Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κλιμακωτές εκπτώσεις για τους επιστήμονες προτείνει η κυβέρνηση


george68

Recommended Posts

Κλιμακωτές εκπτώσεις στη συνολική ασφαλιστική επιβάρυνση των επιστημόνων (γιατρών, μηχανικων, δικηγόρων κα) για την τριετία 2017-19, ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα τους, προτείνει συμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας. Οι εκπτώσεις αυτές ξεκινούν από το 40% και καταλήγουν στο 10%. Η έκπτωση αυτή θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

-Για όσους επιστήμονες δηλώνουν εισόδημα 10.000 -20.000 ευρώ, η έκπτωση θα ανέρχεται στο 40% της επιβάρυνσης από ασφαλιστικές εισφορές.

-Για όσους δηλώνουν εισόδημα 20.000-30.000 ευρώ, η έκπτωση θα ανέρχεται στο 30% της επιβάρυνσης.

-Για εισόδημα 30.000 -40.000 ευρώ, η έκπτωση θα φτάνει το 20%

-Για εισόδημα 40.000 – 50.000 ευρώ, η έκπτωση θα φτάνει το 10%.

 

Το Υπ. Εργασίας με δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά τη συνάντηση με τους φορείς των επιστημόνων επισήμαινε πως "συνεχίζει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και των ελευθέρων επαγγελματιών για την εξειδίκευση των γενικών αρχών του σχεδίου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με δελτίο τύπου.Στην κατεύθυνση αυτή διατυπώθηκε από το υπουργείο Εργασίας κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες των επιστημόνων ένα πρώτο πλαίσιο συζήτησης για την ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων".

 

Πάντως την κατηγορηματική αντίθεση των επιστημόνων της χώρας στις «αόριστες» προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εκφράστηκε εκ νέου στη συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων - Ελεύθερων Επαγγελματιών που εγινε σήμερα στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων της χώρας επανέλαβαν ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.

 

Μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, οι επιστήμονες θα παλέψουν για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

Ζητούν δε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει -κατά δήλωση των εκπροσώπων της- στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.

 

Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων δηλώνουμε ότι:

 

- Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεών μας το επόμενο διάστημα.

- Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επιμέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

- Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση.

 

Πηγή: http://www.liberal.g...-kubernisi.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επι ποιού ποσού θα εφαρμόζεται η έκπτωση;

 

Π.χ στα 10000 ευρώ εισόδημα θα λαμβάνεται για τον υπολογισμό της ασφαλιστικής εισφοράς τα 6000 και σε αυτά συντελεστής 20% ?

Link to comment
Share on other sites

40% έκπτωση στο 20% που αφορά τη σύνταξη ή στο συνολικό 38,45%?

 

 

edit: Καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς ζητάμε?

 

Εκπρόσωποι των φορέων εκτιμούν ότι η έκπτωση στις εισφορές (που εκπίπτουν από το εισόδημα) δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα αφού αντίστοιχα θα αυξάνεται ο... φόρος και για τον λόγο αυτό αντιπρότειναν να ισχύσει ένα μεικτό - σταθερό σύστημα υπολογισμού ενός μέρους με βάση τα σημερινά κλιμάκια εισφορών και ενός δεύτερου (στη διαφορά ποσού εισφοράς - εισοδήματος) με βάση ένα ποσοστό που θα συμφωνηθεί.

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

http://www.enikos.gr/economy/367102,Ekptwsh-ews-40-stis-eisfores-twn-episthmonwn.html

 

Σύμφωνα με τη βελτιωμένη κυβερνητική πρόταση, οι ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και λοιπών επιστημόνων συνδέονται με το εισόδημα από το 2017, υπολογίζονται σύμφωνα με τα ποσοστά που περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου και στη συνέχεια απομειώνονται 10-40% για όσους δηλώνουν εισόδημα 7.000 - 50.000 ευρώ (το ποσοστό έκπτωσης φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα).

 

Τι ζητάμε δεν νομίζω οτι ξέρει κανείς με νούμερα ...

 

Αλλά ούτως ή άλλως αποκλείεται να το δεχτούν οι δανειστές οπότε αναμενουμε....

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες είναι η πρόταση της κυβέρνησης. Εμείς ζητάμε αυτό

 

Εκπρόσωποι των φορέων εκτιμούν ότι η έκπτωση στις εισφορές (που εκπίπτουν από το εισόδημα) δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα αφού αντίστοιχα θα αυξάνεται ο... φόρος και για τον λόγο αυτό αντιπρότειναν να ισχύσει ένα μεικτό - σταθερό σύστημα υπολογισμού ενός μέρους με βάση τα σημερινά κλιμάκια εισφορών και ενός δεύτερου (στη διαφορά ποσού εισφοράς - εισοδήματος) με βάση ένα ποσοστό που θα συμφωνηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Οι εκπρόσωποι των φορέων , δεν βλέπω να λένε κάτι για την αποσύνδεση της άδειας άσκησης με τις εισφορές .

Δηλαδή να είμαστε όλοι στο ίδιο "ταμείο" αλλά με διαφορετικούς όρους (άλλοι για τους υδραυλικούς , άλλοι για τους "πανεπιστήμονες"....).

ΟΚ σωστό είναι υψηλά τα ποσοστά και με πολύ μικρές διαφορές στην σύνταξη , αλλα όταν έρχονται τα 6000 τον χρόνο για αυτόν που δεν έχει , είναι άνεργος ,  ίσα που βγάζει τις ασφαλιστικές μαζί με τον φόρο , εκεί δεν πρότειναν κάτι......

Τώρα θέλουμε μικτό σύστημα ... Δηλαδή παλικάρια για πείτε τι ακριβώς θέλετε ??? Γιατί και τώρα βάση ποστοστών παίζει και ενός θεωρητικού μηνιαίου εισοδήματος βάση τριετίας. Αλλά εδώ βλέπεις δεν μας πειράζει πολύ  αφού δεν μας παίρνει πολλά απο την τσέπη ......

Link to comment
Share on other sites

Γιατί κατάλαβε κανείς αν θα ισχύσουν αυτά που λένε ?

Δεν είναι κάν νομοσχέδιο ... είναι κάτι λιγότερο από προσχέδιο κάποιου σχεδίου που φιλοδοξεί να γίνει νομοσχέδιο ..

 

Για αυτό υπάρχουν και τόσες απορίες ... εικασίες ... κλπ

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αμφιβάλλω αν κατάλαβαν αυτοί που τα προτείνουν (Κατρούγκαλοι και ΣΥ...Α).

 

π.χ. Πώς θα πληρώνει ο εργοδότης μέρος των εισφορών για τους "μπλοκάκηδες"????...

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.