Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις αποκατάστασης κτιρίων από πυρκαγιά


 
kan62

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ (2774Β) η Απόφαση οικ. 5364/Δ/Β11 (του προέδρου...) με τίτλο :
Καθορισμός ελαχίστων υποχρεωτικών απαιτήσεων για τη σύνταξη μελετών αποκατάστασης κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και φέρουσα τοιχοποιία, που έχουν υποστεί βλάβες από πυρκαγιά και την έκδοση των σχετικών αδειών επισκευής.

 

Λαμβάνοντας υπόψη :

Τις έκτακτες στεγαστικές και λοιπές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015, και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την πυρκαγιά της 17ης με 20ης Ιουλίου, και επειδή πρέπει να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί στα κτίρια από τις πυρκαγιές, αποφασίζουμε:
Ορίζουμε το θεσμικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των βλαβών σε κτίρια που έχουν πληγεί από πυρκαγιά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού
Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015, και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου από
την πυρκαγιά της 17ης με 20ης Ιουλίου, καθώς και σε περιοχές, που θα οριοθετηθούν ως πυρόπληκτες με σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

 

Μετά την υπογραφή ακολουθούν και δύο λευκές σελίδες (κάτι θα είχε στο μυαλό του να ζωγραφίσει ... αλλά τον έπιασαν τα κλάματα) :mrgreen:

ελάχιστες για πυρκαγιά.pdf

Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα φτιάχνει οδηγία που καμία σχέση δεν έχει με τον υπόλοιπο κόσμο και προφανώς με τον όρο επιστημοσύνη.

 

Επιπλέον δεν μπορείς να μιλάς για επισκευές αν δεν έχεις ΤΠ για το θέμα αυτό.

 

Και στο ΕΜΠ και στο ΑΠΘ υπάρχουν καταπληκτικά συγγράμματα επι του θέματος εδω και χρόνια. Γιατί δεν τα διαβάζετε? Και αν δεν τα διαβάζετε γιατί τα γράφουν οι άνθρωποι?

 

Ποιος μπορεί να περάσει τα προβλήματα απο φωτιά σε φορέα και πως? Το βασικό βρε ζωντόβολα. Η πυρκαγιά έχει βαθμίδες που εξαρτώνται απο την εύφλεκτη ύλη, τους χρόνους έντασης, τον χρόνο και ρυθμό κατάσβεσης κλπ.

 

Α ρε κακόμοιρα παιδάκια που κάνετε διπλωματικές και διδακτορικά στο θέμα και διαβάζετε. Κάψτε τα!!!!

 

Πάρτε τζίφρα με δάκρυα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κύριε Ροδόπουλε,

η παραπάνω απόφαση είναι μόνο για τα ελάχιστα απαιτούμενα για να πάρουν (αν θα πάρουν και όσοι θα πάρουν) επιδοτησούλα οι παθόντες των πρόσφατων πυρκαγιών.

 

Δεν έχει σχέση με οδηγία και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με επιστημοσύνη ...

 

Είναι ίδια με τις εκάστοτε αποφάσεις για τα κατά καιρούς σεισμόπληκτα ...

(μεταξύ μας όλες τις φτιάχνουν καθηγητές πολυτεχνείων ... από πολύ παλιά ... ο πολιτικός βάζει μόνο τον εκάστοτε κόφτη) ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι διότι δεν έχουμε τιμολόγια και ΕΤΕΠ για τις εργασίες που απαιτούνται. Το ΦΕΚ είναι πολύ απλά στάχτη στα μάτια. 

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο ΦΕΚ που είχε τον ίδιο ρόλο με το συζητούμενο βγήκε το 1979 μετά το σεισμό στη Θεσσαλονίκη.

Από τότε έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες επισκευών ... χωρίς να υπάρχουν ΕΤΕΠ ...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ΕΤΕΠ για τα βασικά των επισκευών υπάρχουν και μάλιστα με ΦΕΚ. Όλες έχουν και τιμολόγια. Για την περίπτωση της φωτιάς δεν έχουμε ΕΤΕΠ και δεν έχουμε τιμολόγια. Αν πάμε με γενικά τιμολόγια ΔΕ θα την βρούμε την άκρη. Λεφτά δεν θα βρούμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.