Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό παραλαβής ατμολέβητα ;


tyflos

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδερφοι 

Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε αν απαιτείται να γίνει παραλαβή ατμολέβητα τύπου Γ από πιστοποιημένο φορέα ή Δ/νση Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αυτήν που διάβασα) δεν γράφει για παραλαβή ,παρά μόνο ότι ο ατμολέβητας τύπου Γ μπορεί να μπει σε οποιονδήποτε χώρο αρκεί να εξασφαλίζεται ότι θα μπορεί κάποιος άνετα να δουλεύει γύρω από αυτόν. 

Σε ερώτησή μου σε πιστοποιημένο φορέα μου είπαν ότι δεν έχουν κάνει παραλαβή σε τύπου Γ ως τώρα και πιστεύουν ότι δεν απαιτείται ,αλλά από την Δ/νση Ανάπτυξης που ρώτησα μου είπαν (αλλά δεν είναι και πολύ σίγουροι) ότι απαιτείται. 

Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας και αν γνωρίζεται κάποια νομοθεσία πάνω στην απάντηση που θα δώσετε για να μπορέσω και εγώ να την δείξω στον υπάλληλο στην Δ/νση ανάπτυξης. 

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε τελικά τι έκανες?

Συμφωνα με το ΦΕΚ 2656Β/2012 οι ατμολέβητες όλων των κατηγοριών πρέπει να εφοδιάζονται με πιστοποιητικό παραλαβής. Απλά για την κατηγορία Γ δεν έχεις απαιτήσεις όσον αφορά το λεβητοστάσιο, και δεν υπάρχει υποχρεώση να καταθέσεις την κάτοψη του με την απόσταση 10 μ γύρω από αυτό σαν δικαιολογιτικό.

Οι "πιστοποιημένοι φορείς" μια χαρά εκδίδουν πιστοποιητικά παραλβής και για ατμολέβητες κατηγορίας Γ.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν έχω τελειώσει με την ιστορία. Ως τώρα σε έναν φορέα που ρώτησα ,είχαν άγνοια ,μετά μίλησα συγκεκριμένα με την ΕΒΕΤΑΜ και μου είπαν ότι εκδίδουν κανονικά πιστοποιητικό παραλαβής. Μόλις ολοκληρώσω και έχω κάτι στα χέρια μου θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως από την υπηρεσία Ανάπτυξης μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να το παραλάβουν αυτοί διότι δεν έχουν την κατάλληλη άδεια (οι υπάλληλοι). 

Ευχαριστώ πάντως. 

Link to comment
Share on other sites

...αν απαιτείται να γίνει παραλαβή ατμολέβητα τύπου Γ από πιστοποιημένο φορέα ή Δ/νση Ανάπτυξης.

 

 

Τι εννοείς λέγοντας "...παραλαβή από πιστοποιημένο φορέα ή Δνση Ανάπτυξης".

 

Η παραλαβή γίνεται από τον πελάτη. 

Η πιστοποίηση γίνεται από τον πιστοποιημένο φορέα.

Η σύγχυση γίνεται από την Δνση Ανάπτυξης.

 

Μην μπλέκουμε τις αρμοδιότητες.

 

Χωρίς πλάκα τώρα.

 

Το φεκ ορίζει ότι τα εξής:

 

Ελεγκτής: Πρόσωπο που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί τεχνικών επαγγελμάτων και επαγγελματικών δικαιωμάτων έχει το αντίστοιχο δικαίωμα ελέγχου των ατμολεβήτων, ή η αδειοδοτούσα αρχή εφόσον διαθέτει το κατάλληλο προς τούτο προσωπικό, ή αναγνωρισμένος φορέας για την εφαρμογή της παρούσης.

 

 

Άρθρο 5 Πρώτη θέση σε λειτουργία Για την πρώτη θέση σε λειτουργία ατμολέβητα, πρέπει να εκδίδεται από ελεγκτή, πιστοποιητικό παραλαβής, σύμφωνα με την κάτωθι διαδικασία.

 

Κατόπιν των ανωτέρω παραγράφων 1 και 2, εκδίδεται πιστοποιητικό παραλαβής στο οποίο θα αναγράφεται: α) Η θέση εγκατάστασης και ο ιδιοκτήτης του ατμολέβητα β) Τα χαρακτηριστικά του ατμολέβητα γ) Η κατηγορία του ατμολέβητα σύμφωνα με την παρούσα απόφαση. δ) Η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά τα οκτώ (8 ) έτη

 

 

Προφανώς, η σύγχυση οφείλεται στον ορισμό του ελεγκτή. Σωστά; 

 

Τώρα είναι σαφέστερο;

Edited by CostasV
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και η σύγχηση γίνεται από τον ορισμό του ελεγκτή.

Επίσης κάποιες Περιφέρειες έχουν αναρτημένες στις ιστοσελίδες τους έγραφα και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση πιστοποιητικών παραλαβής ατμολέβητα. 

Επόμένως βάση του ορισμού του Ελεγκτή, κάποιος που "έχει το αντίστοιχο δικαίωμα ελέγχου των ατμολεβήτων" μπορεί να σου κάνει τον έλεγχο και να σου εκδώσει το πιστοποιητικό παραλαβής. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.