Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανοίγει για το κοινό η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη


Engineer

Recommended Posts

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 μεγάλη μουσική εκδήλωση στη Ροτόντα για να σηματοδοτήσει την οριστική απόδοση του μνημείου στο κοινό.

 

Πρωταρχικός στόχος και απόλυτη προτεραιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης από τη σύστασή της, πριν ένα χρόνο, υπήρξε η περάτωση των έργων συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης της Ροτόντας, προκειμένου αυτό το μοναδικό και εμβληματικό μνημείο της πόλης, εγγεγραμμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, να αποδοθεί μετά από 40 σχεδόν χρόνια στο κοινό.

 

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνει την ανάδειξη του ευρύτερου αρχαιολογικού άξονα στο κέντρο της πόλης με τo ανακτορικό συγκρότημα και την αψίδα του Γαλερίου και καταδεικνύει την δυναμική της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη.

 

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, το κοινό θα έχει την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να επισκεφτεί το επιβλητικό αυτό μνημείο, απαλλαγμένο από τις σκαλωσιές και να θαυμάσει τα μοναδικής τέχνης και ομορφιάς ψηφιδωτά σε όλο τους το μεγαλείο. Η εμπειρία αυτή θα ενισχυθεί από την εορταστική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φορείς που συμπράττουν αφιλοκερδώς για τη διοργάνωση της μουσικής εκδήλωσης, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για το συγκεκριμένο γεγονός. Το Σωματείο Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, αλλά και η Ρωσική Ανδρική Χορωδία «Μπλαγκοζβόνιτσα» που έρχεται ειδικά από την Μόσχα, με προσφορά του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα στο πνεύμα των ημερών και της οικουμενικότητας της Χριστιανοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει ύμνους των Χριστουγέννων από την Ανατολή και τη Δύση.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημοτική Τηλεόραση TV100 και μέσω του διαδικτύου με live streaming σε όλον τον κόσμο από τις σελίδες: tv100.eu και www.fm100.gr

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=17401

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.