Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενιαία είσπραξη εισφορών και φόρων


Engineer

Recommended Posts

Ξέρω πόσο βάρος είναι ο φόρος για τον μισθωτό , αλλά με ανάλογο φόρο μισθωτών και πέρασμα των εξόδων αυτοκινήτου με ένα λήζινγκ , μια χαρά βγαίνεις με 49000 τζίρο .  Θα είχα 26000 στο χέρι καθαρά και τα έξοδα μου κοντρολαρισμένα .

 

Για να βγάλω 100000 θα χρειαζόμουν 1-2 άτομα μόνιμο προσωπικό , οπότε θα μου έμεναν λιγότερα αναλογικά .

Και επειδή έχω φίλους που δουλεύουν σε τράπεζες με εξαψήφιους μισθούς , μην ξεχνάμε ότι το αμάξι των 50,000 είναι εταιρικό , η κάρτα που είναι κάποια χιλιάρικα τον χρόνο , τα τηλέφωνα και άλλα ακόμη που είναι παροχές , χωρίς να τα χρεώνεται και παλιότερα ήταν ακόμα περισσότερα , οι ΕΕ είναι φορολογικά ριγμένοι και για αυτό είναι υποχρεωμένοι να αμύνονται στις επιθέσεις του στρατού κατοχής .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

επικουρικό και εφ άπαξ ποιοί έχουν? και τι σημαίνει γιαυτούς που έχουν, πέρα απο την επιβάρυνση στις εισφορές?

 

Οι μηχανικοί έχουν ... αν τυπώσεις από το e-tsmede την ΒΕ09. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ θα δεις το παρακάτω ...

post-2272-0-15033900-1453146666_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θεωρεί , λάθος του βέβαια ότι είναι μικρός ο τζίρος . Εγώ απέδειξα ότι οι ΕΕ πληρώνουμε για μηνιαίους τζίρους 4500 € τον διπλάσιο φόρο από τους μισθωτούς .

 

Αν είναι να βγάζεις 100.000 καθαρό κέρδος , τότε ο τζίρος της επιχείρησης θα είναι όχι μόνο 300.000 που έγραψα πιό πάνω , αλλά ίσως και πάνω από 500.000 γιατί θα έχεις προσωπικό .

 

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η μισθωτή εργασία , επειδή ΤΥΠΙΚΑ και μόνο δεν φοροδιαφεύγει , ενώ καταναλώνει θέση εργασίας , έχει καλύτερη φορολογική μεταχείριση από τον επιχειρηματία που δημιουργεί θέσεις εργασίας και σε όλο τον κόσμο τον έχουν σε προστασία . 

 

Το εξωφρενικό με το πόνημα του κ. Κατρούγκαλου , είναι ότι θεωρεί πλέον τις ασφαλιστικές εισφορές ως φόρο εισοδήματος διότι υποστηρίζει ( ο κ. Κατρούγκαλος πάντα ) από κάπου πρέπει να πάρουμε τις εισφορές ,αφού η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών θα έχει ελάφρυνση στις εισφορές με το νέο σύστημα , αλλά δε θα έχει και μείωση στις συντάξεις ή στις άλλες παροχές . Αφήνω στην άκρη την πρωτοτυπία της απόψεως αυτής και  τη σχέση που μπορεί να έχει  με αυτό που ονομάζουμε ασφαλιστική συνείδηση .

Ενω έως τώρα αν πλήρωνες παραπάνω είχες την προσδοκία τουλάχιστον ότι θα πάρεις παραπάνω σύνταξη , τώρα πληρώνοντας παραπάνω (έως και τέσσερεις φορές )   θα πάρεις κάτι ψίχουλα ως διαφορά , διότι τα παραπάνω που πληρώνεις θα καλύψουν τις συντάξεις των "αναξιοπαθούντων"  (κατά τον κ. υπουργό πάντα )

Ετσι ενώ πχ το ένα κομμάτι τς σύνταξης , τη λεγόμενη και εθνική σύνταξη , θα την καλύπτει ο κρατικός προυπολογισμός , το άλλο κομμάτι αν δε φτάνουν οι εισφορές , αυτών που δηλώνουν φορολογητέο  εισόδημα πχ 7.210,00 ευρώ ,θα το καλύπτουν οι εισφορές των άλλων επαγγελματιών που δηλώνουν εισόδημα πχ 19.440,00 ευρώ . Δηλαδή η ασφαλιστική εισφορά του πλουσίου επαγγελματία  θα καλύπτει και τη σύνταξη κάποιου που στα χαρτιά εμφανίζεται ως φτωχότερος, δηλαδή καθιερώνει στην πράξη ειδικό φόρο , ειδικού σκοπού , τον οποίο πληρώνει όποιος με το αυθαίρετο Κατρουγκάλιο κριτήριο (ενα και μοναδικό) θεωρηθεί πλούσιος . Δεν εξετάζει πως ζει ο συγκεκριμένος , τι περιουσία κινητή ή ακίνητη έχει 9 (αταομικά ή οικογενειακά ) κλπ Αρκείται μόνο στο πόσα δηλώνει οτι βγάζει 

Επομένως στην πράξη έρχεται η κυβέρνηση και καθιερώνει μια νέα φορολογική κλίμακα , που φτάνει ως το 55-60 % , αλλά αυτό όχι για όλους τους φορολογούμενους , αλλά για ορισμένους εξ αυτών ..

Με την ίδια λογική τότε θα μπορούσε τα 3.000 ευρώ μισθό του μισθωτού συναδέλφου σας να τα φορολογήσει όπως ακριβώς τα 3.000 μηνιαίο εισόδημα ενός ελεύθερου επαγγελματία ήτοι από το πρώτο ευρώ με 26% , να βάλει επί αυτού και προκαταβολή, ώστε να ώστε να ικανοποιηθεί η συνταγματική επιταγή (αλλά και η κοινή λογική ) οι πάντες να συνεισφέρουν κατά την δυνατότητά τους. Αν γίνει αυτό θα μπορέσουμε κατόπιν να κάνουμε και όσους υπολογισμούς θέλουμε.

Edited by SOTHRIS
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λες Σωτήρη για τον Κατρούγκαλο , αλλά να αναφέρω την προσωπική μου περίπτωση ως κάποιου με 32 χρόνια πληρωμένες εισφορές , ποσού μέχρι σήμερα χωρίς την περίθαλψη , άνω των 250.000 € , υπολογισμένων με χαμηλό επιτόκιο και με απαίτηση από το κράτος να πληρώσω άλλα 32000 πέραν των τόκων , ώστε στο τέλος του εργασιακού βίου με πληρωμές περί τα 320000 να πάρω την τρομακτική σύνταξη των 1100 € , αντί των 2000 που θα δικαιούμαι βάσει των στοιχείων του ΟΑΕΕ . Οσα δηλαδή θα έπαιρνα με 27 χρόνια εργασία . Μου κλέβει λοιπόν τις εισφορές του 1/3 του εργασιακού μου βίου . 

 

Προφανώς και λόγω της κρίσης , όσο λιγότερα τους δώσω σε εισφορές , τόσο πιό δίκαιο θα είναι από μέρους μου .

Link to comment
Share on other sites

 

Προφανώς και λόγω της κρίσης , όσο λιγότερα τους δώσω σε εισφορές , τόσο πιό δίκαιο θα είναι από μέρους μου .

 

 

Aπό την πορεία των πραγμάτων αυτό προκύπτει. Τελικά στον τόπο μας , τα περισσότερα πράγματα γίνονται "εις υγείαν των κορόιδων" Αν είσαι συνεπής τελικά θα ζημιωθείς...... :sad:  :sad:  :sad:

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν αντιλέγει πως ιο εισφορες και στην μισθωτη εργασία ειναι πολύ υψηλές. Αλλά αυτο αποτελεί κατα βαση πρόβλημα για αυτόν που τις πληρώνει, δλδ το εργοδότη.

 

Κανείς επίσης δεν είπε το απλό, πως άλλο πράγμα η μισθωτή εργασία και αλλο το Ελευθερο επάγγελμα.... για διαφοους λόγους που πιθανά μπορει να κατανοήσει ο καθένας (πχ μη συνεχή εσοδα, επιχειρηματική δραστηριότητα κτλ κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Τζίρος 40.000 Ευρώ θεωρείται μικρός για Ε.Ε.?!?!?!?!

 

Θα τρελλαθούμε τελείως?!?!?!

 

Ξέρετε δεν εργάζονται όλοι σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη όπου ο πληθυσμός μπορεί να προσφέρει δουλειές ικανές να σου αποδόσουν τόσο υψηλό τζίρο!

 

Επειδή δεν υπάρχουν ειδικές φορολογικές ζώνες στην Ελλάδα και ο Ε.Ε. θα πληρώσει τον ίδιο φόρο είτε εργάζεται στο Κολωνάκι είτε στο ..... Αγαθονήσι,

 

πραγματικά αναρωτιέμαι πως θεωρεί κάποιος "ευτελές" τον τζίρο των 40.000 σε μια μέση επαρχιακή πόλη των 50-60.000 κατοίκων!

 

Αν αφαιρέσεις υπέργηρους,άνεργους, οικονομικά ασθενείς, νοικοκυρές & παιδιά, οι εν δυνάμει πελάτες σε μια τέτοια πόλη του παραπάνω μεγέθους, δεν ξεπερνάνε τις 4-5.000 άτομα!

 

Για να ξέρουμε τι λέμε, 40.000 ευρώ τζίρος, είναι 3-4 άδειες δόμησης (μελέτη - επίβλεψη) απο μεζονέτες ή 30 - 40 υπαγωγές Ν.4178/13 το χρόνο!

 

Και άντε να πω οτι μηχανικός με 20+ έτη εργασίας πίσω του και το ανάλογο πελατολόγιο, ίσως να προσεγγίσει αυτό το ποσό.... Ένας σχετικά νέος μηχανικός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ!

 

Επίσης για να καταφέρεις να δημιουργήσεις τζίρο 100.000 ευρώ, πρέπει απαραιτήτως να έχεις 1-2 άτομα μόνιμο προσωπικό. Σαν ατομική επιχείρηση, ακόμα και 24/7 να δουλεύεις, δεν επαρκούν οι εργατοώρες να επιτύχεις τέτοιο τζίρο εκτός και αν με κάποιο μαγικό τρόπο μείωνες στο 0 τις χαμένες εργατοώρες σε υπηρεσίες κτλ

 

Και στα παραπάνω, δεν αναφέρω καν την τεράστια προσπάθεια να πληρωθείς ανάλογα με τις έγγραφες συμφωνίες και στην ώρα σου.... καταντήσαμε μπακάλικα με τεφτέρι να κρατάμε τα χρωστούμενα....Μην τρελλαθούμε τελείως!.....άκου 40.000 τζίρος δε δικαιολογεί να είσαι Ε.Ε.!!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τζίρος 40.000 Ευρώ θεωρείται μικρός για Ε.Ε.?!?!?!?!

 

Θα τρελλαθούμε τελείως?!?!?!

 

Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.  Το κέρδος δεν είναι πάντα ανάλογο του τζίρου.

Για κάποιον που ασχολείται με κατασκευή για παράδειγμα, τζίρος  40.000€ σημαίνει το πιθανότερο ζημιές.

Διαφορετικό είναι το κέρδος που προκύπτει ως αναλογία του τζίρου για ένα μηχανικό μελετητή ή  επιβλέποντα ή κατασκευαστή ή  έμπορο.

Για τις συγκρίσεις  πρέπει να μιλάμε για καθαρό κέρδος προ φόρων.

Οπότε το 40.000 τζίρος δεν λέει και πολλά.

 Αν μιλάμε καθαρά για μελετητή όπου τα έξοδα του θα είναι περίπου 10.000 το χρόνο, οπότε το κέρδος προ φόρων θα είναι γύρω στα 30.000€ μάλλον μιλάμε για μικρομεσαίο στην εποχή μας. Θεωρώ και εγώ πως δεν την κλείνεις την επιχείρηση με αυτά τα χρήματα γιατί και σαν μισθωτός δεν θα πάρεις περισσότερα.

Edited by *olga*
Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα έχω γράψει από την αρχή τα νούμερα και μιλάμε πάντα για παροχή υπηρεσιών . Αν κάνεις κατασκευή και φαίνεσαι τότε πρέπει να έχεις εταιρεία που θα είσαι μισθωτός σε αυτή .

Link to comment
Share on other sites

επειδή τρέχω και εκτός αθήνας

να τονίσω ότι ένα μέρος των εργασιών εκτός αττικής γίνεται από μηχανικούς εντός αττικής

όταν έχεις πελάτη στην αθήνα και κατασκευασει ΕΚΤΟΣ είναι δεδομένο ότι ένα μέρος του τζιρου θα τον πάρει ο μηχανικός του στην αθήνα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.