Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιοί χτίζουν ξενοδοχεία στο κέντρο των Αθηνών


Engineer

Recommended Posts

Τρία νέα ξενοδοχεία έχουν ήδη δρομολογηθεί για το κέντρο της Αθήνας από παραδοσιακούς παίκτες του χώρου και την... Εκκλησία.

 

Οπως έγινε γνωστό από την πλευρά της η Κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσουν οι εργασίες ανέγερσης ξενοδοχείου στο οικόπεδο που διαθέτει η Μητρόπολη στο Κολωνάκι.

 

Η πορεία του τουρισμού πόλης (city break) σε ότι αφορά την Αθήνα κινείται ανοδικά και τα μηνύματα δείχνουν ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία.

 

‘Αλλωστε το προϊόν ξενοδοχείο είνια και η μόνη λέξη που σήμερα συγκινεί τους ξένους, αλλά και τους εγχώριους επενδυτές.

 

Στη βάση αυτή δύο γνωστοί επιχειρηματίες του κλάδου αποφάσισαν να διερύνουν τις δραστηριότητές τους στο κέντρο της πόλης.

 

Ο ιδιοκτήτης της Μεγάλης Βρεττανίας κ. Λασκαρίδης, μετά το King George, τοποθετήθηκε στη Μητροπόλεως, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα μετατρέψει το παλιό κτίριο του Χυτήρογλου δίπλα στην Καπνικαρέα σε boutique hotel.

 

Η σκέψη της μετατόπισης του άξονα της Ερμού κυριαρχεί από τη 10ετία του 2000, καθώς η Μητροπόλεως συνδέει άμεσα το Σύνταγμα με το Μοναστηράκι με πολύ χαμηλότερο κόστος γης.

 

Βέβαιη θεωρείται και η επέκταση των Ηλέκτρα στο πρώην υπουργείο Παιδείας, ιδιοκτησίας τη εκκλησίας μετά την αποτυχία μετεγκατάστασης του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τα στοιχεία των αφίξεων στο Ελ. Βενιζέλος πιστοποιούν τη δυνατότητα αύξησης της παραμονής του ξένου επισκέπτη κατά μία ημέρα στην Αθήνα. Αυτή είναι η πίτα που θα διεκδικήσουν όχι μόνο οι τρεις αυτοί παίκτες. Στο παιχνίδι αυτό είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν πολλοί.

 

Προς στιγμή αφήνουν σε άλλους να τολμήσουν να μπουν μπροστά.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...n/#.Vk3vrnbhDDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στο κέντρο υπάρχουν πολλά κτίρια που ανοίκουν σε ιδρύματα, στρατό, νοσκοκομεία, ταμεία και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Συνήθως τα δίνουν φτηνά τα κτίρια αυτά με μισθώσεις. Γενικά η περιοχή κάτω από το Σύνταγμα και μέχρι το Μοναστηράκι έχει πολλή ανάπτυξη. Πλατεία Ειρήνης, Καρύτση, Μητρόπολη. Ίσως από εκεί ξεκινήσει η ανάπτυξη του κέντρου και κατέβει πιο χαμηλά, στην αγορά στην Αθηνάς και πάει προς Ψυρρή.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ως γνωστον, Ελλαδα ειναι η Αθηνα...

Εμεις στην επαρχια βλεπουμε αναπτυξιακο εργο με το κυαλι...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απο ποτε αναπτυξη φερνουν μονο τα δημοσια εργα?

Οι ιδιωτικες επενδυσεις τι ειναι?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

Οι ιδιωτικες επενδυσεις τι ειναι?

Αυτό που λέει η φράση.

Ιδιωτικές επενδύσεις.

Που προσδοκούν στο ιδιωτικό όφελος και όχι σε αναπτυξιακό.

Το ότι μια ή και πολλές ιδιωτικές επενδύσεις ανεβάζουν τον τζίρο στη πιάτσα ή το ότι φέρνουν χρήμα σε περιοχή ή άλλο δεν αλλάζει τον βασικό τους χαρακτήρα και τον πρωταρχικό τους σκοπό.

 

Το κράτος ή οι θεσμοί του θα πρέπει να φροντίζουν να κάνουν αναπτυξιακά έργα ή έργα υποδομής ώστε να μπορούν να πάνε (ή να έχουν όφελος να πάνε) μετά και οι ιδιωτικές επενδύσεις να βάλουν τους δικούς τους στόχους για να έχουμε και γενικότερη ανάπτυξη.

Οπότε το θέμα δεν αφορά τον τοπικισμό ή μη περιοχών. Και οι ιδιωτικές επενδύσεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις δωρητών κλπ) δεν είναι Αναπτυξιακά Έργα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν εκφραστηκα σωστά, με τον όρο αναπτυξιακο έργο και δημιουργήθηκε αυτή η ασαφεια.

Προφανώς και εννοούσα έργο το οποίο θα τονωσει την τοπική οικονομία, ακόμα και ως ιδωτικο-αποφερον έσοδα στον επενδύτη.

Link to comment
Share on other sites

Τι άκυρο σχόλιο ήταν αυτό. Για ιδιωτικά έργα μιλάει το άρθρο ! 

 

Ο inzaghi προφανώς εννοεί για τους ιδιώτες που μερικοί εξ' αυτών μπορεί να είχαν την δυνατότητα να κάνουν κάτι στην επαρχία και στα μέρη που κατάγονται.

 

Εγώ δεν βρίσκω τόσο θετικό πάντως να τσιμεντοποιηθεί κι' άλλο η Αθήνα. Δεν έχω ιδέα τι οικόπεδα είναι αυτά στο κέντρο, θα μπορούσε η εκκλησία Α.Ε να τα μετατρέψει σε χώρους πρασίνου.

Link to comment
Share on other sites

Μα για ποια οικοπεδα μιλας? Κτιρια παρατημενα ειναι που τα εχουν ιδρυματα απο κληρονομιες. Ε καποια γινονται μπουτικ ξενοδοχεια...οικοπεδο για πρασινο στο κεντρο δεν υπαρχει ούτε για διγμα.

Link to comment
Share on other sites

μα νόμιζα πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι επενδύσεις στον τομέα

όπως με αυτό το καινούριο ημιδιαμονής του ΤΣΜΕΔΕ 

όπου μάλιστα τους πληρώνουμε για να κοιμούνται

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.