Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκατάσταση συστημάτων POS σε μηχανικούς


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από αυτό το σημείο ξεκίνησε το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή τη στιγμή στα POS έχει τιμή 2,4%+0,24€ ανά συναλλαγή. Ο φαρμακευτικός σύλλογος θεσσαλονίκης και απότι ενημερώθηκα και οι οδοντίατροι - δεν ξέρω για άλλους - έχουν ζητήσει προσφορά από όλες τις τράπεζες και διαπραγματεύτηκαν τα ποσοστά σε 0,8%! Παραθέτω και το link παρακάτω για του λόγου το αληθές.

 

http://www.fsth.gr/E1872053.el.aspx

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αντε να δούμε τι θα γίνει με εμάς. Κανονικά πρέπει να παρέμβει το ΤΕΕ ώστε να πετύχουμε και εμείς ανάλογες χρεώσεις.

 

Στάλθηκε από το Mi-4c μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Έχω εδώ και λίγα χρόνια e-POS, χωρίς καμία χρέωση, μόνο προμήθεια στις συναλλαγές. ...

Ενδιαφέρον αυτό που λες. Όμως εντοπίζω ένα πρόβλημα. Την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να έχει ο πελάτης προς εσένα ώστε να δεχτεί να μπει σε δική σου σύνδεση και PC, στοιχεία της κάρτας του. Εγώ δεν θα το δεχόμουν σε κανέναν,

Αν έχεις ένα λινκ με την υπηρεσία να δούμε τι απαιτεί από τον πελάτη να κάνει για να γίνει η μεταφορά θα μπορώ να έχω πιο καλή γνώμη.

 

Το άλλο το βασικό θέμα.

Οι Τράπεζες.

Οι τράπεζες μέχρι πρόσφατα είχαν ενάν τζίρο εσόδων από τις συναλλαγές αυτές που ήταν σε μικρό ποσοστό του πληθυσμού και των συναλλαγών που είχαν.

Τώρα που ακόμα και η κυρά Κατίνα της γειτονιάς για 5 ευρώ στο μανάβη θα πληρώνει με κάρτα σιγά σιγά να ξεμπερδεύει το ποσοστό ατόμων και συναλλαγών θα χιλιοπλασιαστει.

Οπότε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η πολιτική να κάνουν την πάπια και να απαιτούν 2 και 3% για κάθε πάτημα ενός κουμπιού μίζα.

Είναι εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσεις και μονοπωλιακός έλεγχος υποχρεωτικής κατά βάθος υπηρεσίας στο σύνολο του πληθυσμού.

Συμφωνώ να γίνει προσπάθεια ως μηχανικοί ή ως ΤΕΕ να γίνουν κάποιες συμφωνίες για τις τιμές αλλα όσο κρατούν το μαχαίρι και το πεπόνι θα δώσουν ψίχουλα. (Αν και διατηρώ σημαντικές επιφυλάξεις κατά πόσο η διαπραγμάτευση θα έχει στόχο το δικό μας όφελος ή τις δημόσιες σχέσεις μερικών μερικών)

 

Εναλλακτικά ως μέσο πίεσης είναι η αναζήτηση και η πρόταξη ως εναλλακτικό σενάριο αν δεν τα φέρουν σε λογικά επίπεδο να κάνουμε κινήσεις σε τράπεζες Μάλτας ή Λουξεμβούργου να έχουμε από εκεί μηχανάκια, να εισπράττουμε τις πληρωμές από όλες τις εδώ κάρτες και τα ποσοστά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα δικά μας εδώ.

 

Ίσως μια κουβέντα οφ δε ρεκόρ σε Εθνική Τράπεζα πχ κι αν μάθουν ότι μπορεί να γίνει να αλλάξουν πολλά σε όλους…  (αφού θα ξέρουν ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές)…

Edited by Didonis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω το σύστημα λόγω αναδουλειάς. Από ότι βλέπω σήμερα το έχουνε και αυτοί στο 2,4%+0,24€! Καρτέλ είναι οι αλήτες!

 

Γεγονός είναι ότι δεν το πολυπροβάλλουν οι τραπεζίτες το ePOS για να πουλάνε μηχανάκια, όμως κάποιος δικός μας το είχε αναφέρει πρόσφατα εδώ στο forum.

 

Έχεις ένα δίκιο Didonis αν και πρόκειται για την ίδια διαδικασία με τις online αγορές. Υπάρχει πάντως δυνατότητα να το κάνει ο πελάτης από το δικό του τερματικό ή να πληρώνει και με paypal κλπ, για ψυχολογκούς λόγους. Στα φυσικά καταστήματα του eshop.gr πάντως δεν έχουν POS και στο περνάνε αυτοί. Και ο κοσμάκης δε διαμαρτύρεται.

 

Στο capital.γρ είχε πρόσφατα θέμα με τις αντίστοιχες ταρίφες των τραπεζών σε Βουλγαρίες κ.ά. όπου είναι πολύ μεγαλύτερες οι χρεώσεις από μας.

 

Στη Δανία αν δεν κανω λάθος καταργήθηκε ολοσχερώς το μετρητό και ούτε οι τράπεζες δεν το δέχονται!

 

Χριστουγεννιάτικη ΠΟΛ απαγορεύει τη χρήση καρτών εξωτερικού εκτός από τουρίστες..

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

@Arche
Αν κατάλαβα σωστά από το meremeti το e-POS αντικαθιστά στην ουσία το μηχάνημα POS που είναι απαραίτητο για τις συναλλαγές με χρεωστική κάρτα. Δίνεις τα στοιχεία της κάρτας που σου δίνει ο πελάτης σε κάποια ιστοσελίδα, πιστώνοντας το ποσό.  
 
@georgios_m
Με το web banking διαχειρίζεσαι δικές σου συναλλαγές, μεταφορές, πληρωμές, κλπ. Με το POS και e-POS στην ουσία χρησιμοποιείς την κάρτα του εκάστωτε πελάτη (αυτήν συνήθως που βγάζει λεφτά από τα ATM) ώστε να χρεωθεί το ποσό που σου οφείλει. Η βοήθεια ουσιαστικά των POS είναι ότι δεν στέλνεις τον μπάρμπα στην τράπεζα ή δεν του λες να κάνει web banking... 

Edited by kapas2004
Link to comment
Share on other sites

 Η βοήθεια ουσιαστικά των POS είναι ότι δεν στέλνεις τον μπάρμπα στην τράπεζα ή δεν του λες να κάνει web banking... 

 

Και σε τι διαφέρει από το να τον βάλεις να κάτσει στο pc σου και να σου κάνει ένα web banking επί τόπου?

Στο ότι ο πελάτης μπορεί να μην έχει βγάλει ακόμα κωδικούς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.