Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλογή διπλόσυχνου Gps


Aprilia

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είμαι νέος μηχανικός και με την ευκαιρία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σκέφτομαι να αγοράσω τον απαραίτητο τοπογραφικό εξοπλισμό. Από ότι καταλαβαίνω εκτός από τον γεωδαιτικό σταθμό, είναι απαραίτητο πλέον και το GPS. Θα μπορούσατε να μου πείτε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω για την επιλογή GPS? Τι προτείνετε? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 711
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

220 κανάλια (αν και σήμερα είναι αρκετά ακόμα και τα μισά), το δυνατόν περισσότερες συχνότητες απο όλα τα συστήματα (για galileo άστο, σε 5 χρόνια και βλέπουμε), ελαφρύ σετ (πίστεψέ με, και 1.5+ κιλό να είναι σε μεγάλης διάρκειας εργασίες κουράζει), χειριστήριο ανθεκτικό και γρήγορο με καλή οθόνη , μεγάλης διάρκειας μπαταρία, εγγύηση (όπως πάντα) και υποστήριξη.

Rtk, post processing, uhf μεγάλης εμβέλειας, να είναι εναλάξιμος base -rover μερικά από τα υποχρεωτικά.

To Hepos έχει μόνο gps,  η Metrica  gps και glonass άρα για λύση rover  τα υπόλοιπα συστήματα απλά δεν τα χρησιμοποιεί το μηχάνημα.Για base -rover όσα πιο πολλά τόσο το καλύτερο.

 

Επώνυμα , αξιόπιστα (και σαφώς ακριβότερα) με πολλές εξτρά δυνατότητες σε LEica (είχα ένα 13 χρόνια, σκυλί μαύρο λέμε),Trimble ήTopcon , Spectra και οικονομική λύση τα διάφορα "κινέζικα" (μέσα ή έξω από την Κίνα  :mrgreen: ) που δεν είναι άσχημα.Αν πάρεις μόνο Rover πάρε κάτι καλύτερο, αν  πας σε ζεύγος παρε οικονομικό πακέτο. Μαγικά δεν κάνει κανένας δέκτης ότι και να σου πουνε.

Μην ξανοίγεσαι στα λεφτά γιατί αν με το καλό επιδοτηθείς, το ποσό της επιδότησης θεωρείται εισόδημα και φορολογείται κανονικότατα.Βάλε ότι πραγματικά χρειάζεσαι .

Και ασχέτως του μηχανήματος, πάρε και μια συνδρομή σε αξιόπιστο δίκτυο (Metrica ή Hepos)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά εύχομαι να πάρεις την επιδότηση αν και είναι πολύ ζόρικο με τόσο λίγους "τυχερούς" που θα βγάλει αυτό το πακέτο. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τις κατευθύνσεις του συναδέλφου.

Τέλος, δεν χρειάζεται να θεωρούμε δεδομένο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα εξ όσων γνωρίζω, την φορολόγηση της επιδότησης εννοώ, βασισμένοι σε δημοσιεύματα ΜΜΕ που όλοι ξέρουμε πλέον πόση βαρύτητα έχουν..

Link to comment
Share on other sites

H αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αλλά δεν χάνω κάτι να το δοκιμάσω..Ποτέ δεν ξέρεις. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και θα επανέλθω για επιπλέον πληροφορίες! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα...

σκέφτομαι για αγορά ενός gps ως rover και σύνδεση αυτού σε μόνιμο δίκτυο, σκέφτομαι το spectra SP60

το έχει κανείς??? πως το βλέπεται??? σαν καλύτερο δίκτυο ποιο προτείνεται???

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

απο το s82 2013 που έχω εμπειρία, τα south είναι αξιόπιστα και κάνουν αυτά που περιγράφουν οι προδιαγραφές τους.Και σήμα σε δύσκολα σημεία έχω, και γρήγορο είναι,και σε καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό (κινέζικο γαρ), με μόνο μειονέκτημα -για εμένα- (στο 2013) το βάρος και το χειριστήριο.

Το G1 ακολουθεί τη νέα τάση (μικρό μέγεθος, νέες δυνατότητες μέτρησης, νέα υλικά κατασκευής) και είμαι βέβαιος ότι θα είναι αξιόπιστο μηχάνημα και με μικρότερο βάρος πλέον.Αν δεν είχα το s82 (ζεύγος) θα έπαιρνα το g1 σε ζεύγος (με καλύτερο χειριστήριο απο το βασικό που έχει).Πάντως , μια επίσκεψη στον Τομπά στην θεσ/νίκη και θα σου λύσει τις απορίες .Και όπως πάντα, δοκιμή στο πεδίο. Εκεί θα δεις πραγματικά τις δυνατότητες.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπερα.Εχω καποιες δουλειες τελευταια και βλεπω οτι θα χρειαστω αγορα GPS.Το θελω για απλη χρηση, και με οσο λιγοτερες λειτουργιες. Εχω ηδη total station το STS της Stonex. Για τη χρηση που το θελω , μου προτειναν τα εξης:

S86 RTK & Promark 500.

Ο πωλητης μου προτεινε το 2ο ως καλυτερο , εχει πιο πολλες δυνατοτητες και μεγαλυτερη ακριβεια.

 

Στάλθηκε από το HT7 Pro μου

Link to comment
Share on other sites

promark 500 είναι 8-10 χρονών μηχάνημα. για την εποχή του ήταν άψογο, πλέον θα το έλεγα ξεπερασμένο. Μεταχειρισμένο ή καινούργιο μιλάμε;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

promark 500 είναι 8-10 χρονών μηχάνημα. για την εποχή του ήταν άψογο, πλέον θα το έλεγα ξεπερασμένο. Μεταχειρισμένο ή καινούργιο μιλάμε;

Για μεταχερισμένο , μέχρι 1500-1800€  μπορώ να δώσω αυτό το διάστημα, εάν έχεις κάποια πρόταση ευχαρίστως γιατί δεν τα γνωρίζω καλά τα Gps

Μετά πηγαίνω σε Kolida/South S680, μου είπε ο έμπορος που έχω αγοράσει τον τοπογραφικό εξοπλισμο.

Ωστόσο υπερβαίνω αρκετά τα χρήματα στοιχίζουν περίπου 3000€

Edited by thanasis1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.