Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή διπλόσυχνου Gps


Recommended Posts

Εγώ το πήρα μαζί με όλα τα παρελκόμενα 6200+ΦΠΑ.Από leica με αυτά που μου έλεγαν το ποσό ανέβαινε πάνω από 10000€ μαζί με ΦΠΑ.Τώρα ίσως έχουν και καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρσι!Δες το πάντως.Ναι από την tree company το πήρα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 711
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για αγορά μεταχειρισμένου GPS από το internet μάρκας Trimble Pathfinder Pro XR GPS, TSC1 Data Collector (1.400,00 ευρώ) τι γνώμη έχετε ?

Τι θα έπρεπε να προσέξω? Τι να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος?

 

post-24647-0-03840700-1379936694_thumb.jpg

post-24647-0-14355000-1379936708_thumb.jpg

post-24647-0-21408900-1379936733_thumb.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν θα έπαιρνα gps που το θέλω για την δουλειά μου, από έξω από πωλητή που δεν ξέρω, και μεταχειρισμένο!! 

 

Με 4800+φπα βρίσκεις ΜΟΝΟ κινέζικο!!! Και όταν λέω κινέζικο μην το πάρεις τόσο υποτιμητικό.

Τόσο το geomax όσο και το prexiso είναι ομίλου hexagon(βλ. leica) και πάνω κάτω είναι παρεμφερή μηχανήματα. Από εκεί και πέρα μετράει όπως σου είπα και η εταιρεία που τα υποστηρίζει.

 

Για τα prexiso(όντας κάτοχος g5) μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν έχω δει καμία διαφορά στην απόκριση, στην ταχύτητα του fix, και στον τομέα της αξιοπιστίας σε σχέση με leica gs08 που είχα υπερδουλέψει στο παρελθόν. 

 

Προς θεού δεν λέω ότι είναι καλύτερο μηχάνημα, απλα ζυγίζεις τα δεδομένα που έχεις, το budget σου, για ποια δουλειά θες το gps(μόνο εξαρτήσεις, μεγάλες αποτυπώσεις ύπαιθρο, χαράξεις κτλ κτλ) και αποφασίζεις ποιο είναι το ιδανικό μηχάνημα για σένα για αυτα που το θες. 

Link to comment
Share on other sites

Έχω βρεί το STONEXX S7 GNSS σε αρκετά καλή τιμή αλλά θα ήθελα την γνώμη σας για την μαμά εταιρία η οποία είναι από Ιταλία. Νομίζω σαν μηχάνημα μου προσφέρει ότι έχω ανάγκη δεν γνωρίζω όμως την εταιρία!

STONEX S7 GPS/GNSS RTK

και δυνατότητα λήψης έως 60 L1/L2 (S7GNSS G) δορυφόρους ταυτόχρονα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το STONEX S7 είναι ένα ανθεκτικό χειριστήριο πεδίου με δυνατότητα RTK GNSS L1/L2/L2c βασισμένο στην “μηχανή GNSS” Novatel ΟΕΜ6 με 120 κανάλια και ακρίβεια οριζοντιογραφική 1 cm + 1ppm.

Η χρήση είναι δυνατή με την ενσωματωμένη GNSS antenna ή με την Εξωτερική οπότε οι επιδόσεις βελτιστοποιούνται.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει λογισμικό της επιλογής του μιας και είναι δυνατή η εγκατάσταση σε περιβάλλον Windows Mobile 6,5. Σαν επιλογή αρχικής εγκατάστασης είναι το SurvCE ή το Stonex Cube.

Το νέο STONEX S7 σειρά GPS / GNSS συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολοία εντοπισμού θέσης και την ευελιξία ενός ισχυρού GPS χειρός , ιδανικό για τη συλλογή των γεωγραφικών δεδομένων και ακριβών μετρήσεων.

Είναι συμπαγές, εργονομικό, με μικρό μέγεθος(234mm x 99mm) και βάρος (μικρότερο από 900 γραμμάρια)

Το S7 διαθέτει τον Marvell Xscale PXA-310 επεξεργαστή 806MHz και λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 6.5 Prooofessional. Για να αυξηθεί η απόδοση και να "φορτωθούν" τα δεδομένα εργασίας είναι διαθέσιμη υποδοχή για κάρτα SD για εξωτερική μνήμη (εσωτερική μνήμη 4 GB συμπεριλαμβάνεται).

To STONEX S7 διαθέτει ενωματωμένο GSM / GPRS μόντεμ, που προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική σύνδεση στο internet Wi-Fi και Bluetooth τεχνολογία που επιτρέπει στο χρήστη να μεταφέρει δεδομένα γρήγορα και εύκολα σε μεγάλες αποστάσεις. Χάρη στο εσωτερικό μόντεμ υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί η ακρίβεια των δεδομένων και η σύνδεση σε πραγματικό χρόνο.

Τα τρία διαφορετικά μοντέλα που είναι διαθέσιμα μπορούν να καλύψουν όλες τις διαφορετικές εφαρμογές της τοπογραφίας.

  1. Το STONEX S7-S είναι ένας φορητός GPS δέκτης (L1, GPS, SBAS) με σκοπό να συλλέγει δεδομένα με γρήγορο, ακριβή και αποτελεσματικό τρόπο.
  2. Το STONEX S7-D μπορεί να δουλέψει ως GIS
  3. Το STONEX S7-G είναι μία πραγματική επανάσταση στον κόσμο των δεκτών GNSS : all in one hand, GPS, GLONASS, GALLIEO με 120 κανάλια, με κινηματική ακρίβεια RTK.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • GNSS ενσωματωμένος δέκτης 120 ch L1/L2/L2c GPS GLONASS
  • Επιλογή χρήσης στο πεδίο με ενσωματωμένη ή εξωτερική antenna
  • Windows mobile
  • GPRS ενσωματωμένο (NTRIP client)
  • Wifi
  • Έγχρωμη οθόνη αφής
  • Εύκολη η αλλαγή μπαταρίας
  • Bluetooth
  • USB - SD card
  • 5 MP cammera
  • IP 65   

S7.pdf

Link to comment
Share on other sites

Aρχικά, για ποιο λογο υπάρχει ίδιο θέμα...; Τα εχουμε συζητήσει εκτενώς σε άλλο τοπικ!

 

Κατα δεύτερο, αφού παιρνεις που παίρνεις, πάρε το καινούργιο. Το S9 νομίζω. Απ'οσα διαβάζω/ακούω, έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς...εχθρούς.

 

Εγώ πάντως σε αυτό κατέληξα λογω κόστους και ευκολιών πληρωμής. (δεν το αγόρασα βέβαια για άλλους λογους).

Αναλόγως φυσικα και τι δουλειά θέλεις να κάνεις πάντα.

Ομως μέχρι σήμερα, δε μπόρεσα να κάνω τις δοκιμές με τα δίκτυα, ιδιωτικα,χεπος κτλ, για να διώξω τις αμφιβολίες μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους που συμμετέχουν (με οποιοδήποτε τρόπο) και προσπαθούνε να με βοηθήσουνε!!!

Επειδή με ξαναρώτησαν, για ποιό λόγο άνοιξα πάλι ένα παρόμοιο Θέμα, είχα απαντήσει ότι και πιο παλιά ήταν τα άλλα Θέματα και νομίζω πως δεν αναλύθηκαν επαρκώς γιατί όχι Κινέζικο, Ιταλικό, Ελβετικό, Αμερικάνικο κ.τ.λ.

Βέβαια όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι συναρτήσει του αντικειμένου που θα πρέπει να εκτελέσει ένας μηχανικός! Δηλαδή άλλης δυσκολίας ή πολυπλοκότητας τα τοπογραφικά που θα κάνει ένας Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι. (πιο απλά) και άλλης ένας Τοπογράφος Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Επειδή τα οικονομικά μου είναι λίγο πιεσμένα δεν μπορώ να πάω στο S9 για αυτό τον λόγο σας ρώτησα για το STONEX S7 GPS/GNSS RTK.

Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε και έχετε δουλέψει με μηχανήματα της εταιρίας αυτής και πιο είναι το πόρισμά σας για συνήθη τοπογραφικά έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι ανοίγεις μεγάλη κουβέντα...

 

Απλό το τοπογραφικό μιας οικοδομικής άδειας;  Δε νομίζω συνάδελφε. Πρωτα πρέπει να δουλέψεις σε hatt (η utm). Να επιλύσεις ΟΤ και να μοιράσεις σφάλματα. Να κλείσεις την όδευση, αν είσαι σε μέρος που δεν δουλεύεις και δεν εχεις στοιχεία απο παλιά. Χώρια που αποτύπωση με GPS εντός σχεδίου, δε παίζει με τη καμμία ή τουλάχιστο ειναι ταλαιπώρια.

Κι αφού κάνεις όλα αυτά, δίνεις τιμές στις στάσεις με το GPS (σχετικό πάλι τι τιμές θα πάρεις...) και τελειώνει το πανυγήρι.

 

Απλό ειναι να πας να κανεις μια αποτύπωση σε αγροτεμάχιο καθ'υπόδειξη του ιδιοκτήτη, που βγάζεις και την ουρά σου απ'εξω, με μια πρόσφατη εμβαδομέτρηση.

 

Δεν εχω να συνδράμω άλλο, αλλά μόνο μια συμβουλή. Αφού τα οικονομικά σου είναι πιεσμένα, κάνε το εξής: κάθε φορά που θα θες εξάρτηησ ΕΓΣΑ σε ενα τοπογραφικο αδείας, δανείσου απο συνάδελφο με το αζημίωτο. Η νοίκιαζε το. Αν πάλι εχεις 2-3 δουλειές μαζί, το νοικιάζεις πάλι μια μέρα, δίνεις 80-100ε (ή στο συνάδελφο ή στην εταιρεία) δίνεις τιμές σε 20 στάσεις και τέρμα.

Και στις επόμενες δουλειές οι στάσεις σου αυτές θα εχουν hatt ή utm ΚΑΙ εγσα, και δε θα χρειάζεσαι το GPS.

 

Εμείς που είμαστε ερωτιάρηδες όμως και αθληταράδες (και λιγο...τζαμπατζήδες!) γουστάρουμε βάθρα ΓΥΣ.

Και κλείνοντας...καλύτερα πάρε το S9 κάνοντας οικονομία και υπομονή. Αποψη μου πάντα...ή πάρε το μίγα που εχει τα stonex να σου δώσει κάνα S9 απ'τα νοικιάρικα σε προνομιακή τιμή...Είναι καλό παιδί. Και πιστωτική παίρνει!!!

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Eγώ απ την εμπειρία μου τα τελευταία 2 χρόνια μπορώ να πω ότι τα συνηθη τοπογραφικά είναι για τον 4014 και όχι αδείας. Αν τα συνήθη ήταν αδείας θα έγραφα από ένα εξωτικό νησί τώρα(αν παρακολουθούσα τις συζητήσεις και δεν έκανα μπάνιο)

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

@ethan, τα τοπογραφικά περί 4014, τα συντάσσεις, με προδιαγραφές ΝΟΚ/προδιαγραφές ΟΑ; ή με...προδιαγραφές κατ'εκτίμηση;

 

εγκυκλοπαιδική ερώτηση, γιατί ακούω πολλές γνώμες...Κι επειδή μπαίνει το κόστος στη μέση, εξού και η ερώτηση.

 

Σόρρυ και για το οφ τόπικ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.