Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή χρήσης και θέσεις στάθμευσης


Recommended Posts

Συνάδελφοι σε κτίριο εκτός της Αττικής εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου προυφιστάμενο της 25-8-1979 γίνεται αλλαγή χρήσης με το Ν.Ο.Κ από κατοικία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χρειάζεται δέσμευση θέσεων στάθμευσης?

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν είσαι στους δήμους που προβλέπωνται θέσεις στάυμευσηε τότε δες τις θέσεις που προβλέπωνται από την νεα χρήση και την παλιά χρήση, κάνε την αφαίρεση νεα - παλια και εάν το υπόλοιπο είναι πάνω από 0,5 τότε θές.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

καλησπέρα, σύμφωνα με το Άρθρο 4 Παρ.4 της συνημμένη υπουργικής απόφασης: "Απαγορεύεται η όπισθεν κίνηση για την έξοδο από κλειστούς χώρους στάθµευσης χωρητικότητας άνω των δύο θέσεων." 

 

Γνωρίζει κανείς ποια είναι η ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια ελιγμού προκειμένου ένα αυτοκίνητο να στρίψει εντός του υπογείου χώρου στάθμευσης έτσι ώστε να αποφύγουμε την όπισθεν κίνηση εξόδου?

 

ευχαριστώ

YA_THESEIS_STATHMEYSHS.pdf

Link to comment
Share on other sites

Έχεις πάρα πολλές θέσεις; Αυτή η διατύπωση δεν είναι ακριβώς δεσμευτική οδηγία σχεδιασμού. Μπορείς να θεωρήσεις ότι τα οχήματα μπαίνουν με την όπισθεν και βγαίνουν κανονικά (εγώ στο σπίτι μου έτσι μπαίνω στο υπόγειο). Σε όσες πολυκατοικίες έχω βγάλει άδεια ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ούτε καν στη Σωκράτους που ήταν και δύσκολοι.

 

Πάντως δεν προβλέπεται ελάχιστη επιφάνεια ελιγμών. Κατά περίπτωση το βλέπεις. Το πολύ-πολύ να χρησιμοποιήσεις τις ακτίνες που αναφέρει αυτό που ανέβασες. Οι παλιοί συνάδελφοι είχαν ξύλινα 'αυτοκινητάκια' και τα έσερναν πάνω στις κατόψεις για να δουν αν είναι ρεαλιστική η δυνατότητα ελιγμών!

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

Roy_Hobbs

στο ΦΕΚ  Δ167/1993, που ειναι δημοσιευμενη η ανω αποφαση

εχει παραρτημα  και σχετικα "σχεδιαγραμματα"

 

[αυτα συνηθως δεν μπαινουν στις μετεπειτα αναφορες]

 

αλλά βρισκονται απο το ΦΕΚ/ αναζητηση

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας, έχω τρεις θέσεις και ένα χώρο μπροστά τους περίπου 5,70x9,00 για ελιγμούς που μου φαίνεται υπεραρκετός. Έλεγα απλά να είμαι προετοιμασμένος στην ερώτηση του ελεγκτή για τεκμηρίωση της επάρκειας του εν λόγω χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.