Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο Σχέδιο ΠΔ Μηχανικών


getsakna

Recommended Posts

Επισυνάπτω το νεο σχέδιο ΠΔ που στάλθηκε προς έγκριση στους συλλόγους για όλες τις ειδικότητες των μηχανικών..

Ας ξεκινήσουμε τον εποικοδομητικό σχολιασμό και όχι τις τετριμμένες αντιπαραθέσεις.

 

Όσο αφορά την ειδικότητά μου, θεωρώ ότι δεν αίρει τους περιορισμούς στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα και ανακυκλώνει τα παλιά κακώς κείμενα προ 25ετίας..

σχεδιο ΠΔ.doc

Edited by getsakna
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ιδέα μου είναι ή έχουμε καιρό να μαλώσουμε για τα επαγγελματικά δικαιώματα...

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο να μαλώσουμε μηπως υπάρχουν δουλειές που δεν μπορούμε να κάνουμε?

Αφού δεν υπάρχουν καθόλου δουλειές

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μας υπνώτισε το ασφαλιστικό - φορολογικό και ξεχαστήκαμε μαλλον!!

Και δεν θα έλεγα ότι μαλώνουμε, απλά λογομαχούμε πολιτισμένα!!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια Παντελάκη μου...

 

Σε ότι αφορά του Πολιτικούς Μηχανικούς και τη σχέση τους με τους άλλους (Τοπογράφου-Αρχιτέκτονες κυρίως), τους δίνει πάλι τα ίδια. Δύο σουπερ μαρκετ: Πολιτκοί και Μηχανολόγοι και οι έκαστοι φωχοί συγγενείς. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Με μια γρήγορη ανάγνωση παρατήρησα το εξής:

 

Στους Πολιτικούς Μηχανικούς αναφέρεται:

 

"εκπόνηση και επίβλεψη μελετών Ενεργειακής Απόδοσης Δομημάτων με όριο εγκατεστημένης ισχύος έως 1000 kW"

 

Στις ειδικότητες Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων δεν γίνεται σαφής αναφορά σε μελέτες Ενεργειακής Απόδοσης Δομημάτων παρά αναφέρεται γενικά "μελέτες Ενεργειακές" και παρακάτω αραδιάζει ατμοστοβίλους, υδροστροβίλους, ανεμογεννήτριες κλπ, δηλαδή κάνει αναφορά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. 

 

Θα πρέπει να προστεθεί σαφής αναφορά για την δυνατότητα εκπόνησης και επίβλεψης Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης Δομημάτων, άνευ ορίου εγκατεστημένης ισχύος.

 

Επίσης το όριο 1000kW (1 MW) που δίδεται στους Πολιτικούς Μηχανικούς είναι ιδιαίτερα μεγάλο και πρακτικά περιλαμβάνει το 99% των κτηρίων της Ελλάδας.

Edited by JasonK
Link to comment
Share on other sites

2 πράγματα και αποχωρώ άμεσα από το θέμα για αποφυγή εξάψεων και αηδίας!! :D

 

 

Επισυνάπτω το νεο σχέδιο ΠΔ που στάλθηκε προς έγκριση στους συλλόγους για όλες τις ειδικότητες των μηχανικών..

 

1) Δεν θα μας πεις από που στάλθηκε;; Γιατί ο νόμος πουθενά δεν αναφέρει ότι το παλιοεπάγγελμα του μηχανικού στην ελλάδα το ασκούν διπλωματούχοι πολυτεχνείων.. :)

 

2) Ο Διπλωματούχος Μηχανικός μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση σύνθετων τεχνικών ή επαγγελματικών δραστηριοτήτων ή σχεδίων εργασίας για τη λήψη αποφάσεων και για τη διαχείριση και επαγγελματική ανάπτυξη ατόμων ή ομάδων και είναι ικανός να επιλύσει προβλήματα σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα σε καταστάσεις ρίσκου, στο 7ο επίπεδο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οποιοδήποτε άλλο επίπεδο σπουδών οδηγεί σε ανάλογα διαβαθμισμένη τεχνική ευθύνη. Υπάρχει νόμος που να λέει ότι τα πολυτεχνεία είναι στο 7ο επίπεδο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ; :D 

 

3) Τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Σπουδών προσδίδουν πρόσθετες δεξιότητες στον Τομέα εξειδίκευσης, αλλά δεν αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της Βασικής Ειδικότητας, ούτε προσδίδουν πρόσθετα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης, προσδίδουν και εξτραδάκι στους ΔΥ!! :)

 

4) Τα Διπλώματα όλων των ειδικοτήτων των Μηχανικών ενιαίου 5ετούς κύκλου σπουδών κατατάσσονται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Ποιός ήρθε και από που;; :D :D 

 
Επίσης ο τύπος που έγραψε αυτό το τελευταίο, δεν σκέφτεται την πιθανότητα της μη αναγώρισης των πτυχίων μας στο εξωτερικό;; Τουλάχιστων των 5ετών διπλωμάτων!! Εδώ σταμάτισα την ανάγνωση!!

 

Υπάρχει σύλλογος που θα συμφωνήσει με αυτό το ρολό;; Πχ οι Τοπογράφοι με τους Πολιτικούς; οι Αρχιτέκτονες με τους Πολιτικούς; οι Μηχανολόγοι με τους Παραγωγής και τους Πολιτικούς; οι Χωροταξίας με τους Τοπογράφους και με τους Πολιτικούς; :D 

 

Εν κατακλείδι ένα (ακόμα ;) κουρελόχαρτο το οποίο φίλε αν δεν κάνω λάθως το είχε ανεβάσει πριν 1-2 χρόνια μία παράταξη του ΤΕΕ. Τα μέλη της οποίας μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές, είχαν το θράσος να τηλεφωνούν στα σπίτια γνωστών και αγνώστων και να παρακαλούνε για ψήφους!!! Αυτής, και μίας ακόμα παράταξης που δεν θα αναφέρω. Σιχαμένες καταστάσεις. Μακριά! 

 

Καλή συνέχεια από μένα! 

Edited by Earl
  • Upvote 7
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Απάντηση στο βασικό ερώτημά σου...

 

ΥΓ: Όταν δίνεις αρνητική ψήφο, καλά είναι να περιμένεις να πάρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες συνάδελφε και μετά να κρίνεις..Εκτός αν σου έχει μείνει απωθημένο απο τπτ άλλο..

post-13088-0-94980200-1455038870_thumb.jpeg

Edited by getsakna
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.