Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έτοιμη η Ελλάδα να ξεκινήσει απορρόφηση κονδυλίων του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020


Engineer

Recommended Posts

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η Ελλάδα να είναι πλέον η μοναδική χώρα - μέλος της Ε.Ε., ανάμεσα στα 28 κράτη - μέλη, η οποία έχει ολοκληρώσει το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο, η έγκριση του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου, με τη διατύπωση θετικής γνώμης από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών και την υποβολή του στις υπηρεσίες της Ε.Ε., ανοίγει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να υποβάλει αιτήματα πληρωμής προς την Ε.Ε. από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ εντός του 2015 και κατά συνέπεια να εισρεύσουν πρόσθετοι ευρωπαϊκοί πόροι στη χώρα.

 

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΦ) διαχείρισης των τεσσάρων προσκλήσεων που έχουν ήδη προδημοσιευτεί, αλλά και για όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας του "Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία" (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Η προκήρυξη αυτών των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας δεν εξαρτάται από την προηγούμενη επιλογή του ΕΦ, αφού η προκήρυξη των προσκλήσεων μπορεί να γίνει παράλληλα με τη διαδικασία επιλογής του ΕΦ.

 

"Υπό αυτό το πρίσμα ολοκληρώνεται η ουσιαστική ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση της απασχόλησης με σκοπό την τόνωση συνολικά των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας", καταλήγει το υπουργείο.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Θελουν να μας πουν οτι καμια αλλη χωρα, εδω και 2 χρονια δεν εχει ξεκινησει να τρεχει προγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020;

Παραξενο μου φαινεται..

Link to comment
Share on other sites

Καλά ας βρουν πρώτα λεφτά να πληρώσουν τα προηγούμενα ΕΣΠΑ που λήγουν τέλος του 2015 και μετά ας ξεκινήσουν και τα καινούρια! (από προσωπική εμπειρία το λέω)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είανι να πιάσουν τόπο και όχι να πάνε πάλι σε μισθούς δημοσίων ( ω ναι, κι όμως), ΜΚΟ κτλ.

Χαίρι έτσι δεν γίνεται

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.