Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλογή δεξαμενής πόσιμου νερού


kaptrb

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Οι γνώσεις μου για το θέμα που θα αναφέρω είναι ελάχιστες και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, θα ήθελα τη γνώμη κάποιων πιο ειδικών από εμένα. Χρειάζομαι νέα δεξαμενή πόσιμου νερού για το σπίτι μου και όλοι όσοι έχω μιλήσει μου προτείνουν ως καλύτερη λύση τη δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα. Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας για τα παρακάτω θέματα:

 

1. Ποια "ποιότητα" ανοξείδωτου χάλυβα να επιλέξω; Το 304 που μου προτείνουν από τοπικό σιδηρουργείο αρκεί ή να πάω σε 316 ή κάτι άλλο;

2. Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να ζητήσω σχετικά με τις κολλήσεις με δεδομένο ότι η δεξαμενή θα είναι για πόσιμο νερό ή το υλικό της κόλλησης δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο;   

 

Η δεξαμενή θα τοποθετηθεί στο υπόγειο της κατοικίας, με θερμοκρασία 5-20 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την εποχή.Παρακαλώ θα ήθελα τις γνώμες σας για το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση που πάει μάλλον σε χημικό, αλλά με τα λίγα που ξέρω :

 

1. Το 304 έχει πρόβλημα με τα χλωριόντα, γι' αυτό καλύτερα 316.

 

2. Ότι υλικό και να έχεις, αν το νερό μείνει στάσιμο για κάποιο χρόνο, παύει να είναι νε(α)ρό, δηλαδή φρέσκο, αναπτύσονται μικρόβια και δεν είναι πλέον πόσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.