Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μείωση επιτρεπομένου συντελεστή κάλυψης


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες, τα φώτα σας παρακαλώ:

 

θέλω να κάνω προσθήκη εξωτερικού ανοικτού κλιμακοστασίου που οδηγεί από το ισόγειο στον α' όροφο για λόγους παθητικής πυροπροστασίας σε κτίριο του 1989 (μετά την ισχύ του κανονισμού) λόγω αλλαγής χρήσης. Υπάρχει η άποψη με την οποία και συμφωνώ ότι επειδή οι κλίμακες κινδύνου αποτελούν κατασκευές του Άρθρου 17 παρ.4 ΝΟΚ δεν προσμετρώνται στην κάλυψη λόγω της παρ. 4δ του Άρθρου 12 ΝΟΚ.

 

Επειδή όμως η άποψη αυτή δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα γίνει τελικά δεκτή από την αρμόδια ΥΔΟΜ εξετάζω εναλλακτικά σχέδια και πιο συγκεκριμένα: στο κτίριο υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης περίπου 10 τμ αλλά από το 1989 μέχρι σήμερα ο συντελεστής κάλυψης μειώθηκε από 60% σε 40%. Επίσης έχει γίνει επέκταση του υπογείου βοηθητικού χώρου εκτός περιγράμματος κτιρίου που έχει ρυθμιστεί βάσει των διατάξεων του Ν.4178/13.

 

1. αν τελικά η ανοικτή κλίμακα κινδύνου προσμετρηθεί στην κάλυψη, ο υπολογισμός της επιτρεπομένης θα γίνει βάσει του 60% (που ίσχυε το 1989) ή του 40% (που ισχύει σήμερα)?

2. η επέκταση του υπογείου βοηθητικού χώρου εκτός περιγράμματος κτιρίου προσμετράται στον υπολογισμό της πραγματοποιημένης κάλυψης?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.