Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έλεγχοι Αντοχής Σκυροδέματος


 
dimitris83

Recommended Posts

Πρώτα μια μελέτη με ότι έχεις (59 + σημερινός σεισμός) για να δεις τι απαιτήσεις έχεις σε οπλισμό και σκυρόδεμα και μετά κοιτάς για αντοχές, ΣΑΔ, αριθμό δείγματος, ΚΑΝΕΠΕ, κλπ. Πιθανότατα να χρειαστείς και επιβεβαίωση οπλισμού, θεμελίωσης, αγκυρώσεις, ματίσεις, φθορές, ρωγμές, διαβρώσεις, αστοχίες κλπ.   

Link to comment
Share on other sites

Προσοχη!

Αν το κτιριο ειναι κατηγοριας Σ3 (δεν ειναι ολα τα δημοσια κτιρια Σ3 ) τοτε συμφωνα με το παραρτημα Ε &3α του ΕΑΚ 2000 πας για ελεγχο του υπαρχοντος με ΕΑΚ 2000 και οχι παλαιοτερο κανονισμο ή αν ικανοποιουνται τα υπολοιπα κριτηρια του παραρτηματος Ε (3β,γ) πας αναλογα με αυτα.

Μετα απο αυτα και αν απαιτειται ενισχυση κανεις τα υπολοιπα (βλ. #12 ) .

Ολα βεβαια τα παραπανω  μετα απο εγγραφη αποδοχη  του Κυριου του Εργου (βλ. &3 παραρτηματο Ε) .Προσοχη γιατι εδω το δημοσιο κολλαει. Ρωτουν πως και γιατι .

Οσο αφορα το κυριο ερωτημα σου αν απαιτειται ο ελεγχος της ποιοτητας του σκυροδεματος -πριν την πιθανη απαιτηση εφαρμογης του ΚΑΝΕΠΕ (αν δηλαδη ο ελεγχος δειξει οτι θελεις ενισχυσεις ) -ισχυει οτι και στα ιδιωτικα κτιρια (βλ. σχετικες εγκυκλιους του ΥΠΕΧΩΔΕ ).Για την εφαρμογη του ΚΑΝΕΠΕ οτι λεει ο κανονισμος αυτος (π.χ &3.7.1.2 κ.λ.π )

Edited by KF
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.