Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης


acnt

Recommended Posts

είναι 60τμ, δεν εγγράφει 5*10 κτίριο (τουλάχιστο όχι ορθογώνιο). Έχει και κτίσμα μέσα. Οπότε και η αλλοίωση του οικοπέδου και η προσκύρωση, είναι αδύνατη.

 

Βλέπω λοιπόν πως το άρθρο 25 περιορίζει αυτά τα οικόπεδα με ελάχιστο εμβαδό ~71,45τμ και ελάχιστη πλευρά 8,3μ. Διότι 71,45*0,7 = 50 και 3+0,1Η = δ = 3,30μ + 5 = 8,3μ...

 

 

Αναφερθηκε νωριτερα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Ηθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση όπου σε ένα οικόπεδο εκκρεμεί διαδικασία προσκύρωσης ενός μη οικοδομήσιμου οικοπέδου αλλα σε αυτό υπάρχει παλαιά οικία και μάλιστα κατοικείται.Η διαδικασία τακτοποιήσης σε αυτήν την περίπτωση είναι αδύνατη?Άρα το οικόπεδο δεν είναι οικομήσιμο ?

Link to comment
Share on other sites

αντώνη, τι εννοείς "εκκρεμεί διαδικασία προσκύρωσης;"

αν σ΄ ενδιαφέρει μόνο η οικοδομησιμότητα, δες μήπως καλύπτεσαι από το 24 παρ 2 του ΓΟΚ που λέει ότι αν ένα "o.k." οικόπεδο συνορεύει με ένα προβληματικό, τότε απαγορεύεται η δόμηση....αν κατά την κρίση της υπηρεσίας η δόμηση θα παρεμποδίσει ή θα δυσχεράνει την τακτοποιηση.

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει η τακτοποίηση με όμορο που έχει κτίσμα, πρέπει να παραιτηθεί της αξίας του κτίσματος ο κάτοχος του. Δλδ... να θεωρηθεί το οικόπεδο ώς γη κενή. Μόνο τότε μπορεί να γινει η τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Eπίσης, μην ξεχνάτε πως τα νέα οικόπεδα πρέπει να ικανοποιούν τον ΓΟΚ ως προς το Δ. Δηλαδή, αν ο άλλος έχει στο όριο με το τακτοποιήσιμο, κτίσμα, ίσως και να μην μπορεί να πάρει τίποτα μετά την τακτοποίηση, επειδή δεν θα έχει Δ το κτίσμα του από τα νέα όρια.

 

Πάντως, για να επανέλθω στο ζητούμενο, φαίνεται πως το πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης, συμφέρει μόνο το ιδιοκτήτη του τακτοποιήσιμου οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλημέρα,

Μήπως γνωρίζει κανείς τα δικαιολογητικά για την κατάθεση φακέλλου για ¨πρωτόκκολο αδυνάτου σύνταξης πράξης τακτοποίησης¨? Μιλάμε για οικόπεδο με κτίσμα και τα όμορα όλα χτισμένα.  

Έχω ήδη το κτηματογραφικό διάγραμμα, και τα στοιχεία των ομόρων ιδιοκτητών. Γράφω και μια τεχνική έκθεση όπου εξηγώ τους λόγους που δεν μπορεί να τακτοποιηθεί το οικόπεδο. 

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο λεκτικό που πρέπει να υπογράψουν οι όμοροι? 

Κάποτε με μια υπεύθυνη δήλωση των ομόρων ότι δεν επιθυμούν να κατεδαφίσουν ήταν αρκετή. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλημέρα σας,

Μου έτυχε πρόσφατα η εξής περίπτωση. Έχω αδόμητο οικόπεδο 4500τμ εντός σχεδίου για το οποίο θέλω να εκδόσω ΟΑ και το οποίο έχει δύο όμορα οικόπεδα.

Το ένα είναι άρτιο κατά παρέκκλιση, προκύπτει ξεκάθαρα από το συμβόλαιο και έχει ένα παλαιό κτίσμα εντός του. Δεν έχει βρεθεί ΟΑ.

Το δεύτερο έχει εμβαδόν στους τίτλους και στα τοπογραφικά των ΟΑ (έχουν εκδοθεί 4!!! με την πρώτη το 1978) 980τμ ενώ ο κανόνας είναι 1000τμ και η παρέκκλιση 800τμ. για προ του 1970. Το πρόβλημα είναι ότι από τον έλεγχο των συμβολαίων δεν έχει την παλαιότητα της παρέκκλισης (ο έλεγχος έγινε και από δικηγόρο). Υπήρχε ένα προσύμφωνο του 1972 (το οποίο όμως η εγκ 7/92 δεν αναγνωρίζει) και οριστικό συμβόλαιο το 1978. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν προκύπτει ούτε προ του ν.651/77 ώστε να εμπείπτει στις διατάξεις του άρθου 25/1983. Προ της κατάτμησης του ήταν εννιαίο ακίνητο με αυτό που εξετάζω εγώ τώρα.

Όλοι με πιέζουν να μην το κάνω θέμα από την στιγμή που έχουν ήδη εκδοθεί 4 ΟΑ από 1978 έως σήμερα που δείχνουν το σωστό εμβαδόν (δηλ 980τμ<1000τμ) και η διαφορά έως τον κανόνα είναι πολύ μικρή, αλλά εγώ είμαι επιφυλακτικός γιατι όλα αυτά είναι αποτυπωμένα στα χαρτία.

Ποια είναι η άποψη σας;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.