Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ημιτελές κτήριο


Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Έχω έναν πελάτη ο οποίος έχει ένα ημιτελές κτίσμα. Το κτήριο βρίσκεται στα μπετα και αυτά δεν έχουν τελειώσει εντελώς. Η οικοδομική άδεια είναι του 1988 και ο πελάτης χρειάζεται μια βεβαίωση οτι όντως το κτήριο είναι ημιτελές. Την βεβαίωση την ζητάει ο λογιστής. Πήρα στην πολεοδομία όπου υπάγεται το κτήριο και μου είπαν οτι δεν δίνουν κάτι σχετικό. Μπορείτε να μου πείτε από που μπορώ να πάρω σχετική βεβαίωση?? ( ο επιβλέπων μηχανικός αγνοείται !!!!)

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δώσε εσύ βεβαίωση σε ποιο στάδιο εργασιών είναι το ακίνητο τώρα. Επισύναψε και φωτογραφίες ως τεκμηρίωση.

(εκτός κι αν ο λογιστής ζητά βεβαίωση από δημόσια αρχή)

 

προσοχή όμως το ημιτελές και τμήμα απο τα μπετά αν ισχύει με την άδεια απο το 1988 μη έχει πρόβλημα νομιμότητας μετά.... 

Άν τα μπετά περατωμένα τότε νόμιμο με βάση τους τότε συντελεστές δόμησης κάλυψης και ΓΟΚ, αν οχι τότε πάει με τις ισχυουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις και ανοίγει πληγές μόνος του.

 

 

το ερώτημα σου όμως δεν αφορά τον ΝΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, το γνωρίζω οτι δεν αφορά άμεσα τον ΝΟΚ αλλά δεν ήξερα που να το παραθέσω. 

Ναι , από δημόσια αρχή το ζητά, αλλά η δημόσια αρχή δεν δίνει τέτοια βεβαίωση. Δεν μπορώ να καταλάβω, αν κάνω την αίτηση και κατόπιν η υπηρεσία προβεί σε αυτοψία, δεν μπορεί να μου δώσει

σχετική βεβαίωση. Η ως τώρα κατασκευή, δεν έχει κάποια παρανομία. Υπάρχει η πιλοτή και η πλάκα του ορόφου όλο και όλο!!

 

(σ.σ. μετακινήστε το Post όπου κρίνεται καλύτερα!)

Edited by Dimitris!
Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις έγγραφο ερώτημα στην υπηρεσία, αυτή πρέπει να σου απαντήσει. Εντύπωση μου κάνει που σου ζητάει κάτι τέτοιο ο λογιστής, όταν στα ολοκληρωμένα κτίρια έχει σφραγιστεί η άδεια ως αποπερατωμένο.....(ή κάτι αντίστοιχο, για να πάρεις ρεύμα κλπ).

Link to comment
Share on other sites

 

Έχω έναν πελάτη ο οποίος έχει ένα ημιτελές κτίσμα. Το κτήριο βρίσκεται στα μπετά και αυτά δεν έχουν τελειώσει εντελώς. Η οικοδομική άδεια είναι του 1988 και ο πελάτης χρειάζεται μια βεβαίωση οτι όντως το κτήριο είναι ημιτελές. Την βεβαίωση την ζητάει ο λογιστής. 

Αναζητώντας στη σχετική ΠΟΛ. 1149/94 στην οποία περιέχονται οδηγίες για τον υπολογισμό φορολογητέας αξίας ακινήτων κατά τον αντικειμενικό προσδιορισμό, δεν αναφέρεται υποχρέωση βεβαίωσης (από υπηρεσία ή μηχανικό) προκειμένου να προσδιοριστεί ο συντελεστής αποπεράτωσης. Η πολεοδομία δεν έχει καμία σχέση στο να χορηγήσει βεβαίωση για ένα τέτοιο ζήτημα. Αν δεν του κάνει η δική σου βεβαίωση, ας βρουν μόνοι τους τη λύση για να πληρώσει ο πελάτης τους μικρότερο ΕΝΦΙΑ (γι αυτό γίνεται η φασαρία) λόγω ημιτελούς.

ιδού και οι οδηγίες του εντύπου Ε1 (προσδιορισμός αντικειμενικής αξίας κατοικίας ή διαμερίσματος), οι οποίες αφορούν το συντελεστή αποπεράτωσης:

 

"Αν το κτίσμα δεν είναι αποπερατωμένο εφαρμόζονται μειωτικοί συντελεστές. Ένα κτίσμα θεωρείται ότι βρίσκεται σε ένα στάδιο αποπεράτωσης όταν έχει ολοκληρωθεί το στάδιο αυτό. Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες του σταδίου αυτού, θεωρείται ότι το κτίσμα βρίσκεται στο αμέσως προηγούμενο στάδιο. Κτίσματα τα οποία έχουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  θεωρούνται αποπερατωμένα.

Ο μειωτικός συντελεστής του σταδίου αποπεράτωσης της θεμελίωσης και των υποστυλωμάτων εφαρμόζεται μόνο όταν πρόκειται για υπόγειο ή ισόγειο όροφο".

 

Υ.Γ Στο Ε9 τόσα χρόνια πως το δήλωνε ο λογιστής του?

Υποθέτω ότι το δήλωνε ως ημιτελές, άρα μήπως ο λογιστής κάτι άλλο θέλει ή γενικότερα υπήρξε κάποιο μπέρδεμα με τον πελάτη του και άλλα του είπε ο λογιστής και άλλα σου μετέφερε ο πελάτης;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τους τελευταίους μήνες έδωσα 2 παρόμοιες (για ημιτελή) βεβαιώσεις, με υπογραφή, σφραγίδα κι έγχρωμη φωτογραφία επάνω... Δεν με ξαναενόχλησαν...

Καμία εμπλοκή με δημόσια υπηρεσία. Τι να πω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

O λογιστής έχει ....παρεκτραπεί ως "βασιλικότερος του βασιλέως"!

Αρκεί μια βεβαίωση του μηχανικού για να δηλωθεί ως ημιτελές, την οποία αποδέχεται και η εφορία.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν επιμένει κάτι να είναι από Δημόσια Αρχή, μπορείτε να καλέσετε το ΙΚΑ, το οποίο κάνει όντως αυτοψία για το αν είναι το κτίσμα ή όχι ημιτελές  (ανάλογα με τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί). Αρκεί ο ιδιοκτήτης να είναι εντάξει απέναντι στο ΙΚΑ... για να μην αρχίσουν άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε ακούσει αυτό για την αποφυγή του λιβανιού από το διάλο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.