Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προς νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων - σύνδεση με την φορολογία


Engineer

Recommended Posts

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και τη σύνδεση των θεμάτων αυτών με τη φορολογία και την παροχή κινήτρων, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.

 

«Εφέτος θα δώσουμε 105 εκατ. ευρώ για επιδόματα θέρμανσης σε κτίρια ενεργοβόρα χωρίς μονώσεις», ανέφερε και προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου όπου το κράτος χάνει τεράστια ποσά.

 

«Δυστυχώς οι φοροαπαλλαγές καταργήθηκαν από την χρήση του 2013, αλλά να ξεφύγουμε από τον κύκλο των πιέσεων και των προαπαιτούμενων και να ανοίξουμε ένα κύκλο συζήτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών» σημείωσε ο Αλεξιάδης.

 

Στην ερώτησή του ο κ. Μανιάτης υποστήριξε, ότι εάν δοθούν φοροαπαλλαγές έως του ποσού των 15.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, θα υπάρξει μια απώλεια 95 εκατ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα έσοδα 305 εκατ. ευρώ από την έκδοση τιμολογίων και τον ΦΠΑ, καθώς και δημιουργία 30 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας χωρίς δαπάνη του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, επειδή το σύνολο σχεδόν των υλικών που θα χρησιμοποιηθεί, προέρχεται από ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να υπάρξει μόχλευση έως και 1,2 δισ. ευρώ με μεγάλα οφέλη για την οικονομία.

 

Πηγή: http://www.newsbeast...aki-anavathmisi

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.