Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενιαία εισφορά 20% για την κύρια σύνταξη φέρεται να μελετά το υπ. Εργασίας


jedi.Yannis

Recommended Posts

Γνωστός μου, συνταξιούχος ΔΕΗ, υποχρεωτικής εκπαίδευσης έπαιρνε πάνω από 2500€ σύνταξη πριν τις περικοπές, τώρα άντε να έπεσε λίγο κάτω από τα 2000€. Λίγα είναι; 

 

Εγώ τέτοιο μισθό ξέρω πως δεν θα πάρω ποτέ, παρά τις σπουδές και τις ευθύνες. Οι περισσότερες δουλειές μηχανικών έξω στην πιάτσα τώρα είναι στα 900-1000€, υπερωρίες άγνωστη λέξη, εργασία τα ΣΚ πολύ συχνά και από προσόντα ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους...

 

Τί να λέμε τώρα.... όποιος μπορεί σηκώνεται και φεύγει, δεν υπάρχει σωτηρία...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γνωστός μου, συνταξιούχος ΔΕΗ, υποχρεωτικής εκπαίδευσης έπαιρνε πάνω από 2500€ σύνταξη πριν τις περικοπές

...δε χρειαζοντουσαν τα υπολοιπα...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο ελεύθερος μικροεπαγγελματίας/μικροεπιχειρηματίας σήμερα χρειάζεται την επιβολή μιας ασφαλιστικής εισφοράς ως ποσοστό επι του συνολικού τζίρου αφαιρούμενων των φόρων 20% και του ΦΠΑ. Αν είναι κλιμακωτή εισφορά ακόμα καλύτερα για τα μικρά εισοδήματα. Για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα ας βάλουν ένα πολύ μικρό ετήσιο τέλος 150 με 300 ευρώ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και περιουσιακών στοιχείων. Οτιδήποτε άλλο είναι νταβατζιλίκι και φοροληστεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άμεση ενημέρωση από τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ. Το θέμα αφορά τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του Β' εξαμήνου του 2015 και δεν ήξερα που αλλού να το αναρτήσω. Ίσως θα πρέπει να ανοιχτεί καινούργιο θέμα στο forum. Ας το αποφασίσουν οι διαχειριστές.

 

Πριν από λίγο πήγαμε μια επιτροπή σαν εκπρόσωποι της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών στην συνεδρίαση της Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους για λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τους είπαμε ότι γνωρίζουμε ότι τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του Β' εξαμήνου του 2015 θα εκδοθούν στις 22 Νοεμβρίου και θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 22 Δεκεμβρίου. Τους ζητήσαμε αν δεν μπορούν να εκδοθούν με τις μειώσεις λόγω αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, τουλάχιστον να μην εκδοθούν ακόμα για 3 σημαντικούς λόγους :

1) Το ΤΕΕ μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης για κατάργηση του δικαιώματος αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας για τα έτη 2015-2016. Ζητήσαμε να περιμένουν πρώτα την εκδίκαση της προσφυγής.

2) Η πληρωμή των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές του Α' εξαμήνου του 2015 ήταν μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου του 2015 και κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο για τους ασφαλισμένους να καταφέρουν μέσα σε 2 μόλις μήνες να βρούν να ξαναδώσουν ένα τόσο σημαντικά μεγάλο ποσό.

3) Η εισπραξιμότητα των εισφορών με τα μειωμένα ποσά λόγω της επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους Μηχανικούς αυξήθηκε. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυξήθηκε το ποσό που εισπράχθηκε από τις εισφορές και κατά ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ο αριθμός των μηχανικών που εξόφλησαν τις εισφορές του Α' εξαμήνου του 2015 σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

 

Ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ μας είπε ότι τα ειδοποιητήρια του Β' εξαμήνου θα εκδοθούν μεν την 22 Νοεμβρίου του 2015, με τις ίδιες εισφορές όμως του Α' εξαμήνου, διατηρώντας δηλαδή την χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για όσους το είχαν επιλέξει. Όσον αφορά την προθεσμία για την εξόφλησή τους θα είναι αρχικά η 22 Δεκεμβρίου, αλλά δεσμεύονται να εξετάσουν κάποια περαιτέρω παράταση.

 

Υ.Γ. Ήμουν μέσα στη συνεδρίαση και έφυγα πριν από λίγο. Αυτά δηλαδή δεν είναι ακόμα επίσημες αποφάσεις. Προσπαθώ όμως πάντα να ενημερώνω, όσο πιο άμεσα γίνεται (κάποιες φορές βέβαια ο λογαριασμός μου στο michanikos είναι αποκλεισμένος για κάποια 10ήμερα από τους διαχειριστές γιατί ενοχλούνται από κάποιες απόψεις μου). Θα ήθελα από τα μέλη του forum να γράψουν την άποψή τους και για αυτό το θέμα.

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Σημαντική η ενημέρωση που μας δίνεις. Δεν έχω καταλάβει τον λόγο του αποκλεισμού σου. Τουλάχιστον εγώ δεν έτυχε να διαβάσω ποτέ κάτι ενοχλητικό.

Ακόμη να προσθέσω ότι στην περίπτωση της παράτασης των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών θα μπορούσαμε να έχουμε ενημέρωση νωρίτερα από τον Βασίλη η οποία δεν δόθηκε λόγω αποκλεισμού του.

Edited by *olga*
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουν έστω και λίγο να στηρίξουν τους μηχανικούς εκδίδουν τα ειδοποιητήρια με ποσό ίδο με το Α' εξάμηνο, νομοθετούν ένα δίκαιο ασφαλιστικό για όλους, με ίδιες εισφορές για όλους (και όχι π.χ. αγρότης των 500 στρεμμάτων ασφάλεια 100ευρώ/μήνα και μηχανικός των ΠΕΑ 500ευρώ/μήνα) σε σύνδεση με το πραγματικό είσόδημα και αν δεν μπορούν να καταργήσουν τα αναδρομικά (τα οποία χωρίς το 2015 είναι περίπου 2500 ευρώ ανα άτομο) να μας έρχονται ανα μήνα με ένα ποσό όχι μεγαλύτερο των 50 ευρώ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για πολλοστη φορα να ευχαριστησω το ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. για τον αγωνα του και για τη μεγαλη του προσφορα, τοσο στην ενημερωση μας οσο και στον κλαδο γενικα.

Αναγνωριζω προσωπικα πως καποια απο τα προνομια που απολαμβανουμε ως κλαδος οφειλονται στους αγωνες του με την Ανοικτη Συνελευση Μηχανικων.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουν να μην σκοτώσουν κόσμο, απλά δίνουν παράταση για 3-4 μήνες τουλάχιστον... Ολα τα άλλα είναι άχρηστα. Ξυπνάτε βλάκες στο ΤΣΜΕΔΕ τόσοι διακανονισμοί πάνε να χαθούν και μετά θα πάρετε τα 3

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σημαντική η ενημέρωση που μας δίνεις. Δεν έχω καταλάβει τον λόγο του αποκλεισμού σου. Τουλάχιστον εγώ δεν έτυχε να διαβάσω ποτέ κάτι ενοχλητικό.

Ακόμη να προσθέσω ότι στην περίπτωση της παράτασης των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών θα μπορούσαμε να έχουμε ενημέρωση νωρίτερα από τον Βασίλη η οποία δεν δόθηκε λόγω αποκλεισμού του.

Τόσο την απόφαση να παραταθούν οι άδειες των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών μέχρι 30/6/2016, όσο και για την υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων του ενεργειακού πιστοποιητικού με τα μισθωτήρια την γνώριζα για παραπάνω από ένα μήνα πριν ψηφιστεί. Επειδή όμως οι λίγοι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές θα αντιδρούσαν ξανά με μέσα που αν ανοίξω το στόμα μου θα ξαναρχίσει πόλεμος εδώ, αποφάσισα μέχρι να ψηφιστεί να μην αναρτήσω τίποτα στο michanikos, αλλά να ενημερώσω είτε με προσωπικά μηνύματα, είτε τηλεφωνικά όσους μπορούσα. Δυστυχώς η πίεση που ασκούν και στους διαχειριστές του michanikos, κάποιοι λίγοι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές, πιστεύω ότι επέβαλαν και τον αποκλεισμό του λογαριασμού μου για τρείς φορές, από 10 ημέρες κάθε φορά. Πλέον όταν δεν υπάρχει κάποια ανάρτησή μου για τα σημαντικά ζητήματα των μηχανικών για πάνω από 3-4 ημέρες να ξέρετε ότι κάποιος διαχειριστής θα μου έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο λαγαριασμό μου. Ειδικά την τελευταία φορά που ήταν πολύ άδικο, δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να μου απαντήσουν σε email που τους έστειλα και ρωτούσα γιατί με απέκλεισαν. Αντί να χαίρονται που στο site στο οποίο είναι διαχειριστές, υπάρχει κάποιος που ενημερώνει άμεσα για κάποιες σημαντικές εξελίξεις, προσπαθούν επειδή διαφωνούν με την ιδεολογία μου και επειδή θίγονται τα συμφέροντα κάποιων λίγων πιστοποιημένων ενεργειακών επιθεωρητών, από εδώ μέσα να με φιμώσουν. Δυστυχώς από τις αρχές Οκτωβρίου θα μπορούσαν πολλοί αν είχαν ενημερωθεί από εδώ να είχαν αποφύγει το άσκοπο διάβασμα για τις εξετάσεις.

  • Upvote 3
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

Δυστυχώς η πίεση που ασκούν και στους διαχειριστές του michanikos, κάποιοι λίγοι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές, πιστεύω ότι επέβαλαν και τον αποκλεισμό του λογαριασμού μου για τρείς φορές, από 10 ημέρες κάθε φορά. Πλέον όταν δεν υπάρχει κάποια ανάρτησή μου για τα σημαντικά ζητήματα των μηχανικών για πάνω από 3-4 ημέρες να ξέρετε ότι κάποιος διαχειριστής θα μου έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο λαγαριασμό μου. Ειδικά την τελευταία φορά που ήταν πολύ άδικο, δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να μου απαντήσουν σε email που τους έστειλα και ρωτούσα γιατί με απέκλεισαν. Αντί να χαίρονται που στο site στο οποίο είναι διαχειριστές, υπάρχει κάποιος που ενημερώνει άμεσα για κάποιες σημαντικές εξελίξεις, προσπαθούν επειδή διαφωνούν με την ιδεολογία μου και επειδή θίγονται τα συμφέροντα κάποιων λίγων πιστοποιημένων ενεργειακών επιθεωρητών, από εδώ μέσα να με φιμώσουν. 

 

Συνάδελφε ΒΑΣΙΛΗ, οι ενέργειες των διαχειριστών έχουν πάντα σκοπό την διαφύλαξη των κανόνων λειτουργίας του forum. Το forum δεν είναι ούτε επιμελητήριο, ούτε σύλλογος οπότε τα όποια παράπονα σχετικά με αυτούς τους κανόνες λειτουργίας, μπορείς να τα απευθύνεις στην κεντρική διαχείριση του forum. Οποιος δεν συμφωνεί στην τελική με τους κανόνες συμμετοχής, μπορεί να μην συμμετέχει πολύ απλά. 200 περίπου, ίδιου περίπου περιχεομένου μηνύματα τον τελευτάιο λίγο καιρό που συμμετέχεις στο forum σε αυστήρα συνδικαλιστικά και όχι τεχνικά θέματα και ταυτόχρονα προσπάθεια φίμωσης σου από τους διαχειριστές, δεν πάνε μαζί. Και αυτή η συνήθεια να βλέπεις παντού εχθρούς και συνωμοσίες, λες και δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε όλη μέρα, είναι επιεικώς απαράδεκτη κατά την προσωπική μου γνώμη. 

Δεν κλειδώνω το παρόν θέμα παρόλο που όπως είναι φανερό η συγκεκριμένη κουβέντα ΟΥΔΕΜΊΑ σχέση έχει με τον τίτλο του, για να μην θεωρήσεις πως κι εγώ προσπαθώ να σε φιμώσω. 

Edited by DIMITRIS80
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.