Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επανεκκίνηση έργων σε μετρό Θεσσαλονίκης, "Αεροδρόμιο Μακεδονία" και ΟΛΘ


gpouferis

Recommended Posts

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, από το βήμα ημερίδας του ΣΑΣΘ με θέμα "Οι δημόσιες αρχές μεταφορών και μετακινήσεων ως βασικός παράγοντας προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας", τόνισε ότι τα έργα στη Θεσσαλονίκη θα επανεκκινήσουν.

 

"Θα προχωρήσουμε στα έργα για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει" είπε ο κ. Σγουρίδης και ανέφερε ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση μεταξύ υπουργείου και αναδόχου του έργου του μετρό για τις οικονομικές διαφορές, το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και τη διατήρηση του ίδιου εργασιακού καθεστώτος για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια.

 

"Για το σταθμό της Βενιζέλου μετατίθεται η κατασκευή του προς το τέλος του έργου μετά την απόφαση του ΚΑΣ να μείνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα εντός του σταθμού κατά το πρότυπο των σταθμών των Αθηνών και ίσως να υπάρξει μια μικρή μετατόπιση" είπε ο υφυπουργός.

 

Για το αεροδρόμιο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σχολίασε ότι το υπουργείο παρέλαβε μια ιστορία 15 ετών και τόνισε ότι επανεκκινούν οι εργασίες καθαρισμού του 2ου αεροδιαδρόμου από τις νάρκες. Επίσης, λύθηκαν τα προβλήματα με τα capital controls και έχουν ήδη δοθεί από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας 10 εκατ. ευρώ στον ανάδοχο για να προχωρήσει, ενώ λύθηκαν και τα προβλήματα για το θέμα του φωτισμού του αεροδιαδρόμου.

 

Τέλος για το λιμάνι είπε ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού του στρατοπέδου Γκόνου από τις νάρκες, τα βλήματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι ακίνδυνα μεν αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν οι εργασίες ώστε να γίνει το λιμάνι κέντρο ανάπτυξης των Logistics.

 

Ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνει ένας ενιαίος μητροπολιτικός φορέας για τις επιβατικές μεταφορές στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης κατά το μοντέλο του ΟΑΣΑ στην Αθήνα. Για να γίνει αυτό, είπε, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, μια επιτροπή θα επεξεργαστεί τα προσχέδια που υπάρχουν και θα ακολουθήσει διαβούλευση.

 

Πηγή: http://www.thestival...edonia-kai-olth

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.