Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΕΑ σε αποθήκη


nikkoun

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα!

Ένας ισόγειος επαγγελματικός-χώρος κατάστημα θα ενοικιαστεί σε μια εταιρεία όπου το ιδιωτικό συμφωνητικό στο άρθρο χρήση γράφει ''αποθήκευση εμπορευμάτων τρίτων καθώς και για άλλες εργασίες συναφείς όπως περισυλλογή και διανομή εμπορευμάτων τρίτων''. Η εταιρεία ζητάει πεα. Εγώ είχα την εντύπωση οτι δεν απαιτείται. Μίλησα με το λογιστήριο της εταιρείας και μου είπαν ότι σε όλα τα καταστήματά τους, γιατί έχουν πολλά τα οποία είναι πανομοιότυπα ,έχουν βγάλει πεα. Οπότε μου είπαν να βγάλω κ εγώ. Τι χρήση μπορώ να βάλω για αυτού του είδους τη χρήση??

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Τι χρήση μπορώ να βάλω για αυτού του είδους τη χρήση??

 

Αν πας με το γράμμα του νόμου, αφού γνωρίζεις εκ των προτέρων τη χρήση του χώρου που εμπίπτει στις εξαιρέσεις απο έκδοση ... τότε όντως δεν απαιτείται.

Αν όμως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επιθυμεί για το συγκεκριμένο χώρο (χρήση κατάστημα) την έκδοση του ΠΕΑ (αύριο μεθαύριο μπορεί η εταιρεία να φύγει απο το χώρο και να νοικιαστει όντως σαν κατάστημα), τότε μπορείς κάλλιστα να εκδόσης ΠΕΑ με αυτή τη χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Όχι

 

Εκτός αν έχει χώρους γραφείων > 50 τμ οπότε κάνεις μόνο γι'αυτό το χώρο 

Γιατι >50 τ.μ.?

This.... last year  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Έγω δεν έχω καταλάβει η εταιρεία γιατί ενδιαφέρεται για τον αν είναι υποχρεωτικό το πεα, αφού ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει στο μισθωτήριο που θα κάνει στον λογιστή του. Γιατί ιδιοκτήτης και λογιστής του ιδιοκτήτη μου λένε ότι εγώ σαν μηχανικός θα αποφασίσω, ενώ η εταιρεία που είναι ο μισθωτής επιμένουν για έκδοση πέα. 

 

Τελικά εγώ θα πρέπει να βάλω στο τεε κενακ απο τις επιλογές που έχει το ''καταστήματα'' και εκεί που επιτρέπει να πληκτρολογήσεις την χρήση θα βάλω την πραγματική χρήση???

 

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση...

Link to comment
Share on other sites

Συνηθισμένο φαινόμενο τελευταία για να μειώσουν τη φορολογία. Νοικιάζουν μια αποθήκη και τη χρησιμοποιούν ως έδρα (γραφεία). Στο μισθωτήριο γράφει αποθήκη, αλλά αφού πρόκειται για έδρα ή υποκατάστημα (=γραφεία), χρειάζεται ΠΕΑ.

Θα βάλεις χρήση καταστήματα ΠΑΝΤΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...Δεν πιστεύω να μου πούν γιατί γράφει το πεα πάνω κατάστημα αφού εμείς αποθήκη νοικιάζουμε.......

Τελοσπάντων, θα το κάνω έτσι να τελειώνω γιατί βιάζονται κίολας...αυτό με τα ΠΕΑ που πηγαίνοντας στον λογιστή περνάν και από το μηχανικό να τους βγάλει το ΠΕΑ σας συμβαίνει η μόνο σε μένα???...λες και τα έχω έτοιμα στο συρτάρι για τον καθέναν.... 

 

Ευχαριστώ και πάλι...

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.