγουμε από π.χ. 4 κατηγορίες ανάλογα με τις δουλείες που θα έχει ο καθένας μας

 

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Εμένα με ενδιαφέρει τι σημαίνει η φράση "θα συνδεθεί με το πραγματικό εισόδημα". Και 1% να πάνε οι εισφορές, δεν μου λέει κάτι, αν δεν μου πουν 1% από ΤΙ;;; ή αν μου πουν πόσο είναι σε απόλυτο νούμερο. Αν το μήνα βγαίνει γύρω στα 300-400€ καθαρά, οι εισφορές με βάση αυτή τη φράση δεν θα είναι αυτές που είναι.
Είδωμεν

Καλές ευχές!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και πως μπορεί να συνδεθεί με το πραγματικό εισόδημα στην πράξη? Ίσως κάπως σαν το ΦΠΑ? Δηλαδή σε κάθε μας απόδειξη θα σημειώνουμε και το ποσό για την ασφάλεια?

Link to comment
Share on other sites

είναι ένα έργο που θα κάνει η κυβέρνηση, όμως αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν 4 κατηγορίες εισοδημάτων Μηχανικών, θα έπρεπε οι κατηγορίες να ήταν το ίδιο. Θα είναι μόνο οι υψηλοί, μεσαίοι, μικρομεσαίοι, μικροί?

Καλό αυτό με το δύο ποσά εισφορών ανάλογα με το εισόδημα, αλλά λύση δεν βλέπω, δεν ξέρω πόσοι ψηλοί υπάρχουν σήμερα και οι περισσότεροι είναι μικροί. Θα έπρεπε να υπάρχει μείωση των εισφορών, ειδικά ενός κλάδου που χτηπήθηκε τόσο όσο οι Μηχανικοί. Θα έπρεπε να υπήρχε διευκόλυνση της κυβέρνησης, ειδικά τώρα με τον Σπίρτζη. Αναμένουμε τα νεότερα, ελπίζω να υπάρξει ένα ποσό εισφοράς των ψηλότερων εισοδημάτων Μηχανικών σημαντικό ανάλογα το εισόδημα και μια σοβαρότατη μείωση ανάλογα την συντριπτική πλειοψηφία των Μηχανικών με τα μικρά εισοδήματα, που έμειναν ακόμα Ελλάδα. Να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι οι Μηχανικοί, κτυπήθηκαν όσο κανένας, ότι μόνο οι λογιστές βγάζουν σήμερα, κάποιοι Γιατροί και μερικοί που ασχολούντε με τις νέες τεχνολογίες. Να πάει ως προς τους Μηχανικούς να κάνει μια αξιόλογη μείωση των μεσαίων μικρότερων εισοδημάτων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλο ειναι πόσες αποδείξεις εκοψες το μηνα αναλογα να βγαίνει το ποσοστό για τις ειςφορες.. Εκοψες μηδέν δώσε 20€ συμβολικά ξερω γω.. Έλεγχος αποδείξεων στο τελος καθε μηνα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.