Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με γκρέμισμα πλάκας παταριού πάνω απο WC


 
NICKPA

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

μου προέκυψε ένα θέμα με το γκρέμισμα της πλάκας παταριού πάνω από WC και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου συνεδέλφου που το έχει συναντήσει. Η οικοδομή είναι του 1970 και από ότι κατάλαβα αυτές οι πλάκες έπεφταν αφού ο τοίχος είχε χτιστεί μέχρι κάποιο ύψος (πατούσαν δλδ πάνω στους τοίχους). Το θέμα μου είναι οτι στην μία πλευρά της πλάκας περνάει ένας πυλοσωλήνας αποχέτευσης (κατακόρυφος) και φοβάμαι ότι αν πάμε να την σπάσουμε με κομπρεσέρ, ακόμα και αν την υποστυλώσουμε για να μην φύγουν ολόκληρα τα ντουβάρια από ενδεχόμενη στροφή, ο πύλοσωλήνας μπορεί να σπάσει και να έχουμε θέμα. Ρώτησα για αδιατάρακτη κοπή αλλά μου είπαν ότι δεν εφαρμόζεται σε τέτοια περίπτωση. 

 

Κάθε γνώμη και συμβουλή δεκτή!

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να μη ξεκίνησες να γκρεμίζεις τον τοίχο κατω από την πλάκα…

Ναι 90% των περιπτώσεων έκτιζαν το τοιχακι, ακόμα και μονο δρομικό, μετά έβαζαν το καλούπι, έριχναν και ένα σιδεράκι (πλέγμα κατά κανόνα λεπτό) … και μπετό.

Μετά έκλειναν από πάνω αν είχε κενά.

Οπότε ότι κόψεις θα κρεμάσει… οπότε πρόσεχε μη ανοίξεις μερεμέτια. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εγώ θέλω να ρίξω μόνο την πλάκα και να μείνουν οι τοίχοι όπως είναι (με το κομμάτι της πλάκας μέσα στον τοίχο σαν σενάζ). Άρα τον τοίχο δεν θα τον πειράξω. Γι αυτό λέω ότι θα χρειαστεί καλούπωμα να μην φύγει κανένας τοίχος. Απλά με ανησυχεί πολύ ο πυλοσωλήνας.

Link to comment
Share on other sites

και όλα αυτά για να μπει εκείνος ο θερμοσίφωνας ...κουβάλημα για να μπει εκεί μέσα στο "πατάρι",  κουβάλημα και όταν τρυπούσε να βγει. Οπότε Ας ρίξουν μια ματιά μέσα, μήπως έχουν και επιπλέον σκουπίδια να βγάλουν πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Παύλε το πατάρι είναι άδειο πλέον το σπίτι έχει αέριο όποτε δεν έχει σκουπίδια να φύγουν. Απλά θέλω να το διώξω να πάρει αέρα το μπάνιο είναι πολύ χαμηλό αυτή τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Υποστύλωση και αδιαταραχτη.

Δεν ξερω τι σου ειπαν, μια χαρα γινεται.

Απλα η αδιαταραχτη θα σου αφησει ενα κοματι γυρω στα 5εκ περιμετρικα. Δεν παει μεχρι εκει ο κοφτης.

 

Προσοχη δωσε στο πρεκι της πορτα του μπανιου.

Εκει θα μεινει μια μικρη λωριδα απο την πλακα του παταριου, ενας θεος ξερει με τι οπλισμο.

Αν εχεις και την πορτα του παταριου στην ιδια θεση, θα σε συμβουλευα να κανεις ενα νεο πρεκι (αφου αφαιρεσεις τμημα του τοιχου) και να χτισεις μετα, στη θεση που ηταν παλια η πορτα του παταριου.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Terry. Εκείνο το κομμάτι το "τρως" μετά σχετικά εύκολα φαντάζομαι έτσι? επειδή η πλάκα δεν φτάνει πάνω από την πόρτα του μπάνιου δεν θα χω θέμα με το πρέκι της. Η πλάκα είναι ελεύθερη από την μία πλευρά (τριέσριστη) Θα κάνω μία έρευνα αγοράς για να βρω συνεργείο. Έχεις καθόλου ιδέα πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο? Θα ανεβάσω και ένα σχέδιο μήπως βοηθηθεί η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία αυτό ήθελα μία ενδεικτική τιμή για να ξέρω που θα παέι το κόστος. Κάτι τελευταίο. Με την αδιατάρακτη ο πυλοσωλήνας εκτιμάς ότι θα μείνει άθικτος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.