Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χαμηλή πίεση νερού στο κύκλωμα καλοριφέρ


tolakos

Recommended Posts

Για να μπεί αέρας στο δίκτυο από τα εξαεριστκά, σημαίνει ότι υπάρχει υποπίεση στο δίκτυο. Δηλαδή η κατάθλιψη του κυκλοφορητή βρίσκεται πριν και πολύ κοντά στο δοχείο διαστολής, οπότε ο κυκλοφορητής πιέζει σε σημείο σταθερής στατικής πίεσης, που δεν μεταβάλλεται εξαιτίας της δυναμικής πίεσης. Οπότε προκειμένου ο κυκλοφορητής να δώσει την απαιτούμενη διαφορά πίεσης στο δίκτυο (ΔP), αναρροφά, δηλαδή δημιουργεί υποπίεση (αρνητική πίεση) στο δίκτυο πίσω του, η οποία αφαιρείται από την στατική πίεση του δικτύου, σε εκείνο το σημείο. Προχωρόντας τώρα στο δίκτυο ανάποδα και προς τα πάνω, μειώνεται σιγά σιγά και η στατική πίεση και κάποια στιγμή εξισώνεται με την υποπίεση που δημιουργεί ο κυκλοφορητής. Από το σημείο αυτό και πάνω έχουμε αρνητική πίεση στο δίκτυο, δηλαδή κενό,  και από εκεί και πάνω τα όποια εξαεριστικά που υπάρχουν ρουφάνε αέρα από το περιβάλλον.

 

Όμως τα δοχεία διαστολής τα συνδέουμε στην επιστροφή του νερού, λίγο πριν μπει στον λέβητα, στην αναρρόφηση του κυκλοφορητή, στο σημείο δηλαδή που έχει εξασθενίσει η πίεση που ασκεί ο κυκλοφορητης λόγω της πτώσης πίεσης σε ολόκληρο το δίκτυο που προηγείται (το είπα κάπως μπακάλικα) και είναι ίση με την στατική, ενω, αν ας πούμε ο κυκλοφορητής ασκεί στο δίκτυο ένα ΔP, η συνολική πίεση του δικτύου θα είναι στην κατάθλιψη ίση με στατική+ΔP και στην αναρρόφηση ίση με την στατική μόνο.

 

Τα εξαεριστικά "πιέζονται" συνήθως από τον κυκλοφορητή δηλαδή, αλλά και από την στατική πίεση του δικτύου και διώχνουν στο περιβάλλον τον αέρα που συσσωρεύεται  στα σημεία που βρίσκονται.

 

Αν δεν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω είναι καλύτερα να ανοίξεις τα εξαεριστικά.

 

Αν δεν δούμε φωτογραφίες δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

με το σώμα που εχω  πρόβλημα τυχαίνει να είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος,κανοντας τα όλα εξαέρωση παρατήρησα πως αυτό είναι το μόνο που το νερό απο το εξαεριστικό του βγαίνει νωχελικό, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.