Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η Κίνα πήρε την πρωτιά στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από τη Γερμανία


Engineer

Recommended Posts

Η Γερμανία έχασε την πρωτοκαθεδρία ως η χώρα με τις περισσότερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στον κόσμο από την Κίνα. Η ασιατική χώρα φέρεται να έχει φτάσει τα 43 γιγαβάτ εγκαταστάσεων, σε σύγκριση τα σχεδόν 40 γιγαβάτ της Γερμανίας.

 

Σύμφωνα με το Reuters και κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 15 γιγαβάτ στην Κίνα το περασμένο έτος, εκτόξευσε τη δυναμικότητα της χώρας στα 43 γιγαβάτ. Τα πλήρη στοιχεία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για τη Γερμανία, ωστόσο η ρυθμιστική υπηρεσία της χώρας για την ηλεκτρική ενέργεια ανέφερε εγκαταστάσεις 39,6 γιγαβάτ μέχρι το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, με τις νέες εγκαταστάσεις να έχουν πέσει γύρω στο 0,1 γιγαβάτ ανά μήνα.

 

Με τους σημερινούς ρυθμούς νέων προσθηκών, η Κίνα κατασκευάζει δέκα φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά από τη Γερμανία σε ετήσια βάση, η οποία δε θα μπορούσε να παραμείνει η μεγαλύτερη χώρα από πλευράς συνολικών εγκαταστάσεων ούτως ή άλλως, λόγω του συγκριτικά μικρού μεγέθους της. Ωστόσο η κατανάλωση ενέργειας της Γερμανίας παραμένει η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με περίπου 600 τεραβατώρες, με τη Γαλλία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 500 τεραβατώρες.

 

Η Κίνα έχει θέσει στόχο τα 150 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών έως το 2020, ενώ η Γερμανία έχει περιορίσει επίσημα την πολιτική υποστήριξης για φωτοβολταϊκά στα 52 γιγαβάτ. Τα περισσότερα σενάρια προβλέπουν μεταξύ 80 και 140 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στη Γερμανία για το 2050.

 

Με τη γερμανική εγχώρια αγορά να αναλογεί μόλις στο 3% της παγκόσμιας ζήτησης το 2015, η γερμανική ηλιακή βιομηχανία αναζητά τρόπους για να επωφεληθεί από την παγκόσμια ζήτηση. Ενδεικτικά, οι γερμανικές τεχνικές εταιρίες εξακολουθούν να καλύπτουν περισσότερο από το 50% της διεθνούς αγοράς για τον εξοπλισμό παραγωγής φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με στοιχεία για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015,

 

Πηγή: http://www.naftempor...apo-ti-germania

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.