Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το φιάσκο των επιθεωρήσεων Συστημάτων Θέρμανσης - Κλιματισμού


JasonK

Recommended Posts

Αντιγράφω από buildingcert:

 

"Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα ξεκίνησε η παραγωγική λειτουργία της νέας έκδοσης της διαδικτυακής εφαρμογής του www.buildingcert.gr, η οποία περιλαμβάνει και τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού. Παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε προσεκτικά τις Οδηγίες Χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το Αρχείο Ενεργειακών Επιθεωρήσεων.

 

Eπίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4351/2015 καταργήθηκε η παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν. 4122/2013, «Από την 1.1.2014 και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις υποχρεωτικής διενέργειας επιθεώρησης συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού των άρθρων 14 και 15, για την έκδοση ΠΕΑ απαιτείται η προσκόμιση της Έκθεσης Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού» και συνεπώς η έκδοση του ΠΕΑ αποδεσμεύτηκε από την Έκθεση Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού".

 

Όπως βλέπετε πρόκειται περί κοροϊδίας καθώς δεν απαιτούνται οι εκθέσεις επιθεώρησης συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού για την έκδοση ΠΕΑ.

 

Κανείς δεν πρόκειται να κάνει από μόνος του επιθεώρηση εκτός εάν υποχρεωθεί.

 

Μία ακόμη κωμικοτραγική κατάσταση παρόμοια με τα μισθωτήρια στο TAXIS και τις ΥΔΕ που κανείς δεν ελέγχει τίποτε.

 

Όσοι έσπευσαν να κάνουν τα σεμινάρια θέρμανσης και κλιματισμού και να πληρώσουν τα παράβολα αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά κορόϊδα.

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την νομοθεσία υποχρέωση εν.επιθ συ στ θερμ για κτίρια με σύστημα >20kw και κλιματισμό >12kw φυσικά πουθενά δεν απορρίπτεται σε ΜΙΑ επιθεώρηση κτιρίου η έκδοση παρ αν στο html περαστεί σύστημα με μεγαλύτερα ΤΑ παραπάνω όρια.πιθανόν αυτό ΝΑ γίνει προσεχώς.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να εισάγει δεδομένα στο λογισμικό όπως πριν και να κάνει επιθεώρηση κτηρίου χωρίς να συνοδεύεται από ΠΕΑ κλιματισμού/θέρμανσης και να εκδίδει το ΠΕΑ(κτηρίου)?

ΝΑΙ

Link to comment
Share on other sites

είναι όμως το σωστό? ή είναι όπως το taxis που μπορούσες να το προσπεράσεις όμως όλοι γνωριζαμε ότι βάσει νόμου ήταν υποχρεωτικό? Μήπως την πατήσουμε παρακάτω γιατι και καλά παρόλο που το προσπεράσαμε (την θέρμανση), ήταν υποχρεωτική?

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως μου αρέσει ο επιθεωρητής στη φωτογραφία . Προτίνω να γίνει υποχρεωτική η χρήση του κράνους στο λεβητοστάσιο .

Link to comment
Share on other sites

είναι όμως το σωστό? ή είναι όπως το taxis που μπορούσες να το προσπεράσεις όμως όλοι γνωριζαμε ότι βάσει νόμου ήταν υποχρεωτικό? Μήπως την πατήσουμε παρακάτω γιατι και καλά παρόλο που το προσπεράσαμε (την θέρμανση), ήταν υποχρεωτική?

Παιδιά ΠΕΑ για διαμέρισμα βγάζουμε κανονικά?

Μπορεί το buildingcert να λέει <<Eπίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4351/2015 καταργήθηκε η παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν. 4122/2013, «Από την 1.1.2014 και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις υποχρεωτικής διενέργειας επιθεώρησης συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού των άρθρων 14 και 15, για την έκδοση ΠΕΑ απαιτείται η προσκόμιση της Έκθεσης Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού» και συνεπώς η έκδοση του ΠΕΑ αποδεσμεύτηκε από την Έκθεση Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού. >>

 

 

Όμως εμείς σαν ενεργειακοι επιθεωρητες γνωρίζαμε ότι απαιτείτο απο 1/1/2016 να γίνεται επιθεώρηση θέρμανσης.

Μήπως αργότερα μας πουν ότι μπορεί να αποδεσμεύτηκε αλλά αφού έπρεπε να είχε βγει σαν μηχανικοί έπρεπε να το θεωρούμε προυπόθεση για να βγάλουμε ΠΕΑ?

1.Με λίγα λόγια είμαστε καλυμένοι πλήρως 100% , σε μελλοντικό ελεγχο, να βγάλουμε ΠΕΑ σε διαμέρισμα χωρίς να έχει βγεί της θέρμανσης?

2.Θέρμανσης έχει βγάλει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Στην παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4122/2013 αναφέρονται τα εξής:

"Εντός τεσσάρων (4) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, επιβάλλεται η αρχική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού."

 

Ο ν. 4122/2013 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 19/02/2013. Συνεπώς η πρώτη επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 19/02/2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης της Ταυτότητας κτηρίου θα είναι απαραίτητη η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.